Başarılı futbolcu, Fransız Milli Takımı'nda forma giyen ilk Brezilyalı olmanın peşinde.
Bordeaux'da forma giyen orta saha oyuncusu Wendel, Fransız Milli Takımı'nda oynayarak da tarihe gecmek istiyor. Kulubuyle uzun bir sozleşme imzalayarak geleceğini garantiye almayı planlayan 29 yaşındaki oyuncunun bir diğer emeli de milli takımda forma giyebilmek. Le Parisien'e konuyla ilgili acıklamalarda bulunan Wendel, "Gectiğimiz sezon Fransız vatandaşlığına gecmek icin işlemlere başlamıştım. Onumuzdeki yaz Fransa'daki beşinci senem dolucak ve artık vatandaş olabileceğim. İyi futbolumu devam ettirebilirsem belki Blanc da beni kadroya alır. Acıkcası Fransa'da oynayan ilk Brezilyalı olmak isterim. Bu, hazırlık macı bile olsa onemli değil" dedi. Basında cıkan haberlerde Wendel'in Bordeaux'nun yeni kontrat teklifini reddettiği belirtildiği ancak hic de boyle bir havası olmayan Brezilyalı, "Burada ben de ailem de cok mutluyuz. Menajerime de zaten yoneticilerle goruşme icin talimat vereceğim. Bordeaux'da oynamaya devam etmekten başka bir duşuncem yok" ifadelerini kullandı. Goal