Beckenbauer'den Turkiye yorumu! Antlya'nın Serik İlcesi Belek Beldesi'nde, 10'uncu golf sahası olarak acılan Kaya Eagles Golf Club'ın acılışına Alman futbolunun unlu ismi Frank Beckenbauer de katılırken, Turkiye'nin gruptan cıkmayı şimdiden garantilememiş olmamasına uzulduğunu soyledi.. Beckenbauer Turk futbolu ve Turk futbolcusu hakkında yorumlarda bulunurken, "Turkiye'nin bu duruma duşmesi surpriz oldu. Norvec'ten uc puan alacaklarına inanıyorum. Ama gruptan cıkmayı garantilemiş olması lazımdı" diye konuştu. 2002 dunya kupasındaki başarının ardından Turk futbolunda duşuş yaşandığını gorduklerini dile getiren Beckenbauer, "2006 dunya kupasında Turkiye'nin yer alamaması kotu oldu" dedi. Alman-Turk futbol ilişkisine de değinen Beckenbauer, "Almanya'da cok Turk var. Turkiye 200& finallerinde olabilseydi, turnuva daha renkli gecerdi. Gurbetci futbolcuların Turk milli takımında oynamak istemelerini ise cok normal karşılıyorum. Almanya'da top koşturan Turk futbolcular cok iyi oynuyorlar'' şeklinde konuştu. Beckenbauer, Roberto Carlos'un Fenerbahce'ye transferini "Yaşlı olduğu icin endişem vardı ama o burada mutlu ve başarılı. O yuzden iyi transfer" şeklinde yorumlarken, Feldkamp hakkında ise ''Yaşlı ama tecrubesi acısından değerlendirmek gerek. Benim yakın arkadaşım ve cok iyi bir antrenor'' dedi. __________________