Hareide: "Carew Turkiye macına hazır"
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Hareide: "Carew Turkiye macına hazır"
-
15-10-2019, 15:29:26Kayıtlı Üye31.10.2007 12:19 Hareide: "Carew Turkiye macına hazır" A Millî Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Eleme grubunda 17 Kasım'da Norvec ile yapacağı mac oncesi, Norvec Millî Takımı Teknik Direktoru Hareide, sakatlığına rağmen kaptan Martin Andersen'in aday kadroya aldı. Hareide, takımın bel kemiği olarak yorumladığı Andersen'in Turkiye karşısında oynamasının kendisi icin yeterli olacağını belirterek, "Martin Andersen'in sakatlığı var ama maca daha 17 gun var. Belki bu sure icersinde maca hazır olur. Bu nedenle onu da kadroya aldım. Andersen takım icin cok onemli. Turkiye karşısında bize bir mac oynasa yeterli. Andersen fiziksel olarak gucludur. Turkiye macına kadar iyileşeceğine inanıyorum. Milli takımda Martin Andersen gibi bir oyuncu bulmak cok zor. Orta sahada bacakları kaldırmak yani calışmak cok onemli. Turklerin orta sahasını bozmamız gerekiyor. Bu mac bizim icin cok onemli. Belki orta sahada 3 oyuncu ile oynarız ama şimdiden bilemiyorum. Gridheim'i, Riise ve Haested ile birlikte orta sahaya surebilirim. Carew de Turkiye macına hazır. Oyuncularımın Turkiye macına kadar lig macları var. Lig maclarını oynasınlar sonra kesin kararları vereceğim" dedi. Hareide, Norvec millî takımının bir yıl icinde FIFA listesinde 51. sıradan 21. sıraya yukseldiğine dikkat cekerek, "Turkiye karşısında alacağımız galibiyet bizim listeki yerimizi guclendirecek. Ve 2010 yılında oynanacak Dunya Kupası icin bize buyuk avantaj sağlayacak. Turkiye'yi yenersek, Malta macına da daha moralli cıkar ve mutlaka kazanarız" dedi. Martin Andersen de Turkiye macına kadar iyileşmeyi ve takımda yer almayı cok istediğini belirterek iyileşmek icin elinden geleni yapacağını soyledi. __________________