İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Asker selamı veren Akşener, "Daha once devleti hendeklerden cıkarıp alan Turk ordusu şimdi de devleti yanlış dış politikalardan alıp cıkarmaya calışıyor. Buradan Turk ordusunu, Turk genclerini selamlıyorum" dedi.
[h=3]"ERDOĞAN'I UYARMAK İSTİYORUM"[/h] "Turk milleti elbette ordusunun yanında duracaktır." diyen Akşener, "Fikrimizin, vicdanımızın, birliğimizin ve toremizin gereği budur. Bu noktada Erdoğan'ı uyarmak istiyorum makamınız gereği ozellikle boyle donemlerde konuşmalarınızda cok dikkatli olmanız lazım. Millet İttifakı'na karşı ettiğiniz sozler akla ziyandır. Bari boyle donemde siyasi hesaplardan uzak kalın da uzun zaman sonra kurduğumuz birlik duygusu vatandaşlar gordun." şeklinde konuştu.
[h=3]"KKTC CUMHURBAŞKANI BİLE HAREKATA KARŞI CIKTI"[/h] Akşener'in acıklamalarından satır başları şoyle:
"Değerli dava arkadaşlarım Turkiye ilk kez sınır otesi operasyonu yapmıyor. Yıllar evvel Irak'ın icine 50 km giden bir harekÂt yapıldı. Bunun gibi pek cok harekÂt yapıldı. Hicbir operasyonda uluslararası alanda bu kadar yalnız kalmadık. Cumhurbaşkanının dostum dediği ne kadar ulke varsa harekÂtın karşısında yer aldı. Erdoğan'ın dostları yalnız bıraktı. Oturduğu makamı 1974'teki barış harekatına borclu olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bile harekata karşı cıktı. İşe iletişim ve diplomasiden başlamanız lazım Sayın Erdoğan.
[h=3]"KUMAR OYNANDI"[/h] Devletin gorevi derdini amacını milletine ve dunyaya net ve duru bir bicimde anlatabilmektir. Ama dunyayı haklılığımıza ikna etmekle sorumlu olan dışişleri bakanımız uniforma ile şov yaparsa derdinizi anlatamazsınız. HarekÂt başladıktan sonra ikan etmeye başlarsanız yalnız kalırsınız. Tarihten gelen bir dış politika stratejisi vardı. Bu stratejisinin ağırlık merkezi Orta Doğu değildi. Daha dengeliydi. Statukonun korunması ile catışma hallerinde tarafsızlık benimseniyordu. Turkiye'yi bu duruma getiren strateji değişikliğidir. Turkiye'nin milli menfaatleriyle kumar oynandı.
[h=3]"SURİYE'Yİ PARCALAYANLAR..."[/h] Suriye'nin toprak butunluğu icin Suriye devletine karşı Suriyeyi parcalayanlarla birlikte mucadele ediyoruz. Bu cumle ne kadar tutarlıysa son 10 yıldır yurutulen Suriye politikası da o kadar tutarlıdır. Sonuclarını da hep beraber yaşıyoruz. Suriye'nin toprak butunluğu icin Suriye devleti ile birlikte Suriye'yi parcalayanlarla birlikte hareket etmek olmalıydı.
Demokratik mekanizmaları yeniden calıştırın. Devleti kuran TBMM'yi yeniden işlevsel hale getirin. Milli menfaatlerimiz cercevesinde yakalanan birlik ve beraberliğin siyasi cıkarlarla istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Devletin işini parti hizmetinden her zaman ayrı tuttuk. Rahmetli İsmet İnonu'nun soylediği gibi 'Buyuk devletlerle iş yapmak ayıyla yatağa girmektir.' Yatağa girdiğiniz ayılardan biri bizi ekonomik yaptırımlarla tehdit ediyor Sayın Erdoğan. İktidarınız ise susuyor. Milletimizi bu ekonomik yaptırımlara karşı nasıl koruyacaksınız Sayın Erdoğan?"