Inter'in Arjantinli golcusu, Roma macı oncesinde rakibini kızdıracak acıklamalar yaptı. Inter forveti Mauro Zarate, Roma macı oncesinde rakibi Francesco Totti'yi kızdıracak acıklamalar yaptı. Bu yaz Lazio'dan kiralık gelen Arjantinli oyuncu, tecrubeli golcunun becerilerini kucumsuyor. Corriere dello Sport'a konuşan 24 yaşındaki oyuncu, "O bir fenomen değil. Fenomenler Ballon d’Or'u kazananlardır. Roma'da Bojan Krkic and Pablo Daniel Osvaldo gibi pek cok iyi oyuncu var, bu yuzden dikkatli olmalıyız," dedi. Guney amerikalı oyuncu 2009'da Lazio'dayken Roma derbisi oncesinde de Totti'nin kariyerinin tukendiğini soylemişti. Zarate konu hakkında, "Bunu soyledim ve medya bunu buyuk bir skandala donuşturdu, ama gazetelere bu tur şeyler soylenir," dedi. Lazio'dan ayrılığına da değinen eski Velez Sarsfield oyuncusu, bunun sorumluluğunu tek bir kişiye yukleyerek, "Edy Reja bana geldi ve burada tekrarlamak istemediğim şeyler soyledi, cunku bunu soyunma odasının duvarları icinde bırakmak gerek. Kapalı kapılar ardında konuşulanları herkese anlatan biri değilim. O goruşmeden sonra başka bir kulube gitmeye karar verdim. Lazio'da beni istemeyen tek kişinin Reja olduğunu duşunuyorum. Bu şekilde ayrılmak istemezdim. Artık dunyanın en buyuk kulubu Inter'deyim. Lazio da buyuk bir kulup, ama burada farklı hedefler icin mucadele ediyorum. Her şeyi kazanmak istediğimi her zaman soylemişimdir," şeklinde konuştu. Serie A'da ilk maclarını kaybeden Roma ve Inter'de teknik direktorlerin uzerlerindeki baskıyı hafifletmeleri icin tek hedefleri galibiyet. Goal