Do you speak English? İngiltere Ligi, onumuzdeki sezon icin yeni bir ilki gercekleştirmeye hazırlanıyor. Avrupa Topluluğu'nda olmayan ulkelerin futbolcularına, İngilizce konuşma şartı getiriliyor. Artık, AB uyesi olmayan ulkelerin futbolcularının, İngiltere Ligi'nde oynayabilmek icin, sadece milli takım maclarının yuzde 75'inde forma giymesi yeterli olmayacak. Buna artı olarak; İngilizce'yi 1 yıl icerisinde oğrenme koşulu da aranacak. İngiltere İcişleri Bakanlığı'nın aldığı karara gore; bu futbolculara bir yıl muhlet tanınıp, senenin sonunda yazılı ve sozlu sınava tabii tutulacaklar. Ve bu sınavda başarılı olmadıkları taktirde calışma musaadeleri iptal edilebilecek. Wenger'in korkusu var!Bu yeni şartlı vize sistemi uygulamasına en buyuk desteği ise Arsenal teknik direktoru Arsene Wenger'den geldi. Uygulamanın cok faydalı olacağını belirten başarılı calıştırıcı, “Bir ulkeye gittiğiniz zaman, o ulkeye uyum sağlamak ve kulturlerini anlamak cok onemli. Ancak benim korkum; oyuncuların bu sistemi kendi menfaatleri icin kullanmaları. Bir seneyi İngiltere Ligi'nde tamamladıktan sonra, ‘Ben İngilizce'yi oğrenemedim' diyerek başka ulkedeki takıma transfer olması. Boyle bir şey olursa butun emekleriniz boşa gider” yorumunu yaptı. Ote yandan bu uygulamayla akla ilk Rus futbolcu Arshavin geliyor. Eğer Arsenal'e transfer olmak istiyorsa, elini cabuk tutmalı. 26.01.2009
Kaynak : Fanatik
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Do you speak English?