TAV Havalimanları’nın dutyfree’deki (gumruksuz satış mağazası) ortağı Alman Gebr. Heinemann’ın Eşbaşkanı Claus Heinemann, “13 yıldır Turkiye’deyiz. İstanbul’daki yolcuyu tanıyoruz. Avantajımız var, o nedenle dunyanın en buyuğunde dutyfree işletmeye biz de talibiz. Gerekirse bu konuda ATU’ye kredi vereceğiz” dedi.

Dunyanın en buyuk 3 dutyfree (gumruksuz satış mağazası) işletmecisinden biri olan ve TAV’ın iştiraklerinden ATU’nun ortak olduğu Unifree’nin ortağı Alman Gebr. Heinemann, İstanbul’a yapılacak 3’uncu havalimanının dutyfree işletmesine talip. Gebr. Heinemann Yonetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann, İstanbul’da yapılacak ucuncu havalimanının pek cok yatırımcının ilgisini cektiğini belirterek, “Dunyanın en buyuğune biz de talibiz. İstanbul’un 3’uncu havalimanındaki dutyfree’lerini işletmek istiyoruz” dedi.

ATU’ye KREDİ VERECEĞİZ

TAV’la birlikte Ataturk Havalimanı’nda 2021 yılına kadar kontratları bulunduğunu hatırlatan Heinemann, şunları soyledi: “Ucuncu havalimanın dutyfree işletmesine de birlikte hazırlanıyoruz. 3’uncu havalimanında 40 bin metrekare mağaza alanı olacak. Bu yatırım icin Heinemann olarak ATU’ye kredi vereceğiz. Şimdiden ne kadarlık bir yatırım olacağını kesin olarak soylemek zor. Ama biz şimdiden hazırlanıyoruz.”

ARTIK YOLCUYU TANIYORUZ

Heinemann, 3 Mayıs’taki 3’uncu havalimanı ihalesine katılacak TAV’ın kazanamaması durumunda ne yapacaklarını şu anda bilmediklerini soyledi. Heinemann, şoyle konuştu: “TAV’ın ihaleyi alacağına inanıyorum. Ama alamazsa ne yapacağımızı acıkcası bilmiyorum. TAV ile Turkiye’de 13 yıldır birlikteyiz. Artık Turkiye’de birikmiş bir know-how’ımız var. Lojistik tedarik avantajımız var ve yolcuyu tanıyoruz. Bu bizim icin buyuk avantaj.”

Turkiye’de son 12 yılda 3 milyar TL’nin uzerinde kira odemesi yaptıklarını soyleyen Claus Heinemann, şunları kaydetti: “Biz Turkiye’den elde ettiğimiz gelirin tamamını Almanya’ya goturmuyoruz. burada odediğimiz kiranın yanı sıra ciddi miktarda vergi de oduyoruz. Bugune kadar 220 milyon Euro’luk vergi odedik. Maliye Bakanı’ndan bu nedenle teşekkur mektubu aldık. Adımız vergisiz mağazacılık ama cok verdi odedik.”

Kaynak