Gaziantepspor'da gorevini bırakan teknik direktor Tolunay Kafkas'ın yerine Abdullah Ercan getirildi. Tolunay Kafkas'ın sozleşmesini feshetmesinin ardından teknik direktor arayışlarına giren Gaziantepspor yonetimi, 17 ve 19 yaş altı milli takımlarından sorumlu olan Abdullah Ercan ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Celal Dogan Tesisleri'nde duzenlenen imza toreninde konuşan Gaziantepspor Kulubu Başkanı İbrahim Kızıl Tolunay Kafkas'ın ayrılmasının ardından takımın başına kimin geleceği konusunda surekli gundem yaratıldığını, bugun atılan imza ile buna son verdiklerini belirtti. Gaziantepspor'un başına futbol oynadığı Trabzonspor,Fenerbahce ve Galatasaray'da ceşitli başarılara imza atan, daha sonra 17 ve 19 yaş altı milli takımlarında uluslararası başarılara imza atmış olan Abdullah Ercan'ı getirdiklerini ifade eden Kızıl, sozlerini şoyle surdurdu: ''Abdullah hoca ile futbola bakış acılarımız ortuşuyor. Genclere onem veren, başarının genclerde olduğuna inanan bir teknik adamı 3 yıllığına goreve getirdik. Daha once de goruşmuştum ama kısmet bugunmuş. Biz gunu kurtarmak icin calışmıyoruz. Uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. Bu işi en doğru yapan, işi hakkıyla duzgun şekliyle yapmaya calışan, bir yonetim bir anlayışı vardır. Biz yonetim olarak doğrusunu yapmaya calışıyoruz. Boyle guzel bir ekip yaratmışız ki, şu anda gerek yurt dışında yaşayan gurbetci kardeşlerimiz gerek Turkiye'de nerede hangi futbolcu var, bize gelecekte uzun vadede goruşebilecek futbolculardan oluşan bir kadro oluştu. Şimdi kadromuzda gerek U17, U18 ve U20 ve 23'de milli olmuş ya da milli takıma aday olabilecek bir kadro yapısına sahibiz. Biz bunu yaparken Gaziantepsspor'un geleceğini duşunduk.'' -''İKİ İSİMLE GORUŞTUK''- Teknik direktorluk konusunda iki isimle bir araya geldiğini, diğerinin Turk futbolunda cok saygın bir isim olduğunu, ancak teknik direktor olarak Abdullah Ercan isminde karar kılındığını anlatan Kızıl, şunları soyledi: ''Abdullah Ercan ile birlikte eşini de ikna ettik. İstesek 2 saat icinde bu işi cozerdik ama biz gunu kurtarmak icin calışmıyoruz. Gaziantepspor'u guzel yerlere getirmek istiyoruz. Cunku Gaziantepspor'un hedefi var. Nedir hedefi derseniz, o da şampiyonluk. Şu andaki mevcut kadromuz şampiyonluk icin mucadele edecek bir kadro, kadromuzun tamamı buyuk takımlarda oynayabilecek kapasitede. Gecen sezon bir araya getirdiğimiz futbolculardan oluşan bir kadro. Sezon sonunda hicbir futbolcumuzu gondermedik. Cok buyuk paralar verdiğimiz futbolcular var. Teklifler bana geliyor. Başkası olsaydı hemen satardı, koydu parayı cebe. Cebe derken de en azından o paralarla burayı cevirirdi. Ama ben her turlu fedakarlığı yapıyorum. Bugunku şartlarda Gaziantepspor'u goturmeye calışıyorum. Biz bugunu değil geleceği kurtarmaya calışıyoruz. Doğrusunu yapmaya calışıyoruz bunu da yapmaya devam edeceğiz. Kimseye bakmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Gaziantepspor bize emanettir. Burası babamızın ciftliği değil. Doğru bildiğimizi yaptıktan sonra kim ne derse desin benim umurumda değil. Ateş duştuğu yeri yakar. Onun icin biz doğru bildiğimizi yapacağız. Abdullah hocayı Gaziantepspor'un başında gorduğum icin de cok mutluyum. Bunu belirtmek istiyorum. Abdullah Ercan'ın hem kişiliği hem şahsiyeti aynı zamanda teknik bilgi ve tecrubesi başarısı goz onunde. Her şeyi goz onunde olduğu icin onu teknik kadronun başında gormekten cok mutluyum. Ayrıca beni kırmayıp gorevi kabul edip, Gaziantepspor'a geldiği icin kendisine teşekkur ediyorum.'' Taraftarların takımı destekleyip sahip cıkmalarını isteyen İbrahim Kızıl ''Gecen sezon da lige iyi bir giriş yapamamıştık ama sezonu ilk dort icinde bitirdik. Avrupa kupalarına katılmamızdan dolayı ligi erken actık ve liglerin ertelenmesi en fazla bizi etkiledi. Birlik beraberliğimizi koruduğumuz surece bu sıkıntılı sureci de hep beraber atlatacağız. Devre arasında da duruma bakacağız. Hocamıza sorup, gereken neyse yapacağız. Bu sezon ilk dort haftada aldığımız sonucları buna bahane olarak gormuyoruz ama alınan bu sonuclar da kabul edilebilir sonuclar değildi. Gaziantepspor olarak guclu bir kadroya sahibiz. Hedefimiz gecen yıl yakaladığımız başarıların aynısını ve daha iyisini yapmak olacaktır. Gaziantepspor, bu durumdan daha guclu bir şekilde cıkacaktır '' şeklinde konuştu. -ERCAN: ''BAŞARI SOZU VERİYORUM''- Gaziantepspor'un yeni teknik direktoru Abdullah Ercan da ''Oncelikle Gaziantepspor'da calışma imkanı sağladıkları icin başkanımız ve yonetim kurulu uyelerine teşekkur ediyorum. Yaş grubu olarak cok genc ve idealist bir teknik ekibiz. Bir şeyleri başaracağımıza inandığımız icin buradayız. Arkamızda herhangi bir tereddut yok. Bir şeyler yapmak icin buraya geldik. Yonetime ve oyunculara guveniyoruz. Bu işi birlikte başaracağız. Kalitesi ile ters orantılı bir yerde bulunan Gaziantepspor'u istenilen yere getirmek icin calışacağız. Aynı zamanda Turk futboluna da bir şeyler kazandırmayı istiyoruz'' dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ercan, ''Başarı sozu veriyorum. Nereye kadar gideceğiz, bunu zaman gosterecek. Ama bu kadroyla cok iş yapacağımıza inanıyorum. Tolunay Hoca, beraber aynı odada kaldığım, saygı duyduğum bir arkadaşım. Onunla da konuştum ve gerekli bilgileri aldım'' ifadelerini kullandı. Ercan, bu haftaki Beşiktaş karşılaşmasına da değinerek, ''Beşiktaş macını şans olarak değerlendiriyorum. Şampiyonluğa veya yukarılara oynayacaksak Beşiktaş macını kazanmamız gerek'' diye konuştu. Konuşmaların ardından sozleşme imzalanırken, Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan karakuzu da yeni teknik direktore başarı dileğinde bulunarak buket takdim etti. İmza toreni, basına poz verilmesinin ardından sona erdi. Calışmalara başlayan teknik direktor Abdullah Ercan'ın, yardımcılıklarını Nedim Yiğit ve Tahir Karapınar ile kaleci antrenoru Hasan Gultang'ın yapacağı bildirildi. Bu arada teknik heyet, kulup doktoru Yusuf Bozfırat ile birlikte Gaziantep Medical Park Hastanesinde sağlık kontrollerini yaptırdı. Yapılan kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmadı. Kaynak : sporx
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Başarı sozu veriyorum"