"sultan Olmak İstİyorum.."
Futbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "sultan Olmak İstİyorum.."
-
15-10-2019, 14:57:16Kayıtlı ÜyeAlmanya'daki spor, siyaset, ekonomi, kultur-sanat ve medya dunyasının unlulerini biraraya getiren 38. Spor Balosu'nda konuşan Yunanistan Milli Takım Teknik Direktoru Otto Rehhagel surekli Turkiye'ye davet edildiğini belirterek, ''Turkiye'ye gelip sultan olmak istiyorum'' dedi. Alman Spor Vakfı'nın bu yıl Cumhurbaşkanı Horst Kohler'in ev sahipliğinde duzenlenen 38. Spor Balosu, onceki akşam Wiesbaden'deki unlu Rhein Main Salonu'nda yapıldı. "Ejderhaların uzun gecesi" sloganıyla yapılan baloya Alman futbolunun efsanesi Franz Beckenbauer, Yunanistan Milli Takım Teknik Direktoru Otto Rehhagel, Gunter Netzer, Dunya Boks Şampiyonları Regina Halmich ve Dr. Vitali Klitscko, unlu yuzucu Fransizka van Almsick, Dunya Jimnastik Şampiyonu Fabian Hambuchen, dunya şampiyonu olan Almanya hentbolculeri ile hokeycileri gibi spor dunyasının unlu isimlerinin yanı sıra ulusal-yerel politikacılar ile ekonomi-kultur-sanat ve medya dunyasından cok sayıda kişi katıldı. 2 bini davetli olmak uzere yaklaşık 3 bin kişinin sabahın erken saatlerine kadar eğlendiği balonun biletleri 1.200 Euro'ya haftalar oncesi kapış kapışa satılmıştı. -''İSTANBUL SULTANI OLACAĞIM''- Turkiye'ye Avrupa Şampiyonası'nda başarılar dileyen Rehhagel, Hurriyet objektifine poz verirken, Turkiye'nin şampiyonada başarılı bir cıkış yakalayabileceğini belirtirken, "Avrupa Şampiyonası'nda Turkiye-Yunanistan finali olabilir mi?" sorusuna ise "Nicin olmasın. Turkiye ile Yunanistan guclu ekipler. Umarım finalde karşılaşırız" diye yanıtladı. Turkiye'de tatil yapmak istediğini de belirten Rehhagel, Turkiye'den de bazı takımlardan teknik direktorluk yapması icin cok iyi teklifler aldığına işaret ederek, "Ancak şu an Turkiye'ye para ve şohret olmak icin gelemeyeceğimi soyledim. Bana 'Seni İstanbul'da sultanlar gibi ağırlayacağız' diye ısrar ettiler. Ben de kendilerine 'Turkiye'ye gelip sultan olmak istiyorum' dedim" diye konuştu. -TURKİYE TANITILDI- Merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupa Genc İşadamları Federasyonu (AGİF) Alman Spor Vakfı'nın balosunda buyuk bir stand acarak Turkiye'nin kulturel ve turistik zenginliklerini tanıttı. Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle "Reiseland Turkei" adıyla acılan standta mini golf sahalarıyla Turkiye'nin golf turizmine dikkat cekilirken, davetliler kurulan mini golf supervizorle golf vuruşu yaptılar. Misafirlere cay ile lokum ikram edildiği Turkiye standında Frankfurt Başkonsolosluğu Kultur Ataşesi Dr. Tahsin Yılmaz, THY Frankfurt Muduru Bayram Ozcelik ve AGİF yetkilisi Ali Kosekul da hazır bulundu. Yılmaz, Spor Balosu'nda yaptıkları tanıtımla Turkiye'nin imaj ve sempati kazanacağını soyledi. Ali Kosekul da, "Gelecek yıl da, Turk sporcuların bu baloya katılmalarını sağlayacağız" derken THY muduru Ozcelik, "THY olarak Turk turizminin tanıtıldığı her etkinliği destekliyoruz" diye konuştu. __________________