DİN'Mİ AFYON DİNSİZLİK Mİ ??
Kur’an’da defalarca kufrun karanlık, imanın ise bir nur / aydınlık olduğu vurgulanmıştır. Bunun anlamı şudur: İslam dinine iman edenlerin akılları, gonulleri, basiretleri, duyguları gercekleri gorup kavrayacak bir konuma gelir. İnkÂrcıların bu tur donanımları korleşip, korelip calışmadığı icin onlar karanlıkta kalmaya mahkûmdur. Demek ki, din değil, dinsizlik bir afyondur.
İslam’a gore, insanlığa faydalı olan her turlu calışma ibadettir. “Kıyamet kopmak uzere olsa bile, elinizden gelirse bir ağac dikin.” tavsiyesine sahip bir din mi afyondur, yoksa ahirete inanmadığı icin -kişinin kendi menfaatine olmayan- hicbir şeyi yapmaya teşvik etmeyen dinsizlik mi afyondur?
İlk ortaya cıktığı gunden itibaren mazlumları, fakirleri korumaya alan, zekÂt kurumunu kurarak zenginlerin mallarının bir kısmını muhtac olanlarla paylaşmayı emreden, mazlumların haklarını ararken, mallarını mudafaa ederken olenleri şehit kabul eden, her turlu haksızlığı, despotluğu, zalimliği şiddetle lanetleyen İslam dini mi, yoksa kendi menfaati icin başkasının ayaklarını opecek kadar rezilliği kabullenen, mukÂfat yeri olan ahirete inancı barındırmadığı icin “Bana değmeyen yılan bin yaşasın.. Ben tok olduktan sonra butun insanlar acından olse bana ne!” fikrini telkin eden dinsizlik mi afyondur?
İnsanlık tarihi boyunca insanlara yardım elini uzatan, merhamet eden, şefkat eden, “haksız yere bir tek adamı oldurmeyi butun insanları oldurmek” kadar cirkin bir cinayet kabul eden Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve, Hz. Muhammed (Aleyhissalatu vesselam ecmain) gibi peygamberlerin yolu olan din mi; yoksa tarih boyunca, Kabil gibi katilleri, Firavun gibi zalimleri, Karun gibi -asla paylaşmayı istemeyen- zenginlik sarhoşları, koltukları icin yuz binlerce insanı olduren Lenin, Stalin, Mao ve benzeri cağdaş despotları yetiştiren dinsizlik mi bir afyondur?
Allah’tan geldiğine dair binlerce mucize ve delilleri ortaya koyan, mensuplarına her zaman olum otesi ahiret hayatını vad ederek olum endişesini ortadan kaldıran veya pek cok hafifleten din mi; yoksa her zaman oyun-eğlence ve uyuşturucularla mensuplarının kafalarını uyuşturan, olume yaklaştıklarını hissettikleri andan itibaren adım adım darağacına gittikleri duygusunu belleklerine kazıyan, ozellikle kırk yaşlarından sonra her gun biraz daha toprak altına girip yok olacaklarını telkin ederek insanları insanlıktan cıkaran dinsizlik mi afyondur?
“Din afyondur.” sozunu ortaya atanların bir kısmı da, sosyolojik bircok parametre gibi, din olgusunun da, toplumları yonetip kontrol etmek ve diktatorlukler oluşturmak icin kullanılan bir halk uyuşturucusu olduğunu ima etmektedirler. Zaman zaman inanclı kimseler de bu sozu, bu manada kullanıyor olsalar da, elbette sozun asıl bağlamı, “din” kavramını hak ettiği guzellik makamından duşurmektir !
Dinin bizzat kendisi, dini kullanarak oluşturulan riyakar diktatorlukleri yerle bir edip, Karunların, Firavunların saltanatını yıkıp, zalimler yerine mazlumların ve zayıfların haklarını mudafaa etmek uzerine kuruludur. Dinin hakikatini anlayan her kişi, bu sozun haklılığını teslim edecektir. !
Hacc / 54. Bir de, kendilerine ilim verilenler., onun (Kur'an'ın) hakikaten Rabbin tarafından gelmiş bir gercek olduğunu bilsinler de ona inansınlar, bu sayede kalpleri huzur ve tatmine kavuşsun. Şuphesiz ki Allah, iman edenleri, kesinlikle dosdoğru bir yola yoneltir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Din mi Afyon Dinsizlik mi ???