CHP hukumetinin bakanlarından, eski milletvekili Ali Topuz'un vefat haberini gazeteci Barış Yarkadaş twitter hesabından "CHP hukumetinin bakanlarından, eski milletvekilimiz Ali Topuz ağabeyimizi kaybettik. Uzun bir sure CHP Genel Sekreter Yardımcılığı gorevini de ustlenen Ali Topuz'a Allah'tan rahmet, buyuk ailemize ise başsağlığı diliyorum. #AliTopuz" mesajıyla paylaştı.
Mahmut Tanal ise "Turk siysetinin onemli ve renkli simalarından birini CHP eski milletvekili ALİ TOPUZ'u kaybettik. Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsın. Ailesine ve tum CHPlilere başsağlığı diliyorum." diyerek acı haberi duyurdu.
[h=3]ALİ TOPUZ KİMDİR?[/h] Ali Topuz, 1932'de Rize Cayeli'nde doğdu. İstanbul Teknik Universitesi Mimarlık Fakultesi'ni bitirdi. İstanbul Belediyesi, İller Bankası ve İstanbul İmar Planlama Mudurluğu'nde calıştı. Serbest mimarlık yaptı. Mimarlar Odası Merkez Yonetim Kurulu Uyesi, İstanbul Belediye Meclis Uyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak gorev yaptı. Yurt ici ve yurt dışında buyuk inşaat projeleri uyguladı.
Turkiye İş Bankası Yonetim Kurulu Uyeliğinde bulundu. Turkiye Kızılay Derneği, Turkiye Cocuk Esirgeme Kurumu ve Darulacezeye Yardım Derneği'nde yonetim gorevleri ustlendi.
İstanbul Huzurevi ve cok sayıda dernek ve kuruluşun kurucuları arasında yer aldı. 15(IV), 16(V), 18, 20, 22. Donem İstanbul Milletvekili. 37. Hukumet'te İmar ve İskÂn Bakanlığı, 40. Hukumet'te Koyişleri Bakanlığı, 42. Hukumet'te Koyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı gorevlerini yuruttu. 23. Donem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Turk Grubu Uyesi oldu. Topuz, evli ve 2 cocuk babasıdır.22 Temmuz 2007 Genel secimlerinde CHP'den İstanbul milletvekili secilmiştir.