''Hayatımın en guzel gunuydu!'' 2007/08 Sezonu'nda oynanan Birmingham City macında ayak bileği kırılan ve 1 yıldır formasına hasret olan Arsenalli Eduardo da Silva; Emirates'te 4-0 kazanılan Cardiff City macıyla ilk 11'e dondu ve attığı 2 gol sebebiyle hayatının en guzel gununu yaşadığını ifade etti. 17 Şubat 2009 , 13:52 HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR (Ajansspor Dış Haberler Servisi) Championship ekiplerinden Cardiff City'yi İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) 4. tur tekrar macında, Emirates Stadı'nda konuk eden Arsenal 4-0'lık galibiyetle Burnley'nin rakibi oldu. Tur sevincini doyasıya yaşayan Gunners'da sakatlığını geride bırakan ve ilk 11 hasretine son veren Brezilya asıllı Hırvat golcu Eduardo da Silva'nın attığı goller de mutluluk kaynağı oldu. Attığı goller sonrası alyansını open Eduardo mac sonunda yaptığı acıklamada "Hicbir oyuncunun sakatlık yaşamasını istemem, sahalardan uzak kalmak cok zor. Geride kalan 1 yıl boyunca bana cok destek olan ailem, takım arkadaşlarım, yonetim ve teknik heyete cok teşekkur ederim. Hayatımın en mutlu gununu yaşadım" dedi. Eduardo'nun 2 gol attığı mucadelede Bendtner ve Van Persie de rakip fileleri birer kez havalandırmayı başardı. İNGİLTERE'DE GUNUN KONUSU EDUARDO Eduardo'nun Cardiff'le oynadıkları FA Cup 4. tur macında oynadığı futbol ve attığı goller İngiltere'de gunun konusu oldu. Ancak Eduardo'yu manşetlere taşıyan olayın nedeni başkaydı. Zira, Eduardo, gectiğimiz yıl 28 Şubat'ta Birmingham'la oynadıkları bir macta sakatlanmış ve Hırvat futbolcunun ayağının 3 yerden kırıldığı tespit edilmişti. Ortak kanı, Eduardo'nun futbol hayatının bitme noktasına geldiğiydi. Ancak azimli calışmasının meyvesini alan Eduardo, sahalara muhteşem bir donuş yaparak Cardiff karşısında 2 gol birden kaydetti. Eduardo'nun bu muhteşem donuşu bugun İngiliz spor basınında geniş yer buldu. Gazeteler Eduardo'ya ovguler yağdırırken bu ovguden Eduardo'nun bu kadar cabuk iyileşmesini sağlayan Arsenal sağlık ekibi de payını aldı. Arsenal'in Fransız calıştırıcısı Arsene Wenger, karşılaşma sonrası yaptığı acıklamada, takımın fizyoterapisti Tony Colbert'e ovguler yağdırdı. Eduardo'dan attığı 2. golden sonra sevincini Colbert'e sarılarak kutlamıştı. Wenger Eduardo'nun donuşuyle ilgili olarak, "Eduardo, sakatlandıktan sonra eşinden daha cok Tony'i gordu. Ve Eduardo bu başarıyı hak etti cunku cok calıştı. Gecenin yıldızıydı" dedi. Brezilya asıllı Hırvat golcu ise karşılaşma sonrası yaptığı acıklamada, Eduardo, "Yuzuğumu operek gol sevincimi paylaştım cunku eşim Andreja, kızım Lorena ve ailemin geri kalanı bana cok destek verdiler. Hayatımın en guzel gecesiydi. Boyle ust duzey oynamak cok guzeldi. İlk golu attığım zaman gozlerimin yaşardığını hissettim cunku cok duygulandım" diye konuştu. __________________