Fenerbahceliler'in halen sevdiği bir isim olan Van Hooijdonk ozel acıklamalar yaptı! Hollandalı yıldız "Karıma soz verdim antrenorluk hayatıma İstanbul'da başlayacağım" derken, oynadığı amator takımla da İstanbul'a geleceğini kaydetti! Pierre, F.Bahce'den alacağı olduğunu da acıkladı.. Almanya'da teknik direktorluk kursuna giden Van Hooijdonk, Futbol Extra Dergisi'ne acıklamalar yaptı. İşte Van Hooijdonk'un acıklamaları; ŞAMPİYONLAR LİGİ F.BAHCE’Yİ SARSAR Bu yıl kim şampiyon olur, Turkiye Ligi’ni nasıl buluyorsun? Şu an en iyi kadro Fenerbahce’de ama rakipleri duşunecek olursak, Fenerbahce’nin Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura gecmesi onlar icin avantaj olacaktır. Ben futbolcu olarak iyi biliyorum, Şampiyonlar Ligi’ne oyle adapte ve konsantre oluyorsun ki, lige tekrar geri donduğunde yıllarca oynadığın rakiplere karşı tekrar konsantre olmak cok zor oluyor. Bunu ben kendimden biliyorum. Onun icin ligdeki takımların Fenerbahce’ye karşı avantajı buyuk. Peki Van Hooijdonk şu anda ne yapıyor antrenorluk anlamında? Şu anda iki tane kursla meşgulum, Nisan ayı gibi inşallah ikisini de bitireceğim. ANTRENORLUĞE İSTANBUL’DA BAŞLAYACAĞIM Turkiye’den bir antrenorluk teklifi gelirse duşunur musun? Ben karıma soz verdim, antrenorluk kariyerime İstanbul’da başlayacağım diye. Karıma verdiğim sozu tutmalıyım. Meslek hayatımda ilk işim İstanbul’da antrenorluk yapmak olacak. Cunku biz İstanbul’u cok sevdik. Hollanda’daki arkadaşlarım bile eşimin ve benim İstanbul sevgimi bildikleri icin İstanbul’a geri gitmem icin bana baskı yapıyor. Anadolu’da bir kulubu duşunmez misin? Kalbime gore soylemem gerekirse İstanbul olmasını istiyorum. Tabii ki bu konu cocuklarımın eğitimiyle de ilgili. İstanbul’da yabancı okullar var. Ama en onemlisi eşime verdiğim sozden dolayı İstanbul’da teknik adamlık yapacağım. İSTANBUL APAYRI Ailem diyorsun ama İstanbul’u daha cok sen seviyor gibisin, oyle mi? Evet, İstanbul’u cok seviyorum. Ben futbolcu veya antrenor olarak her yerde kendimi kurtarırım. Benim yaşam bicimim bu. Ama yalnızca kendi acımdan karar veremem, eşimi ve cocuklarımı da duşunmem gerek. Onun icin ailemin acısından bakarak karar vermem gerek. Bundan sonraki meslek hayatım acısından İstanbul gibi bir yer muazzam olur bizim icin. İngiltere’de kaldım, İskocya’da kaldım, Lizbon’da kadım ama İstanbul apayrı. Benim şoyle bir tecrubem var; Fenerbahceli olarak diğer takımların da cok ilgisini gordum. Bir futbolcu ve bir insan olarak cok gururlandım. İstanbul’daki rekabeti goz onunde bulundurarak diğer taraftarların bana boyle yaklaşması beni cok sevindiriyor. Belki bu kelimelerle anlatılmaz ama ben bunu yaşadım defalarca. BU SEVGİ İCİMDEN GELİYOR Bu karakterinden kaynaklanıyor oyle değil mi? Aslında ben kendimi anlatacak olursam rol yapmadım, tiyatro oynamadım. İcimden nasıl gelirse oyle davrandım, seyirciye ve dışarıdaki insanlara karşı. Şimdi ben 30 metreden gol atarsam herkesin hoşuna gider ama onu bir kenara bırak, dışarıda insanlara karşı davranış ve benim gorduğum sevgiyi icimden gelerek yaptım, rol değildi bunlar. Ben şoyle bir tecrubemi anlatayım. Gectiğimiz yaz Fenerbahce’nin eski futbolcuları ile yapılan bir macına davet edildim. Oraya gittiğimde insanlardan o kadar sıcak, o kadar değişik bir ilgi gordum ki; coğunu tanımıyordum. Benden onceki donemlerde oynayan futbolcular da vardı. Ben konuştuklarını anlamıyordum ama elleriyle kollarıyla yaptıkları hareketlerle bana sıcaklıklarını hissettirdiler. Bir futbolcu olarak ben bu sıcaklığı yaşadığım icin “Bremen’deki turnuvaya katılır mısın?” diye bir teklif daha geldi. Yine aynı şekilde coğunu tanımıyorum ama iki gunde 800 kilometre yol geldim, coluğumu, cocuğumu bırakıp da geldim. Tiyatro oynasam boyle bir şey yapmam. İcimden geldiği icin bunu yapıyorum, başka hicbir şey icin değil. TAKIMIMI İSTANBUL’A GETİRECEĞİM İstanbul’a bugunlerde gelme durumun var mı? Benim İstanbul’u bırakmam mumkun değil ki. Ben İstanbul’u bıraksam bile Hollanda’daki arkadaşlarım “Ne zaman İstanbul’a gidiyoruz?” diyorlar. Ben şu an bir amator takımda oynuyorum. O takımdaki arkadaşlarım İstanbul’da bir mac yapmak istiyorlar. Bir dostluk macı duşunuyoruz. Aslında arkadaşlarım Lizbon’a gidelim demişlerdi, ama ben onları benim İstanbul’uma goturmek istedim. Benim onlara gururla anlatabileceğim, gururla gosterebileceğim, gururla yaşadığım İstanbul’uma goturmek istedim. Hislerimi de onlara gostermek istedim. Boyle bir altyapı hazırlıyoruz. Ben Hollandalılara Turkiye icin yanlış duşunduklerini gostermek istiyorum. Biz Hollanda’da Turkiye’nin sıcaklığını bilemedik ya da yanlış biliyoruz. Size bir ornek vereyim. Ben Turkiye’de bir yere gidersem yanımda yakın arkadaşımı goturuyorum. Gittiğim yerde benim o arkadaşım Turk insanı tarafından cok sıcak karşılanıyor. Anlatılması mumkun olmayan bicimde. Ama Turkiye’den bir Turk arkadaşımı Hollanda’ya gotursem oradakiler benim arkadaşıma o sıcaklığı gostermiyorlar, tam aksine soğuk davranırlar. Turk insanı cok sıcak davranıyor. Bu sıcaklık dunyanın hicbir yerinde yok. F.BAHCE İLE DAVAM FIFA’DA Fenerbahce’den tum paranı alabildin mi? Hayır. Her şey şu anda FIFA’da. Hepsini odemeleri gerekiyor. Ben buyuk bir futbolcu olarak, boyle başarıları yakalamış biri olarak, bir de kulubun başkanının beni cok sevdiğini bilerek boyle olmasını istemezdim. Ne yazık ki boyle oldu. Şimdi sonucta garanti olarak faiziyle birlikte alacağıma da eminim. Kesinlikle alacak mısın? Tabii ki. Şu an başkan her halde once Roberto Carlos’un parasını verecek ki, benimkini biraz kenara bıraktı. kaynak: ajansspor __________________