Tesislerinde Turkce konuşulmasını yasaklayan amator futbol kuluplerinden Hellas Sport, Turk kokenli futbolcuları hedef almaya devam ediyor. Kuzey Hollanda'nın Zaandam kenti, ırkcılığın yeşil sahalara yansıması olayıyla calkalanıyor. Yaklaşık bir yıl once tesislerinde Turkce konuşulmasını yasaklayan amator futbol kuluplerinden Hellas Sport, şimdi de yabancı kokenli futbolcu sayısını azaltmak icin Turk kokenli futbolcuları hedef aldı. Kulubun Turk kokenli futbolcuları gondermek ve yeni Turk kokenli futbolcu kaydı yapmaması ortalığı karıştırdı. "Boyle bir planı kabullenmem mumkun olamazdı" diyerek, Hellas Sport Genclik Yonetim Kurulu'ndan istifa eden Aykut Aydın, "Spor kompleksinde Turkce konuşulmasını yasaklamak isteyen ve gizli planlarında Turk kokenli futbolculara yasak koyan bir zihniyetle nasıl birlikte calışabilirdim ki? Onlar, kulupte fazla sayıda Turk kokenli futbolcu olmasını sorun olarak goruyorlar. Onların bu cirkin planlarına alet olamazdım" diyerek yonetim kurulundan istifa ettiğini acıkladı. TURK DUŞMANLIĞI Turkleri hedef alan gizli planlar konusunda yonetim kurulu uyeleri arasında yapılan elektronik posta yazışması belgelerinin elinde olduğunu iddia eden kulup antrenorlerinden Murat Şekercan da, "Bu ulkede doğmuş ve kendini Hollandalı hisseden 7-8 yaşındaki Turk kokenli cocuklara bu yapılanlar ayrımcılıktır, ırkcılıktır. Bu tur kulupler yabancı kokenli cocuklara yatırım yapmak icin belediyelerden yuksek miktarda maddi yardım alıyorlar. Bugune kadar bu paraları nerelere harcadılar, nasıl bir yatırım yaptılar onu acıklasınlar. Var olan sorunları Turklerin ustune atmasınlar. Cozum, Turklere kapıları kapatmakta değildir" dedi. BİRLİKTE MUCADELE "Kulup yonetiminin, uygulamaya koymak istediği gizli planları duyunca, sanki aşırı sağcı lider Geert Wilders parlamentodan cıkıp bu kulubun yonetimine girmiş gibi geldi" diyen Şekercan sozlerini şoyle surdurdu: "Bunlar bizi hep entegre olmamakla suclarlar. Ama her nedense hic kendilerini eleştirmezler. Biz Turkleri hep bir araya toplamak istiyorlar. Bunların planları nedir anlamış değilim. Bizi bir araya toplayıp, sonra bizi yakacaklar mı, ne istiyorlar. Artık hep birlikte hareket edip, mucadele vermeliyiz. Eğer bu kulupte Turk kokenlilerin sayısı coğunluktaysa o zaman bu yonetimi elimize gecirmemiz gerekir. Artık Turkler 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetinden' vazgecmelidir. Sorun hepimizin sorunudur. Artık Turkler kendilerini yonetmesini oğrenmelidir." Kaynak __________________