Bundesliga'nın koklu kuluplerinden 1. FC Koln'un genc yıldızı Taner Yalcın, takımdaki durumu ve gelecek hedefleriyle ilgili konuştu. Devre arasında kulubunun izin vermemesi sonucu Galatasaray'a transferi gercekleşmeyen Taner, şu anda tum konsantrasyonunun FC Koln'un başarısına katkıda bulunmak olduğunu belirtti. FC Koln ile 2013 yılına kadar sozleşmesi bulunan 21 yaşındaki Taner, sıkıntılı bir sezon geciren FC Koln'un mutlaka Bundesliga'da kalacağını da ifade etti. "VERİLEN DESTEK BENİ MUTLU ETTİ" Sezon başındaki ilk 5 macta sahaya ilk on birde cıktıktan sonra birden yedeğe cekilen Taner, yaşananları şoyle anlattı: "Eski antrenorumuz Soldo oyun sistemini değiştirince beni yedeği cekti. Ben calışmaya devam ettim. Ama Soldo daha sonra bana hic şans vermedi. Bunun uzerine başka takıma transferim gundeme geldi. Menajerime başta Galatasaray olmak uzere, Turkiye'den ve İtalya'dan teklifler geldi. Ama başkanımız Wolfgang Overath ve ikinci başkan Jurgen Glowacz takımda kalmamı istedi. Yeni antrenorumuz Frank Schaefer de destek oldu ve takımda kaldım." "SUREKLİ OYNARSAM PERFORMANSIM ARTAR" Geleceğiyle ilgili kararını sezon sonunda vereceğini belirten genc futbolcu, şoyle devam etti: "Tum gucumle calışıyorum. Şu anda karşılaşmalarda kısa surelerle yer aldığım icin belki tam kendimi gosteremiyorum. Ama bir kac mac arka arkaya oynama şansı yakalarsam performansımın artacağına inanıyorum. Takım olarak son uc macta aldığımız iyi sonuclarla biraz rahatladık. Ancak yolumuz daha uzun. Bu surede elbette bana da şans gelecek. Hocam bana ne zaman gorev verirse, ben hazırım." Son olarak Alman U-21 milli takımının formasını giyen Taner, milli takım secimiyle ilgili olarak ise, "Belek kampı sırasında Alman U-21 Teknik Direktoru Rainer Adrion beni tekrar kadroya cağıracağını soyledi. Turkiye U-18 ve A-19 milli takımlarının hazırlık maclarında ay-yıldızlı formayı da giymiştim. A milli takım konusunda kararım belli değil. Turkiye'den şu ana kadar resmi bir teklif almadım. Mainz macında izlendiğimi biliyorum. Hangi takımda oynayacağıma ileride karar vereceğim" diye konuştu. DHA __________________