Gaziantepspor Kulubu Başkanı İbrahim Kızıl, yeni sezona yonelik calışmalarının aralıksız surduğunu, yeni tranfserlerin 20 gun icinde gercekleşeceğini soyledi. Gaziantep'te yayın yapan yerel bir televizyonun spor programına konuk olan İbrahim Kızıl, yeni sezon calışmalarına ilişkin acıklamalarda bulundu. Kızıl, yeni sezonda cok konuşulacak ve iddialı bir takım yaratmak icin teknik direktorleri Jose Coucerio ile kolları sıvadıklarını, transferlerin 20 gun icinde tamamlanacağını belirtti. Gectiğimiz yıllara oranla daha rahat bir sezonu geride bıraktıklarını belirten Kızıl, ''Tabi bu rahatlığın başında ekonomi geliyor. Şirket olarak aldığımız bu vebalin altından en iyi şekilde kalkmamız gerekiyordu. Her ay cebimizden para oduyoruz. Şu anda hicbir kulupte bu kadar rahat bir ekonomi yok. Kurduğumuz kadroyla en iyisini yapmaya calıştık'' dedi. Sezon başında hedefledikleri noktaya ulaşamadıklarını, bunun ceşitli nedenleri olduğunu vurgulayan Kızıl, sozlerini şoyle surdurdu: ''Lig başlarken UEFA Kupası hedefi ve ligi lik 5 arasında bitirmeyi hedeflemiştik ama şu anda bu hedeften uzağız. Daha iyi yerde olabilirdik. Ancak sezon ortasında yaşadığımız şansızlıklar ve sakatlıklar puanlar kaybetmemize neden oldu. Ancak bizim icin bu sezon iyi bir ders oldu, tecrube oldu. Yeni sezonda daha farklı olacak.'' Yeni teknik direktor Jose Coucerio'yu da yorumlayan Başkan Kızıl, şoyle konuştu: ''Listemizde cok sayıda teknik adam vardı. Unlu ve isim yapmış teknik adamlar gelmek istedi. Ancak biz, genc ve başarıya ac bir teknik adam olsun dedik. Buradan Litvanya'ya kadar giderek hocamızla goruştum. Gizli bir şekilde bu transferi bitirdik. Kariyerli, kulturlu ve gecmişi başarılı bir teknik adamla anlaştık. Coucerio'yu biz gelecek sezonun planları ve projeleri icin getirdik. Orada goruştuğumde kendisine, 'Hocam bizim ilk 5 hedeflerimiz var, Turkiye kupası hedeflerimiz var. Ben sana inanıyorum, sen de kendine guveniyorsan gidelim' dedim. Kendisiyle anlaştık ve yola cıktık. Gelecek yılın planlarını ise ligin bitimine 7 hafta kala yapmaya başladık. Nerede eksiklik var, nerelerde futbolcu alınacak bunu tespit etmeye calıştık ve eksiklerimizi cıkardık. Tabata dahil hicbir futbolcuyu gondermeyi kesinlikle duşunmuyoruz. Gelecek yıl bu takımın hedefleri var. Bu takımı zirveye taşımak istiyoruz. Bundan dolayı kimseyi satmayıp gerekli bolgelere takviyeler yapacağız. Hocamızla birlikte goruştuğumuz isimler var. Bu isimlerle 20 gun icerisinde oturup sozleşme imzalayacağız. Herkes bu sezon ne olurun hesabını yaparken, biz gelecek yılın kadrosunu 20 gun icerisinde netleştireceğiz. Transferde yine ince eleyip sıkı dokuyoruz. Hocamızla birlikte bizim ihtiyacımız olan futbolcuları tespit ettik. Bir suredir onlarla temas halindeyiz. Futbolcular hakkındaki tum bilgileri hocamıza soyledik ve kasetleri izlettirdik. Hepsi de birbirinden onemli futbolcularla anlaşmamız tamamlandı. Bazılarında birkac puruz kaldı, onları da 20 gun icinde cozecek ve transferi bitireceğiz. Ozellikle bu sene gol yollarında buyuk sıkıntı cektik, iyi bir golcu alıyoruz. Yerli ve yabancı transferler yapacağız. Transferleri yaparken yabancı kontenjanımızı goz onunde bulunduruyoruz. Yerli olarak uzun sureden beri temasta olduğumuz oyuncular vardı, onlarla anlaştık sayılır.'' -HEDEFİMİZ BUYUK OLACAK- Yeni sezonda Gaziantepspor'un hedefleri olduğunu dile getiren Kızıl, ''Gelecek yıl daha iyi bir Gaziantepspor izlettirmek icin yola cıktık. Gaziantepspor'un 2009-2010 sezonunda belli hedefleri olacak. Bu hedefler nedir derseniz? Mesela bir Turkiye Kupası kazanmamışız. Bunu gercekleştirip Turkiye Kupası'nı Gaziantep'e getireceğiz. İlk 5'e girmek icin elimizden geleni yapacağız'' dedi. Gaziantepspor ile kendisinin artık ayrılmasının mumkun olmadığını ifade eden İbrahim Kızıl, sozlerini şoyle tamamladı: ''Biz Gaziantepspor'la birbirimize aşığız. Aramıza kimse giremez. Gaziantepspor'u daha iyi gunlere taşımak icin elimizden geleni yapacağız. 2001 sezonunda Celal Doğan'la yonetime girdim. 4 yıldır başkanlık yapıyorum. Gaziantepspor'un yeri bir başka. Gaziantep Turkiye'de işi benzeri olmayan bir şehir. İnanın 3-4 gun dışarıya gittiğimde hemen Gaziantep'e donmeyi istiyorum. Buranın havasını suyunu ozluyorum. Gaziantep cok onemli bir şehir. Burada oturmaktan ve burada yaşamaktan dolayı mutluyum. Başarı icin herşeye hazırız. Ben bu yola govdemi koydum. El ele vererek başarılı bir sezon tadacağız.'' sporx __________________