RAHİP CAMİYE GİDİYOR
Bir gun bizim rahip, Muhammed’e, kendisini camiye goturup goturemeyeceğini sordu. Gittiler. Daha sonra, orada yaşadıkları hakkında konuşa konuşa geri geldiler. Biz de, bizim rahibe orada neler olduğunu, neler gorduğunu, ibadetlerinin neye benzediğini merakla sorduk. Rahip, “Pek fazla birşey yapmıyorlar. Geliyor, namaz kılıyor ve dağılıyorlar” dedi. “Dağılıyorlar mı? Herhangi bir vaaz olmadan, ya da ilÂhî soylemeden mi?” diye hayretle sordum, o da “evet oyle” dedi.
RAHİP MUSLUMAN OLUYOR!
Bir kac gun gecmişti ki, rahip, Muhammed’e kendisine tekrar camide eşlik etmek istediğini soylemişti. Fakat bu sefer daha farklıydı. Uzun bir sure geri donmediler. Hava kararmış ve başlarına birşey geldiğini duşunerek endişeye kapılmıştık. Sonunda cıkageldiler. Karşıdan gelirlerken, kapının onunde Muhammed’i hemen farketmiştim, ancak bu yanındaki de kimdi? Muhammed’in yanında, beyaz bir kaftan ve beyaz bir başlık giymiş bir adam duruyordu. Dur bir dakika! Bu bizim rahipti. Ona dondum ve: “Pete, Musluman mı oldun sen?” diye bağırdım. O bana yumuşak bir sesle, o gun İslÂma girdiğini soyledi. Bir rahip Musluman olmuştu!!! Yok daha neler? Sırada ne vardı Allah’ım? (Goreceksiniz.)
KARIM...
Bunun uzerine ust kata cıktım. Eşime, aşağıda olanları, butun ayrıntısı ile anlattım. Eşim, bana aslında kendisinin de İslÂmiyete girmek istediğini soyledi, cunku bunun gercek din olduğuna inanıyormuş...
YIKILDIM!
Bu sefer gercekten şok olmuş, yıkılmıştım. Hemen alt kata indim, Muhammed’i yattığı yerden uyandırdım ve benimle dışarı, birşey konuşmak icin gelip gelmeyeceğini sordum. Dışarı cıktık, butun gece bu konuda konuştuk.
GERCEK GELDİ!
Saatler sonra Muhammed, fecr namazını kılacağını soyledi (Muslumanların sabah namazı). Gerceğin gelip beni bulduğunu biliyordum. Yapmam gerekeni, yapmam lÂzımdı. Babamın evine gittim. Yere temiz bir hasır serdim ve başımı yere koyarak Muslumanların namaz kılarken dondukleri yone doğru dondum.
YONLENDİR BENİ ALLAHIM! YONLENDİR BENİ!
Tam o pozisyonda iken, vucudum yere paralel ve başım yerde iken, yakardım: “Allah’ım, eğer orada isen, lutfen yonlendir beni, yonlendir beni!”
İCİMDEKİ İMZA
Bir sure sonra kafamı yerden kaldırdım ve birşeyin farkına vardım. Hayır, ucan kuşlar, ya da melekler gormedim. Ya da gayptan sesler duymadım, ışıklar, nurlar da gormedim.. Farkına vardığım şey, icimde birşeylerin değiştiğiydi. Sanki şimdi, yalan soylememek ve hileli şeyler yapmamak konusunda daha duyarlı hale gelmiştim. Şimdi daha durust ve guvenilir bir insan olmak zamanıydı benim icin. Şimdi ne yapmam gerektiğini tam anlamıştım.
“GECMİŞİ” SİLDİM
Hemen ust kattaki duşa cıktım. Aklıma dahice bir fikir geldi. Hemen duşun altına girdim. Guya yılların eskittiği, o eski gunahkÂr adamı yıkıyordum. Şimdi ise, yeni ve taptaze bir hayata ‘merhaba’ diyordum. Gercekler ve deliller uzerine kurulu bir hayat.
VE YENİLENDİM!
Saat sabah 11 gibiydi. İki Musluman şahidin onunde duruyordum. Biri Peder Peter Jacob diye bilinen eski bir rahip, diğeri de bizim Muhammed Abdurrahman’dı. Bana şehadeti soylettiler: “Şehadet ederim ki, Allah’tan başka ilÂh yoktur ve yine şehadet ederim ki Muhammed (a.s.m.) Onun kulu ve elcisidir.”
SIRADAKİ EŞİMDİ...
Bir kac dakika sonra ise, sıra eşimdeydi ve benim gibi o da şehadet getirdi. Fakat o, artık 3 şahit onundeydi, cunku oradaki ucuncu Musluman artık bendim.
SONRA BABAM
Babam, bu konu hakkında biraz daha tedirgindi ve birkac ay, olanı biteni kendi icinde tahlil etti. Fakat sonunda o da İslÂmiyete girdi. Artık benimle beraber, bolgemizde bulunan mescide gelip, tam yanımda namaz kılıyordu.
COCUKLARIM DA!
Cocuklarımı gonderdiğim Hıristiyan okulundan kayıtlarını sildirdim ve onları İslÂmî bir okula kaydettim. Şimdi (aradan on yıl gecti), onlar Kur’Ân’ın buyuk bir kısmını hıfzetmiş durumdalar. Ve İslÂmın butun kurallarını biliyorlar.
SIRADAKİ BABAMIN EŞİ (UVEY ANNEM)
Babamın eşi, olmeden aylar once, tam 86 yaşında iken, İsa’nın Allah’ın oğlu olmayacağı gerceğini kavramış ve cok şukur olmeden once şehadet getirme şerefine kavuşmuştu. Allah ona merhamet etsin. Musluman olarak vefat etti.
SIRADA NE VARDI ACABA?
Şimdi durun ve duşunun. Bir catı altında yaşayan farklı inanc ve etnik kokenden bir grup insan, aynı inanc etrafında birleşiyor. Ve kÂinatı yaratan ve yoneten Allah’a nasıl ibadet edileceğini oğreniyorlar. Duşunun: Bir Katolik rahip, bir İncil okuyucusu ve vaizi, zamanında Hıristiyan okulları kurulmasına onayak olan yaşlı bir adam, cocuklar, hatta buyukanne bile-hepsi İslÂma girdiler.
Ancak, Onun rahmeti ile bizler İslÂm’daki gerceği gorme imkÂnına kavuştuk. Kulağımızı tıkayan ve gozlerimizi korleştiren muhurleri Allah kaldırdı ve şimdi bizi o yonlendirmekteydi.
İNANILMAZ BİR HİKÂYE
Eğer hikÂyeyi anlatmaya burada son versem, eminim butun bu anlattıklarıma vereceğiniz tepki: “Bu inanılmaz bir hikÂye” şeklinde olacaktır. Değil mi? Her şey bir yana, 3 din adamı tamamen inanclarına zıt bir dinî kabul ediyorlar ve bunun ardından butun ev ahalisi de buna katılıyor.
BAPTİST SEMİNER OĞRENCİLERİ KUR’ÂN OKUYOR
Her şey bunlardan ibaret değil. Fazlası var. Aynı yıl, Texas’ın yakınlarında, Dallas’ta, Buyuk Ayin zamanında, Joe adında Tennesseeli Baptist bir kilise oğrencisi ile tanıştım. Joe, Baptist Kilisesi oğrencisi iken, Kur’Ân okuduktan sonra İslÂmı kabul etmiş.
RAHİP İSLÂMI İSTİYOR, FAKAT İŞİNİ BIRAKAMIYOR
Bundan başkaları da var tabiî ki. İslÂm hakkında cok guzel şeyler duşunen Katolik bir rahip vardı. Ben de ona, “Oyleyse neden İslÂma girmiyorsun?” diye sormuştum. O da şoyle cevap verdi: “Ne...? Olmaz, işimi kaybederim...”
O rahibin adı Peder John’du. Biz hÂl hidayete ermesi icin Allah’a du ediyoruz.
BAŞKA BİR KATOLİK RAHİP ŞEHADET GETİRDİ
Gecen sene, eski bir Katolik rahip ile tanıştım. Kendisi Afrika’da, 8 yıl boyunca gonullu misyonerlik yapmış. Afrika’da iken, İslÂm hakkında cok şeyler oğrenmiş ve Musluman olmuş. Daha sonra ismini Omer olarak değiştirip, Dallas’a taşınmış.
ORTODOKS BAŞ RAHİP İSLÂM İCİN KİLİSEYİ TERK ETTİ
İki yıl onceydi, San Antonio’dayken, Rusya Ortodoks Kilisesi’nde calışan eski bir Ortodoks Baş Rahip ile tanıştım. Kendisi İslÂmiyet ile tanışmış ve kilisedeki onemli gorevini Musluman olmak icin terk etmişti.
HİNDU RAHİBİN KIZI İSLÂMA HİZMET EDİYOR
New York’ta bir kadınla tanışmıştım. Bize gelip “İslÂm nedir?” konulu CD’ler yaptırmak istediğini soyleyerek izin istemişti. İzin verdikten sonra, duydum ki, o CD’lerden 600 bin tane bastırarak Amerika’daki gayr-ı muslimlere dağıtmış. Allah ondan razı olsun. İşin enteresan tarafı ise, bu kadının babası Hindu rahibi imiş ve kadın sonradan Muslumanlığı secerek, insanlara İslÂmı tanıtmaya kendini ve servetini adamış.
YUZLERCESİ, BİNLERCESİ BU YOLA KOŞUYOR
Ben İslÂma girdikten ve Amerika’yı ve dunyayı dolaştıktan sonra, İslÂma giren bir cok dinî lider, oğretmen, bilim adamı ile tanıştım. Bunlar Hindu, Yahudi, Katolik, Protestan, Yehova Şahidi, Yunan ya da Rus Ortodoksu, Mısırlı Kıptî Hıristiyanlar, bağımsız kiliselere bağlı olanlar, ya da ateist bilim adamlarıydılar..
Hidayeti veren Rabbimize binlerce şukurler olsun. Amin.
Gonullu Vaiz Yusuf Estes
[email protected]
Tercume: Umut YAVUZ
( Yeniasya )
Not:
Bu haberin İngilizce'sini İslam Tomorrow sitesinden okuyabilirsiniz.
Yusuf Estes'in hidayet hikayesini kendi dilinden izlemek isterseniz Priests & Preachers enter İslam (109 mb) linkinden video goruntusunu bilgisayarınıza indirebilir ve izleyebilirsiniz.