İŞTE YILIN BOMBASI! Mehmet Topuz konuştu, yetmedi Yıldırım Demiroren, Aziz Yıldırım konuştu. Yetmedi R.Mamur, R.Dilmen, menajerler konuştu! Demiroren "O Beşiktaşlı" dedi, Yıldırım "Bana Fenerliyim dedi, baskı altında" karşılığı verdi! A.Cakar-Demiroren kapıştı, Topuz transferinde bombalar patladı! -OZET-
Programda yıldız futbolcu konuştu, Suleyman Hurma "Talibin yok" diyince Rıdvan Dilmen'i arayıp Fenerbahce'yi araması icin devreye soktuğunu soyledi. Fenerbahce'ye gitmek icin uğarşamasına karşın Aziz Yıldırım'la konuşmasında samimiyet bulamadığını belirterek, "Sozum var. Beşiktaş'ta oynayacağım" dedi. Rıdvan Dilmen aracı olma olayını anlattı, gercekleri acıkladı. Ardından Suleyman Hurma bağlandı "Mehmet'in Beşiktaş'a sozu varsa, bizim de Fenerbahce'ye sozumuz var. Gerekirse Kayserispor'da kalacak. Beşiktaş ucuza kapatmak istiyor" dedi. Bu sozler ve "Beşiktaş etik davranmadı" konuşmaları uzerine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiroren programa bağlandı, "Mehmet Beşiktaş'ta oynayacak. Neredeyse Kayserispor'da aldığı parayla anlaştık" dedi. Hukuka uyduklarını kaydetti. Ardından Mehmet'in menajeri bağlandı, "Aziz Yıldırım bizi cağırsa Mehmet Fenerbahce'ye gidecekti" dedi, Fenerbahce'nin 2 katı teklifini kabul etmediklerini ifade etti. Ardından Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım bağlandı ve once menajeri topa tuttu, ardından Mehmet'le goruşmesinde etik davrandığını, Mehmet'in "1 yıl top oynamam" gibi Beşiktaş'la aynı teklifleri kendilerine de sunduğunu aktardı. Yıldırım genc futbolcunun kendisine de "Fenerbahceliyim dediğini belirtip, "Baskı altında otelde tutuluyor, o şartlarda Karagumrukluyum de der. Peşini bırakmayacağım, gerekirse Mehmet de ceza alacak" diye konuştu. Kayserispor Başkanı Mehmet Mamur ise Beşiktaş'a sert gondermeler yaptı, bu konuşmaların ardından yeniden bağlanan Yıldırım Demiroren, Ahmet Cakar'la kapıştı. İşte Ajansspor.com tarafından derlenen ve Mehmet Topuz olayının ic yuzunu ortaya koyan konuşmalar.. -VARAN 1: MEHMET TOPUZ- Şuanda tatilde olduğunu soyleyen Mehmet Topuz, transferle ilgili tum bilinmeyenleri canlı telefon bağlantısında anlattı. “Fenerbahce’yle transfer goruşmesi yaptığını kabul eden yıldız futbolcu olayların gelişme aşamasının Kayserispor’la pazartesiye gunu yaptığı goruşmede başladığını soyledi. -HER ŞEY “TALİBİN YOK” DENMESİYLE BAŞLADI- Kayserispor Menajeri Suleyman Hurma ile goruşmek icin randevu aldığını belirten Topuz olayın fitilini ateşleyen konuşmayı şoyle anlattı; “Başkanla ve kendisiyle Antalya’ya gelmeden once buluştum. Ben kulupten 3 milyon 200 bin TL alıyorum. Goruşmede benden bu parada anlayış beklediklerini ve ucreti duşurmemi istediler. Ben de bunun mumkun olmayacağını soyledim. Bu durumda yapacak bir şey yok dedik. Ben de o zaman ‘beni satın’ dedim. Boyle deyince Suleyman ağabey; ‘Senin talibin yok’ dedi. Bunun ardından ben de talip getireceğimi soyledim. ‘Siz o kuluple anlaşın, ben de anlaşırım’ dedim. Onlarsa olmaz dediler, ‘once sen kuluple anlaş, biz de anlaşırız’ dediler..” -“FENERBAHCE’YLE GORUŞTUM.. AZİZ YILDIRIM’I SAMİMİ BULMADIM”- Daha sonra Fenerbahce ile goruştuğunu soyleyen Mehmet Topuz, “Fenerbahce ile goruştum ve anlaştım. Menajerim de Fenerbahce’yle goruştu. Salı gunu de Aziz Yıldırım’la telefonda goruştuk. Bana ‘Beni her yerde arıyorsun, ne istiyorsun. Senle goruşmem etik değil. Recep başkanla samimiyim. Ayıp olur, menajerinle goruşelim” dedi. Ben de ‘tamam başkanım’ dedim. Kendisi bana ‘Seni İstiyoruz’ dedi ama cekinerek soyledi. Ben de ‘beni istiyorsanız goruşelim konuşalım’ dedim. Menajerlerimle birebir goruşuleceğini soyledi. Bunun uzerine kapattık. Konuştuğumuz donemde olayın icinde Beşiktaş yoktu. Benim menajerlerim ‘Fenerbahce seni istiyor’ demişlerdi. Suleyman Hurma da bana ‘Talibin yok diyince’, Aziz başkanla konuştum. Aziz Yıldırım bana ‘Fenerbahce’de oynamak istiyor musun?’ dese sozu verirdim, kimseyle de goruşmezdim.. Şuan yaptığım gibi.. Samimi bulmadım Aziz Yıldırım’ı..” -BEŞİKTAŞ DEVREYE GİRİNCE..- Sonra Beşiktaş’ın devreye girdiğini oğrendiğini ve “Beşiktaş da olsun dedim” dediğini kaydeden Topuz, “Hakan ağabeyleydik salı gunu yolda Aziz Yıldırım’la goruştuğumde. Sonra da Beşiktaş devreye girdi, onlarla goruştum. Yıldırım Demiroren direk Antalya’ya geldi, randevu aldılar benimle. Birebir goruştuk ve anlaştık. Başkan Demiroren bana, Recep başkanla goruştuğunu ve resmen istediğini soyledi.. Ben de bu nedenle goruşme yaptım ve her konuda anlaşıp el sıkıştık.” diye konuştu. -“KENDİM OĞRENMEK İSTEDİM”- Programda Aziz Yıldırım’a bir futbolcu olarak neden ulaşmaya calıştığının sorulması uzerine ise Topuz; “Menajerlerim transferle ilgileniyordu. Ama ben ‘başkanın ağzından duymak istiyorum’ dedim. Bana ‘talibin yok’ denmesinin ardından başkanla ‘beni istiyor musunuz’ diye konuşmak istedim. Menajerlerim Hakan ve Metin ağabey telefonumu verdi, o da beni aradı.” dedi.. -“BEŞİKTAŞ’TA OYNAMAK İSTİYORUM”- Aziz Yıldırım’ı suclayan Topuz; “Kendisinin samimi bulmadım” derken Beşiktaş’ı istediğini şu sozlerle ortaya koydu; “Carşamba ise Demiroren’le goruştum ve soz verdim.. Beşiktaş’ta forma giymek istiyorum. Yuzde yuz Beşiktaş’ta oynamak istiyorum. Cunku sozum var.. Donme şansım hic yok! Mukavele falan yapmadık..” -“RIDVAN DİLMEN’DEN FENERBAHCE İCİN YARDIM İSTEDİM”- Bu arada Topuz, Fenerbahce’yi devreye sokmak icin Rıdvan Dilmen’le konuştuğunu da kabul edrken, “Menajerim Hakan ağabeye ulaşamayınca, Rıdvan Dilmen’den Fenerbahce’ye gitmek icin yardım istedim” dedi. -VARAN 2: RIDVAN DİLMEN- Rıdvan Dilmen ise Mehmet Topuz’la samimi olmadığını belirterek olaydaki gercekleri şoyle anlattı; “Sezon başı Mehmet’i bir programa davet etmek icin aramıştım. Annesi rahatsızdı ve gelemedi.. Başka zaman da hic konuşmadım. Eski arkadaşım Tuncay, kendisinin eski menajeriymiş. Beni aradı ve ‘Mehmet seninle konuşmak istiyor’ dedi. Gece aradı beni Mehmet. ‘Ben Aziz başkanla goruşmek istiyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘Ben menajer değilim’ ama iletirim dedim.. Daha sonra başkanı aradım. Gece aradım ve biraz da rahatsızdı başkan. (Mehmet Topuz ‘Bu sırada Beşiktaş yoktu’ diye ekliyor.. ) Evet Beşiktaş yoktu devrede.. Aziz Yıldırım bana o gece ‘Ben şuan yorgunum. Telefonunu bana mesaj at’ dedi. Ben de mesaj attım başkana. -İKİ KEZ BENİ İSTİYORLAR MI DİYE SORDU!- “Sonra Topuz’a dondum ve ‘başkan seni arayacak’ dedim. Hatta ‘İstanbul’da mısın’ dedim. Buyuk bir futbolcu olduğunu ver artık Fenerbahce, Beşiktaş, G.Saray gibi buyuk takımlara gelmesi gerektiğini soyledim.. ‘Beni istiyorlar mı’ dedi bana. ‘Başkan bildiğim kadarıyla istiyor’ karşılığı verdim. Bana ‘gercekten istiyorlar mı’ diye tekrarladı hatta. ‘Suleyman Hurma bana hic talibin yok diyor’ dedi. Sonucta Başkan ‘ararım’ dedi ama devamında aradı mı bilmiyorum... -“MEHMET BEŞİKTAŞ’A HAYIRLI OLSUN”- Ama gazetelerde okuyorum, ben Antalya’ya gitmişim Mehmet’i ikna etmek icin.. Bunlar yanlış.. Sportif direktor icin Fenerbahce’de adım gectiği icin sanırım beni aramak istedi Mehmet Topuz.. Bence artık Beşiktaş’a hayırlı olsun Mehmet.. Beşiktaşlıyım sozlerinden sonra oynasın da istemem.. Ama Beşiktaş camiasına saygım var. Sanki Mehmet’i ayartmışım gibi gosterilmesi cok uzdu beni..” www.ajansspor.com -VARAN 3: AHMET CAKAR’IN BOMBA SORUSU!- Programda daha sonra devreye giren Yorumcu Ahmet Cakar ise Mehmet Topuz’u ağır şekilde eleştirirek şu ifadelerle sorusunu yonletti; “Mehmet Topuz amator kumede oynayan, 35 yaşında kariyerinin sonunda bir oyuncu değildir. Bir kulup başkanının numarasına, başkasının uzerinden ulaşmak nasıl bir cehalettir? Niye ilk aradığı Aziz Yıldırım’dır? Niye Aziz Yıldırım’a ulaşmak istiyorsun da, gecen sene sana 11 milyon teklif eden Yıldırım Demiroren’i aramıyorsun?” -“FEDEKARLIK BEKLİYORUM, BAŞKA TAKIMA GİTMEM”- Mehmet Topuz ise bu soruya şu bomba yanıtı verdi; “O donem sadece Fenerbahce’nin ilgilendiğini soylediler menajerlerim. Ben de sadece oğrenmek istedim. Suleyman ağabey benim sinirimi bozdu.. Benim oğrenmek benim hakkım değil mi? Ben Beşiktaş’la anlaştım. Herkesten fedakarlık bekliyorum. Ben 10 yıl hizmet verdim. Onlardan da fedakarlık bekliyorum. Kayserispor ve Fenerbahce’de forma giymem mumkun değil..” -VARAN 4: SULEYMAN HURMA- Daha sonra programa Kayserispor Genel Menajeri Suleyman Hurma bağlandı ve oncelikle Mehmet Topuz’la goruşmelerini aktardı; “Durum şudur; Mehmet Topuz’la soylediği pazartesi gununden daha once goruştum.. Kayseripsor’da kalıp kalmak istemediğini sordum. Bize ‘Sen ve başkanım isterse kalmaktan mutlu olacağım’ dedi. Biz de ‘seni tutmak icin elimizden geleni yapacağız’ dedik. Pazartesi ekonomik şartları konuşalım dedik ve buluştuk.. Biliyorsunuz ulkede kriz var. Gecen yıl Gokhan’ı sattığımız icin iyiydi ekonomimiz. ‘Sana zam yapamayacağız. Hatta başkanımız ozveri bekliyor’ dedim. Anadolu futbol tarihinde odenmemiş bir parayı aldı Topuz.. ‘Bu olmayacaksa aynı ucretle devam eder misin?’ dedik.. Cok ciddi ve buyuk bir para istedi bizden.. O hic konuşulmadı. 4 milyon 200 bin TL istedi. 1 trilyon fazla yani. Bunu hicbir Anadolu kulubunun odemesi mumkun değil.” -NEDEN “SANA TALİP YOK” DEDİ?- Mehmet’e soylediği ‘Sana talip yok’ sozunu de acıklayan Hurma; “Hic satacağımızı deklare etmediğimiz icin hicbir başkan, menajer bize son donemde kendisi icin resmi muracaat yapmadı. Onceki donemlerde doğrudur vardı teklifler. Ama biz kararlılık gosterince 1 yıldır buna benzer bir teklif almadık.. ‘Sana bir teklif yok’ derken, bunu soyledim. ‘Bu pazartesinden once kendisine teklif yaptık’ diyen varsa cıkıp soylesin, biz de kamuoyundan ozur dileyelim. Biz kendisine ‘git dinlen, telefonunu kapat, biz seni arayacağız’ dedik. ‘Real Madrid’le bile mucadele edeceğim, seni vermek istemiyorum’ dedim kendisine. -“BEŞİKTAŞ’I BİLSEYDİK..”- Fenerbahce’nin devreye girme donemini de acıklayan Hurma; “Salı gunu Aziz Yıldırım aradı ve goruşmek istedi. Milli mac dolayısıyla başkanımız kendisiyle goruşemedi. 1 gun sonra da goruştu. Fenerbahce’yle goruşurken Beşiktaş’la goruştuğu yonunde fikrimiz yoktu. Bize ‘Lutfen anlaşacağım kulube dayatmayın zorluk cıkarmayın’ dedi. Kulup ismi vermedi. Ben de ‘Sen şimdilik dur, biz elimizden geleni yapacağız.. Ya senin istediğini yaparız ya da makul ucrette kalırsın’ dedik.. Hatta ‘1 yıl kaldı mukavelen, kulup olarak para kazanamazsınız dersen, ona da saygı gosteririz’ dedik. Biz eğer Beşiktaş’ı biliyor olsaydık Fenerbahce’ye soz vermezdik. Biz de televizyondan oğrendik Beşiktaş’la anlaştığını.” dedi. -“SOZUMUZ FENERBAHCE’YE! BEŞİKTAŞ UCUZA KAPATMAK İSTİYOR!”- Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a gitmeyeceği konusunda kulup olarak ısrarlı olduklarını cunku sozlerinin Fenerbahce’ye olduğunu kaydeden Hurma; “Mehmet Topuz nasıl soz verdiyse, Kayserispor kulubu de sozunun arkasında durmak zorundadır. Beşiktaş kulubu ‘Ben Beşiktaşlıyım’ diye acıklama yaptırarak futbolcuyu arzu ettiği fiyatta almaya calışıyor. Bunun Turkcesi budur. Bizim duruşumuz da budur Bu işin bedeli varsa bunu odemeye de hazırız. Fenerbahce olmazsa biz o mukavelenin gerekliliğini sonuna kadar getirmeye hazırız. Beşiktaş’a problem cıkartma, Mehmet’i arzu ettiği yer dışında tutmak istemiyoruz elbette.. Ayrıca ben hicbir oyuncuyu yok etme adına bir şey soylemem. Kendisinin gelişimine de cok katkı veren biriyim, bunu da kabul edecektir. Ama son donemde olanlar, Mehmet’i de bizi de zor durumda bırakmıştır..” -“TOPUZ FENER’E GİTMEZSE, TAKIMDA KALACAK”- Hurma “Fenerbahce vazgecene kadar bu sozun arkasında durmak istiyoruz” derken şoyle devam etti, “Artık bizim icin yapılacak yok, ne soz verdiysek odur. Rakamlar var ortada ama bunu şuan soyleyemeyiz. Fenerbahce’yle 1 oyuncu alma yonunde anlaştık. Bu ismi de tam olarak belirlemedik. Yıldırım Demiroren bey de başkanı aradı. Sayın başkanımız da şu ifadeyi kullandı; ‘Sizi incitmek istemiyoruz. Pazartesi gunune kadar F.Bahce’ye soz verdik. Caymadan sizinle konuşmamız etik değil’.. Yani ‘O gun gecsin, daha sonra masaya otururuz’ dedik. Başka takımların yaptığı gibi o takımdan bu takıma da gidebilirdik.. Ama yapmadık. Bizim Mehmet’le bir mukavelemiz vardır.. Eğer gidemezse, bizim sozleşmemiz uzerinden takımda kalacaktır.. Fenerbahce’yle prensipte anlaştık. Sayın başkanımız da biz de oyuncuya saygı duyuyoruz. Biliyor olsaydık soz de vermezdik. Ama kulubun menfaatlerini duşunmek zorundayız” -“MEHMET’E ULAŞAMADAN, BEŞİKTAŞ’LA ANLAŞTIM” DEDİ!- Bu arada Ahmet Cakar yine onemli bir soruyla; Fenerbahce’yle kulup olarak anlaşmalarına rağmen neden Mehmet Topuz’u bilgilendirmedikleri yonundeki sorusuna ise Hurma şu yanıtı verdi; “Fenerbahce’nin Mehmet Topuz’la konuştuğunu biliyorduk. Aziz Yıldırım’ın ifadeleri var.. Kendisine ulaşacağımız sırada ‘ben Beşiktaş’la anlaştım’ dedi. Biz ‘anlaştım’ demeden once sorduğumuza ‘gitmek istemiyorum’ deseydi, yine sorun yoktu.. Bizim kimseye kullanma niyetimiz yok. Zaten olsaydı durum bu hale gelmezdi..” -VARAN 5: “YILDIRIM DEMİROREN”- Hurma’nın “Beşiktaş ucuza kapatmak istiyor” sozleri ve studyoda “etik davranmadı” konuşulanlarının ardından ise programa Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiroren bağlandı. “Beşiktaş’ın etik değerlere uymadığı sozleri uzerine bağlandım” diyen Demiroren “Sayın Hurma’nın sanırım olaylardan haberi yok” diyerek şunları aktardı. -“FUTBOLCUYLA KONUŞACAĞIZ DEDİK”- Demiroren Kayserispor Başkanı Recep Mamur’dan aldığı izni anlatarak bu konuda “Carşamba gunu 10.30’da Recep başkanı aradım ve soyledim. Mamur da Fenerbahce’ye sozu olduğunu bize soyledi. Ben de ‘size ve Fenerbahce’ye saygımız var ama futbolcunun da soz hakkı var’ dedim. ‘Ben futbolcuyla konuşacağım, kararı ona soracağız ve siz de ona saygı gostereceksiniz’ dedim. Perşembe gunu buluştuk ve konuştuk Mehmet’le.. Beşiktaş etik değerlere uymuştur” acıklamasını yaptı. -“FENERBAHCE’NİN TEKLİFİNDEN AZ PARAYI KABUL ETTİ”- Mehmet Topuz’un Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Demiroren şoyle devam etti; “Mehmet Fenerbahce’nin teklifinden daha az bir teklifi kabul etmiştir. Tek sebebi ise Beşiktaşlı olmasıdır. Artık bir gercek var.. Futbolcu fikrinin beyan ettikten sonra kuluple anlaşılmaz. Beşiktaş para kesmek icin değil, Fenerbahce kulubunden daha cok para vermek icin hareket eder. Ama bu tartışmalar icinde Turk futbolu Mehmet Topuz gibi bir oyuncuyu kaybetmek uzeredir. Futbolcu mal değildir. Hicbir kulup bir oyuncuyu istemediği kulube veremez.. Aydın halen Beşiktaş’ın oyuncusudur, biz veremedik.." -“KAYSERİSPOR, F.BAHCE’YE VEREMEZ! BEŞİKTAŞ FORMASI GİYECEK!”- Beşiktaş ve Fenerbahce hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Yoksa bu laflar cok kotu yerleri bulur diyen Demiroren sozlerini şoyle noktaladı; “Kayserispor’un boyle bir yetkisi yok, veremezler bonservisini. Fenerbahce’yle prensipte anlaşmıştır sadece. Biz kimseyi ayartmadık. Mehmet Topuz Beşiktaş’ı istedi. Ayarttılar gibi kelimeler cok yanlış. Başkanı da aradım konuştum.. Ama Mehmet Topuz Beşiktaşlıdır, bu sene Beşiktaş forması giyecektir..” -VARAN 6: MEHMET TOPUZ’UN MENAJERİ- Daha sonra programa Mehmet Topuz’un menajerlerinden olan Metin Korkmaz bağlandı ve bomba sozler sarfetti; “Antalya’ya gittiğimde Mehmet’in Aziz Yıldırım’la goruşmesinden mutsuz ayrıldığını gordum. Başkan bize ‘Atlayın gelin’ dese Mehmet şuan Fenerbahce’deydi. Ama Beşiktaş devreye girdikten sonra bir kere bile goruşmedi Fenerbahce’yle.. Menajerler ortalığı karıştırıyorlar sozlerine uzuldum.. Mehmet Topuz’un Rıdvan’la goruşmesinden haberim olmadı. Rıdan Dilmen’in arkadaşı Tuncay bey’le ilişkim yok. Ama hangi futbolcu Rıdvan Dilmen’i aramaz. Fenerbahce’nin kendisiyle hangi boyutta ilgilenip ilgilenmediğini oğrenmek istemiş. Cocuk bana ulaşamayınca Rıdvan Dilmen’e gitmiş.. Fenerbahce’yle olan yakınlığından dolayı aramış.. Bu gayet doğal.. Suleyman Hurma’nın sozleri uzerine o psikolojisi ile Fenerbahce’nin ciddi olup olmadığını oğrenmek istemiş.. Beşiktaş talip olmadan once Aziz Yıldırım bizi o gun cağırsa imza atardık. Ama Beşiktaş devreye girdi. Neredeyse Kayserispor’la aynı parayı verdi.. Yemin ediyorum 2 katını verdi Fenerbahce..” -VARAN 7: AZİZ YILDIRIM!- Aziz Yıldırım tum bu konuşmaların ardından bağlandı ve menajer Metin Korkmaz’ı payladı, Mehmet’in “Fenerbahceliyim” dediğini iddia edip, bu işin peşini bırakmayacağını ifade etti. “Herkes konuşuyor. Basit konularda konuşma yapıyor” diyen Yıldırım, transferde şartları olduğunu ifade ederek; “FIFA ve TFF şartları vardır. Sozleşmesi bitmek uzere olan bir oyuncuyu transfer ederken 6 aydan once oyuncuyla goruşemezseniz. Musaade almanız gerekir. Biz bu transferle ilgili goruşmeyi daha once defalarca sayın başkanla yaptık. ‘Evet’ demediği icin de transferi yapamadık. Son olarak lig bitiminden itibaren Recep Mamur’a sordum. Henuz karar vermediğini, futbolcuyla konuştuktan sonra kararını vereceğini soyled, musaade istedi. Ama bu surede Rıdvan Dilmen ve birkac benimle yakın olan insan, Mehmet Topuz’un benimle goruşmek istediğini soylediler. Ben de arayıp kendisine ‘Herkese aratıyorsun, biz seni alacağız. Ama once başkanla olan sorunu cozeceğiz’ dedim. Onla anlaşınca transferi yapabileceğimizi soyledim.” dedi.. -“BANA ‘1 SENE OYNAMAM GELEYİM’ DEDİ”..- Daha sonra Topuz’un kendisine “Bana ‘Atlayayım geleyim, 1 sene oynamam’ dedi. Bugun Beşiktaş’la olan her şeyi soyledi. Ben ise bunu yapamayacağımı soyledim” diyen Yıldırım şoyle devam etti; “Ben ‘bunları halledince konuşacağım seninle’ dedim. Sonra ‘Bu menajerler senin mi’ diye sordum, ‘hayır ben onlarla imza atmadım’ dedi. Sitem ettim beni aramasına”.. -“İSTESEM ALIRDIM”- “Bunlar profesyonel futbolcular. Bunları baskı altında tutmasınlar” diyen Yıldırım, "Duydum ki Beşiktaş'la anlaşmış. Cocuğu serbest bıraksınlar, 10 gun kendi kendine gezsin. Bakalım hangi takımı tuttuğunu kendisi acıklasın. Uzmeye gerek yok. Baskı altında tutmasınlar, otele goturup eskisi gibi saklamasınlar. Ben istesem onu da yapardım. Ama yakışmıyor bize. Kurallar var. FIFA kuralları var." diye konuştu. -“ŞİKE YAPANLAR MENAJERLER”- Yine de futbolcuyla 2. kademede goruşmek gerekirken, zaten konuştuk. Menajer ‘2 katı verdi Fenerbahce’ diyor.. Yalan soyluyorlar. Para konuşmadım. Menajerle muhatap olmam.. Bunların menajer olma şansları da yok . Bunla ilgili geniş acıklama da yapacağız. Cozeceğim bu işi de. FIFA menajeri ismini kullanıyorlar. Turkiye’de şikenin de bunların uzerinden yapıldığını soyleyebilirim. FIFA’dan alacaklar belge gelecekler artık, oyle hatır-gonul transferi bitecek. Bunun da oncusu biz olacağız.” -“BANA DA 'FENERBAHCELİYİM' DEDİ”- Yıldırım ayrıca Topuz’un kendisine de Fenerbahceliyim dediğini one surup, belki de yılın en onemli transfer olayınca bomba bir soz daha sarfetti. “Bu cocuk hangi takımı tuttuğunu değil nerde oynayacağını belli etsin” diyen Yıldırım, “Baskı altında olunca Karagumruk’te de oynar.. Fenerbahce vazgecsinmiş.. Neden vazgeciyor? Butun kuralları uygulatıp kendine yakışanı yapmıştır Fenerbahce. Oyuncuyu istememe sebebi nedir? Bana Fenerbahceli olduğunu soyledi. Daha once soyledi. Bunun menajeri Erdinc'ti. Bizim Sakaryalı Erdinc Şehit. O daha iyi bilir bu konuları. Bize ilk gelmek istediğini soyleyen Erdinc'tir. Bana 1 yıl once de soyledi Fenerbahceli olduğunu. Şimdi nereden cıktı Beşiktaş. Baskı altında soylenmiş bir sozdur. Rahat bıraksınlar 1 ay Kayseri'de kalsın bakalım hangi takımlı. Sonuna kadar peşindeyim bu işin..” ifadelerini kullandı. -“KARAGUMRUĞU DE TUTAR”- “Bir futbolcu icin ‘şu takımlı’ diye soylemek yanlıştır, bunlar profesyonel” diyen Yıldırım “Kayserispor’dan bonservisini ayarladık cocuğun. Ama bu saatten sonra zarar gorecekse de gorecektir. Ceza alacaksa da alacaktır ve bu Turkiye’de bir milat olacaktır.. Yetkisiz insanların transfer yapması kalkacaktır. Kayserispor başkanı ve yonetimine cok teşekkur erdim. Onlar da kurallara gore uygulama yaptılar. Bunları cozemezseniz cocuk serbest kalır. Butun kanuni uygulamalarımız eksiksiz, biz rahatız.. Cocuğu serbest bıraksınlar, 1 ay sonra ‘Ben Beşiktaşlıyım’ derse bırakırım. Otelde hapis, baskı altında.. Bunlar ayıp. Cocuğa bunları soylerseniz, Vefa’yı da Karagumruğu de tutar. Bakalım 1 ay sonra nereyi tutuyor. -"NEDEN BIRAKAYIM?"- “FIFA ve fedarasyon kurallarını uyguladık biz.. Tanju da oynadı. Ben neden oynatmamayım Mehmet Topuz’u?” diyen Yıldırım kararlığının ortaya koyarken, sozlerini şoyle tamamladı; “Cocuk zaten bana Fenerbahceli olduğunu soyledi.. Bu kadar baskı altında şimdi herkes Beşiktaşlı olduğunu soyler.. Gecmişte de soyledi Fenerbahceli olduğunu. Otelden cıksın bir başkanla goruşsun hangi takımı tuttuğunu acıklar kamuoyuna. Yarından sonra herkes gorecek.. Basın toplantısı ile her şeyi acıklayacağım”.. Bu arada Aziz Yıldırım’ın sozlerinden sonra Menajer Metin Korkmaz yine konuştu ve “Mehmet hicbir zaman ‘ben Fenerbahceliyim’ demedi.. Konuşması sırasında ben yanındaydım ifadesini kullandı. -VARAN 8: RECEP MAMUR- Daha sonra konuşmaya Kayserispor Başkanı Recep Mamur da katıldı ve cok sert acıklamalarla gecenin en bomba yorumlarından birine imza attı. -“BIRAKACAĞIM”..- Mamur adeta istifa mesajı vererek başladığı konuşmasında "Konunun icinde olmaktan uzuntu duyuyorum. Futboldan uzaklaşmak istiyorum. Yapamayacağım bu işi” ifadelerinin kullandı.. Mamur daha sonra şoyle devam etti; -“FENERBAHCE’YLE ANLAŞACAK”- “Sezon bitiminde Aziz Yıldırım beni aradı. ‘Topuz meselesini ne yapacağız?’ diye sordu. ‘Ortalık biraz soğusun ben size cevap veririm, ben sizi arayacağım’ dedim. Mehmet’i Kayserispor'da tutmak icin tum imkanlarımızı verdik ama yetmedi. Kendisi tatile gitti. ‘Oncelik sizde’ dedim Aziz Yıldırım'a.. Futbolcuyla anlaşmadan olmaz. Topuz tatile gittiğinde ‘ben seni takımda gormek istiyorum’ dedim. Ama ben O'nu Beşiktaş formasıyla gordum. Ben bu olayı sizlerden duyduktan sonra, Sayın Demiroren beni aradı. Borsaya bildirmişler, goruş almışlar. Protokol de yapıyorlar ve bizim haberimiz yok bundan. Anlaşma şartı yazıyorlar, Demiroren beni arıyor.. ‘Benim Aziz bey’e sozum var, bu goruşumden donemem’ dedim. Pazartesiye kadar da soz verdim. ‘Eğer pazartesiye kadar bundan vazgecerlerse Topuz sizin’ dedim Demiroren'e.. ‘Futbolcu tercihini Beşiktaş'tan yana kullanırsa ne yaparsınız?’ diye beni aradı Demiroren. Bu kuralları FIFA ve TFF belirler.. Biz kendi başımıza bir iş yapmadık. Oncelik hakkı Fenerbahce'nin.. Topuz anlaşacak Fenerbahce ile.” -SERT SOZLER VE : “BEŞİKTAŞ’A TRANSFER CEZASI GELİR” İDDİASI- Mamur siyah beyazlı ekibi bekleyen tehlikeyi de yorumlarken, siyah beyazlı ekibe sert sozlerle yuklendi ve; “Sayın Rıdvan Dilmen'i neden arıyor Mehmet Topuz, Aziz Yıldırım'a ulaşmak icin. Beşiktaş'a transfer cezası gelir eğer kurallara uymazsa. Bana babamsın, ağabeyimsin sen ne dersen o olur dedi Mehmet. Bana yetki vermiştir. Beşiktaş bu futbolcuyu Kayserispor'dan alamaz. Beşiktaş'ın bazı engelleri aşmış olması gerekiyor. Bunları soylemek istemiyorum. Beşiktaş diğer takımlardan nasıl transferler yapıyor? Her şey ortada. O transferlerin nasıl yapıldığına baksınlar. Beşiktaş Anadolu'dan nasıl transferler yaptı once onlara baksınlar. Para onde gelmiyor. Futbolcuyla anlaşmak koşuluyla onceliği Fenerbahce'ye verdik. Biz Topuz'dan vazgecmiş değiliz ki, gerekirse 1 yıl daha Kayserispor'da oynar. Ben Demiroren'i aradım, ‘benimle salı gecesi konuşuyorsun televizyona carşamba diyorsun niye boyle yapıyorsun dedim’ demin. Menajerler Pazartesi gunu Kayseri’deydi ve goruşmeler başlamış. Ben Aziz Yıldırım'la hep goruşuyorum. Oncelik hakkı Fenerbahce'de diyorum. Para+Gokhan Emreciksin doğrudur.” dedi. -“DOĞUŞTAN FENERLİYİM” DER- “Giyer formayı ‘Doğuştan Fenerbahceli'yim’ der” sozleriyle Mehmet Topzu’a mesaj gonderen Mamur; “Fenerbahce'de forma giymek istemeyen oyuncu sayın Rıdvan Dilmen'i arar mı? Kayserispor'a geri donerse tum şartlarımızı zorlarız, oyuncumuza sahip cıkarız. Demiroren izin almadan benim oyuncumla anlaşmış, forma giydirmiş. Ben net bir şekilde soyluyorum. Futbolcuyla anlaşıyor sonra beni arıyor. Carşamba gecesi beni aradı. Benimle goruşmeden once oyuncumla anlaşıyor ve sonra beni arıyor. Asistanı benim asistanımı arıyor ve telefonumu istiyor. Ben bu masada olmak istemiyorum. Ben kulup başkanlığından iğreniyorum diye başladım soze biliyorsunuz. Topuz benim evladım. Ondan cok memnunum. Cok seviyorum. Hic rahatsız değilim. Ben O'nu pazara cıkarmadım ki. Oyle olsa Fenerbahce'ye giderim, Beşiktaş'a giderim. Gelsin Beşiktaş'ta alacağından daha fazlasını vereyim hem de kuruşu kuruşuna bizde oynasın. Kemal Kapulluoğlu bağlansın hangi gun anlaştığını soylesin. Konuşmalarımda celişki yok benim" dedi. -VARAN 9: DEMİROREN – CAKAR: BUYUK KAVGA- Recep Mamur'dan sonra programa telefonla bir kez daha bağlanan Demiroren ise şoyle dedi: "Ben Recep Mamur'un uzuntusunu anlıyorum. Kafası karşık olabilir. Ben kendisini carşamba gunu 10.30 gibi arayıp Mehmet Topuz'la ilgilendiğimi soyledim. Benim oyuncu tercihine de saygım var dedim. Hicbir başkan hicbir oyuncu icin yalan konuşmaz" Bu arada Yıldırım Demiroren, "Sayın Recep Mamur ya da Yıldrım Demiroren'den bir tanesi doğruyu soylemiyor" lafını sarfeden Telegol yorumcusu Ahmet Cakar'a, "Ahmet Hoca'ya teessuf ederim" diyince ikili arasında buyuk gerginlik yaşandı. -“TEESSUF” VE “PAF TAKIMLA CIKARSINIZ” GONDERMESİ”- "Hicbir başkan hicbir oyuncu icin yalan konuşmaz" diyen Yıldırım Demiroren, "Sen bana teessuf edemezsin" dedi. Ahmet Cakar da bunun uzerine "Siz de PAF takımıyla sahaya cıkarsınız" cevabını verdi. Demiroren'in, "Siz de başka Cakar'la cıkarsınız" lafı uzerine araya programın sunucusu Serhat Ulueren girdi. -“TURK FUTBOLU İCİN TEHLİKELİSİNİZ..”- Yıldırım Demiroren, son olarak Cakar'a, "Ne kadar tehlikelisiniz Turk Futbolu icin. Reyting icin yapıyorsunuz" dedi ve programdan "İyi geceler" diyerek ayrıldı. -KEMAL KAPULLUOĞLU- Bu arada konuşmada adı gecen Kemal Kapulluoğlu ise Yıldırım'ın ardından canlı yayına bağlanarak; "Benim goruşumu Perşembe gunu istediler. Mehmet Topuz'un formayı girydiği gun Cuma gunu. Perşembe gununden once haberim olmadı bu anlaşmadan. Benim yorum yapmam doğru olmaz. Keyifli bir noktada değiliz. Eğer futbolcu kulubun anlaştığı takıma gitmek istemezse, kulup de oyuncuyu gitmek istediği takıma vermezse, oyuncunun kulubunde kalma ihtimali daha yuksek. Eğer Fenerbahce ile sozleşme yaparsa, Fenerbahce'de oynaması icin bir sakınca gozukmuyor" dedi. -VARAN 10: "DEMİROREN YENİDEN BAĞLANDI"- Ahmet Cakar'ın Kemal Kapulluğlu'nun konuşmasının ardından "Ya Mamur, ya Demiroren yalan soyluyor" demesi uzerine yayına 3. kez bağlanan Demiroren, "Bir kulup başkanına "yalan soyluyorsun" denmesini kabul etmiyorum. Sayın Mamur, Turkiye'nin zorda kalmış, kafası karışık tek adamı. Tarihleri karıştırmış olabilir" dedi. -YILDIRIM'A CEVAP VERDİ!- Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım'ın Mehmet Topuz'un baskı altında tutulduğu yonundeki acıklamalarına da cevap veren Demiroren, şoyle konuştu: "Beşiktaş adam kacırıyormuş, otelde korumalar bekliyormuş... Mehmet Topuz tatilde. Dileyen, isteyen gidip gorebilir. Beşiktaş adam kacırıyor gibi laflar yakışmıyor, nerede yaşıyoruz. Herkes kendine ceki duzen versin. Adam kacırmak falan olmaz. Turkiye'de tek kararı verecek oyuncudur. Herkesin menfaatine gore oturur goruşuruz. Saygım sozsuz, karşımızdaki Fenerbahce'dir. Ben de sonuna kadar arkasındayım ama sonunda bir galip cıkacak. Oyuncu bizi istiyor. Cıkacak sonuca herkes saygı gostermelidir. Baskı varmış ne baskısı. Cocuk cıkıyor "Beşiktaşlıyım" diyor. Beşiktaşlı olmasın, "Beşiktaş'ı istiyorum" diyor. Lutfen saygı gosterelim. Futbol sahada olur biter. Kaos varsa bu kaostan cıkan karara saygı gostermemiz, kaosu cozmek gerekir. -"KİMSE MANİ OLAMAZ"- Demiroren sozlerini ise şoyle tamamladı: "Hukuk varsa, Beşiktaş'ın ceza alma ihtimali de varsa, Bosman kanunları varsa, oyuncu Beşiktaş'ta oynamak istiyorsa kimse mani olamaz. Herkesin saygı gostermesi lazım." -MEHMET SİNİR KRİZİ GECİRDİ- Ote yandan programın sonunda yeniden canlı yayına bağlanıp son olarak soylnenenlere yanıt vermesi izstenen Mehmet Topuz'dan carpıcı mesaj geldi. Yıldız futbolcunun menajeri Metin Korkmaz'ın kendisini arayan Telegol ekibine; "Mehmet şu anda sinir krizi geciriyor, hungun hungur ağlıyor" dediği belirtildi. Kaynak: Ajansspor __________________