Mario Balotelli: "Manchester City ile tarih yazmak istiyorum" Belki de futbol tarihinde 20 yaşındaki hic bir oyuncu onun kadar gundem oluşturmadı. Ama Mario Balotelli saha dışında yaptıkları ile tepki cekse de yeşil cimler uzerinde klasını konuşturmaya devam ediyor. İtalya'dan ayrılarak İngiltere'nin yolunu tutan oyuncu muthiş yetenekleri ve kendine olan guveniyle cok daha iyi yerlere gelecek gibi gozukuyor. İşte Balotelli'nin ağzından kendisi ve İngiltere macerası ile ilgili cok ozel acıklamalar: Nike ve Foot Locker Easter'ın yeni yuzu oldun. Bize biraz bu yeni spor ayakkabısını anlatır mısın? "Nike Lunar ve Foot Locker dunyayı ayağınızda hissetmenizi sağlıyor. Benden bu projenin bir parcası olmam istendiğinde cok sevindim. Cunku gercekten Nike ve Air Max 90 Lunar'ın buyuk bir hayranıyım. Bu ayakkabı hava ve uzaydan esinlenerek yapılmış muthiş bir dizayna sahip." Premier Lig'deki futbolun İtalya'dakinden farkı ne? "İtalya'da daha taktiksel oyun onplanda. Ama burada tek hedef var o da kazanmak" Nike ve Foot Locker Easter'ın yeni yuzu oldun. Bize biraz bu yeni spor ayakkabısını anlatır mısın? "Nike Lunar ve Foot Locker dunyayı ayağınızda hissetmenizi sağlıyor. Benden bu projenin bir parcası olmam istendiğinde cok sevindim. Cunku gercekten Nike ve Air Max 90 Lunar'ın buyuk bir hayranıyım. Bu ayakkabı hava ve uzaydan esinlenerek yapılmış muthiş bir dizayna sahip." Manchester City'de 6 ayı geride bıraktın. Buradaki deneyimin beklentilerin olcusunde geciyor mu? "Burası benim icin muthiş bir deneyim oldu. Fantastik bir taraftar grubuna sahibiz. Ayrıca takım da her gecen gun buyuyor. Kulupteki herkes benim kendimi rahat hissetmem icin uğraşıyor. Bana bu imkanları sunan ve bana guvenenlere borcumu odemeye calışıyorum. Umarım bu kulubun tarih yazmayı başarırım." Manchester City'nin şampiyonluk yarışının gerisinde kaldığını duşunuyor musun? Eğer boyle duşunuyorsan sence gelecek sezon takımın hedefi ne olacak? "Sana katılmıyorum. Biz şampiyon olmak istiyoruz ve bunu da başarabiliriz." Gercekci bir bakış acısından bakarsan bu sezon takım olarak ve kişisel olarak neyi başarmak istiyorsun? "Kazanmak, kazanmak, kazanmak. Onumuzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Premier Lig'de şampiyon olmak." Premier Lig'de seni en cok şaşırtan şey ne oldu? "Buradaki insanların futbola bakış acısı İtalya'ya gore cok farklı. Statlar ve taraftarın oyuna etkisi gercekten de mukemmel. Bence Premier Lig her futbolcu icin buyuk bir deneyim." Bu sezon iyi bir performans sergilediğini duşunuyor musun? Kendi formundan memnun musun? "Kendimden asla mutlu olmam. Ama bu yıl sakatlık problemlerimi geride bıraktığım icin mutluyum." Altın Cocuk odulunu aldığında sadece Messi'nin senin onunde olduğunu soylemiştin. Hala bu şekilde mi duşunuyorsun? "Bu cevabımın acıklmasını daha once de yapmıştım. Muhabirler bana bu odlu kazanan 21 yaş altı oyuncularından oluşan bir liste gostermişti. Ben de o isimler arasında sadece Messi'nin benim onumde olduğunu belirtmiştim" İngiltere'ye gelmeden once tanımadığın fakat karşı karşıya gelince cok zorlandığın savunma oyuncusu kim? "[Nemanja] Vidic." İtalya'da en cok kiminle oynamayı ve neyi ozledin? "Sadec ailemi ve İtalyan yemeklerini ozledim" Biraz da futbol dışında konuşalım. Rahatlamak icin ne yapıyorsun? Hobilerin neler? "Playstation oynamak, muzik dinlemek, film izlemek ve arakadaşımla buluşmak." Son olarak, sacı şeklini niye surekli değiştiriyorsun? "Farklı sac şekilleri denemekten hoşlanıyorum" Goal
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Mario Balotelli: "Manchester City ile tarih yazmak istiyorum"