2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda yarın Turkiye ile karşılaşacak Norvec Milli Takımı'nın Teknik Direktoru Age Hareide, Turkiye'yi yenip, gruptan cıkacaklarını soyledi. Macın oynanacağı Ullevaal Stadyumu'nda bir basın toplantısı duzenleyen teknik direktor Hareide, maca butun futbolcularının hazır olduğunu belirterek, "Butun futbolcularımın moralleri cok iyi. Yarınki karşılaşmada şansımızın Turklerden daha fazla olduğunu duşunuyorum. Aklımızda tek şey var, o da yenmek, yenmek, yenmek" dedi. Hareide ayrıca, Turk oyuncuların hızlı oynadıkları ve cok zig zak yaptıklarını ifade ederek, "O Turk futbolcuları yakalayacak adam bulmakta cok gucluk cektim" diye konuştu. Norvec Milli Takımı'nın tecrubeli golcusu John Carew, Turkiye'den bir takımdan teklif geldiği takdirde bunu değerlendireceğini soyledi. Sakatlığı ile ilgili konuşan Carew, durumunun cok iyi olduğunu ve yarınki macta rahatlıkla gorev alabileceğini belirtti. Turkiye karşısına kaptan olarak cıkacak olan Carew, ekstra bir sorumluluk aldığını vurgulayarak, "Turkiye karşısında kaptanlık bandını alarak ekstra bir sorumluluk aldım. Cok zorlu bir mac olacak. Cunku, Turk takımlarını ve turk oyuncuları iyi tanıyorum. Biz yenmek icin elimizden geleni yapacağız ve onlarda kazanmak icin ellerinden geleni yapacaklar" şeklinde konuştu. Turkiye'den herhangi bir takımdan transfer teklifi gelmesi durumunda cok memnun olacağını sozlerine ekleyen Carew, "Şu anda transfer konularını pek duşunmuyorum. Yarınki maca konsantre oldum. Ama, teklifler gelirse neden olmasın. Teklifleri değerlendireceğim ve oynamayı isterim" dedi. Kaleci Opdal ise Turk milli takımının tehlikeli forvetleri bulunduğunu belirterek, cok dikkatli olmak zorunda olduklarını soyledi. Norvec Milli Takımı'nın yarın Turkiye karşısına şu 11 ile cıkması bekleniyor: Hakon Opdal, Storbaek, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjorn Riise, Alexander Tettey, Kristofer Heastad, Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen. __________________