Bakan şahin'den onemli acıklamalar
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Bakan şahin'den onemli acıklamalar
-
15-10-2019, 15:00:40Kayıtlı ÜyeBakan Şahin'den onemli acıklamalar Bakan Şahin, Kayseri'de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, TFF Başkanı Ulusoy hakkında actığı davaya ilişkin gazetecilere onemli acıklamalarda bulundu... Bakan Şahin: Federasyon başkanını gorevden alma yetkim yok Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Futbol Federasyonu veya başka bir federasyon başkanını gorevden alma gibi bir yetkim yok'' dedi. Bakan Şahin, acılış ve temel atma torenleri icin geldiği Kayseri'de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ''hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri'' gerekcesiyle Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy hakkında actığı davaya ilişkin gazetecilere yaptığı acıklamada, acılan kamu davası uzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, genel kurulun olağan ustu toplanması icin Bakanlığına tavsiyede bulunduğunu soyledi. İlgili yasanın kendisine verdiği yetki ve sorumluluk cercevesinde hareket ettiğini belirten Şahin, şoyle konuştu: ''Futbol Federasyonu veya başka bir federasyon başkanını gorevden alma gibi bir yetkim yok. Bu konuda yasa ve yonetmelikler, ilgili federasyonun genel kurul delegelerini işaret etmektedir. Futbol Federasyonu olağan ustu toplandığı takdirde, mevcut federasyon başkanıyla mı devam etmek ister, yeni bir yonetim mi secer, butun bunlar benim dışımda, Futbol Federasyonu genel kurul delegelerinin gorevidir. Ben o işlere karışmam. Federasyonun kimle calışacağını, federasyonun genel kurulları bilir.'' Bir gazetecinin, ''Kendisinin Kayseri'deki stadın temel atma torenine katıldığı icin Haluk Ulusoy'un programını iptal ettiği yonunde ortaya iddia atıldığını'' soylemesi uzerine, Bakan Şahin, ''Ben sayın Ulusoy'un bugunku torenlere nicin katılmadığını bilemem. Ama şu anda Federasyon Başkanımızdır, benim şu anda mesai arkadaşımdır. Mutlaka bir mazereti cıkmıştır. Babasının uzun suredir rahatsız olduğunu biliyorum. Belki o nedenle bu torene katılamayacaktır. Bizim herkesle medeni olculerde ilişkilerimiz devam eder'' diye konuştu. HALTER FEDERASYONU İLE İLGİ İDDİALAR Halter Federasyonu Başkanı'nın da aynı durumda olduğu yonunde bir gazetede haber cıktığının belirtilmesi uzerine de, Bakan Şahin şunları kaydetti: ''Halter Federasyonu ile Futbol Federasyonu arasında hic bir fark yoktur. Halter Federasyonu da ozerktir. Nasıl ki Futbol Federasyonu Başkanını gorevden alma yetkim yoksa, Halter Federasyonu Başkanını da gorevden alma yetkim yok. Halter Federasyonu hakkında da Başbakanlık Teftiş Kurulu buna benzer bir rapor verdi. Ben de derhal Genclik ve Spor Genel Mudurluğu'ne bir yazı yazarak, olağan ustu genel kurul cağrısında bulundum. Bu genel kurul yapıldı. Ama genel kurulda mevcut federasyon başkanını, genel kurul delegeleri secti. Benim yapacağım birşey yok. Ben cifte standart uygulamıyorum. Herkese aynı kriterlere gore hareket ediyorum.'' __________________