"Bize kimse hırsız diyemez" Aziz yıldırım cıldırmış '
Futbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- "Bize kimse hırsız diyemez" Aziz yıldırım cıldırmış '
-
15-10-2019, 13:35:18Kayıtlı ÜyeFenerbahce Kulubu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden aday olan başkan Aziz Yıldırım, kendisinin ve yonetim kurulu arkadaşlarının kulube 24 saatini veren Fenerbahcelilerden olduklarını ifade etti. Fenerbahce Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki olağan genel kurul toplantısında ilk gunun sonunda soz alan Aziz Yıldırım, kursuye gelirken uyelerden buyuk alkış aldı. Uyeler, "Buyuk Başkan" şeklinde tempo tutarken Yıldırım, "Beni buyulten Fenerbahce, herkes bilsin" dedi. Fenerbahce'nin yalnız futbol takımından meydana gelmediğini, 8 amator branşı barındıran Turkiye'nin en buyuk sivil toplum orgutu olduğunu kaydeden Yıldırım, "Fenerbahceli olmak bir ayrıcalıktır, doğru, Fenerbahceliliği yaşamak da bir ayrıcalıktır. Herkes yaşayamaz. 24 saatini veremez. Ama bizler 24 saatini veren Fenerbahcelilerdeniz. Her secimde muhalefet olacaktır. Saygı gosteriyorum. Şadan Bey'i de tebrik ediyorum, iyi ki var. Boyle bir kongreyi hep beraber yaşıyoruz" diye konuştu. "BEN VE ARKADAŞLARIMA KİMSE 'HIRSIZ' DİYEMEZ" Aziz Yıldırım, 11 yıldır iktidar olan kendisi ve yonetim kurulu arkadaşlarına yonelik eleştirilerin olabileceğini ifade ederek, "Herkes her şeyi soyleyebilir ama ben ve arkadaşlarım icin hic kimse 'hırsız' diyemez" dedi. Her zaman Fenerbahce'nin menfaatine olacak işler yapmaya calıştıklarını anlatan Yıldırım, "11 yıldır iktidarı yaşayan ben ve arkadaşlarım tabii ki tenkit edileceğiz. Herkes iyi bilmeli biz Fenerbahce menfaatlerine gelmeyen konuları yapmadık. Hep Fenerbahce'yi duşunduk, mucadele ettik. Beni tenkit ettikleri konuların coğu Fenerbahce'yle ilgili. Herkes her şeyi soyleyebilir. Ama ben ve arkadaşlarım icin kimse hırsız diyemez" şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım, 11 yıllık başkanlığının cocuklarına bırakabileceği onemli bir miras ve şeref olduğunu ifade etti. Gorev suresi icinde kulubun nerelere geldiğini anlatan Yıldırım, ekonomiden anlayan sade bir vatandaş gibi bakıldığında bile yıllar icinde buyuk bir ekonomi urettiklerinin goruleceğini belirtti. "BORCUMUZ VAR AMA KARŞILIĞI VAR" Aziz Yıldırım, kulubun borcunun bulunduğunu, ancak bunun karşılığının olduğunu ifade ederek, "Borcun karşılığı olmazsa o zaman tehlike" dedi. Gecen kongrede de bir uyenin kursude yaptığı konuşmada borclardan korkulmaması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Yıldırım, "90 milyon dolar borcu olan kulubun yalnızca gayrimenkul değerleri 200 milyon dolardır. Hisseleri 850 milyon dolardır. Başka bir şey soylemeye gerek yok" diye konuştu. "BAŞKANLIĞIN BEDELİNİ AĞIR ODEDİK" Aziz Yıldırım, başkanlığın bedelini ağır odediğini soyledi. Başkan olduğu zaman kulubu 26 milyon dolar borcla aldığını belirten Yıldırım, on sırada oturan eski başkan Ali Şen'e "Oyle değil mi sayın başkan" deyince, Ali Şen'in, Okocha ve Balic'i satarak, borcu kapattığını soylemesi uzerine, "Hayır başkanım, o benim marifetim. Ben de 30 milyon dolar hibe ettim" dedi. Aziz Yıldırım, başkan adayı Şadan Kalkavan'a da seslenerek, şoyle konuştu: "İki yıl beraber calıştık. Oradaki hatalarda siz de kabahatlisiniz. Siz iyi insansınız da, bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz. Kavgaları yapmasaydım Fenerbahce'yi bu noktalara getiremezdim. 'Aileyi birleştireceğim' diyorsunuz. 10 bin 600 kongre uyesi var. Benimle kavgalı kac kişi var. Benimle calıştınız, Ali Şen ile de calıştınız. Sizinle de kavga etti, ayrıldı, değil mi Ali Bey. Kalkavan'ın, 'Anadolu'daki butun duşmanlıklar Ali Şen ve Aziz Yıldırım doneminde oldu' diye demecini okudum. Anadolu'da her zaman dostlarımız olmuştur, duşmanlarımız da olmuştur ama şu an Anadolu'da dostlarımız daha da artmıştır." 11 yılda kulubu futbol takımından cok, her zaman spor kulubu olarak gorup, bu şekilde yonettiklerini kaydeden Yıldırım, "Yanlışlarımız olmuştur, her zaman olacaktır, sonucta insanız. Olumlu tenkitleri alırız. Ama tenkitlerin her gun değişmemesini arzu ediyoruz. Fenerbahce'ye yaptıklarım guneş nasıl sıvanmazsa, bu yaptıklarım da sıvanmaz. Fenerbahce kongresi 11 yılki Fenerbahce olmadığı gibi, hepiniz 11 yıl onceki insanlar değilsiniz. Aklı selim ve anlatılanları takip eden insanlarsınız. Gonlum rahat. Şukru Saracoğlu, Faruk Ilgaz'dan sonra en fazla gorev yapan başkanım. Bu onur bana yeter. Fenerbahce icin elimden gelen neyse yaparım. Bugune kadar yaptım, bundan sonra da secerseniz yapacağım" diye konuştu. Aziz Yıldırım, Fenerbahce'nin Avrupa'nın en zengin kuluplerinden biri olduğunu, tesisleşmenin devam edeceğini belirterek, yapacağı yeni tesisler hakkında da bilgi verdi. Aziz Yıldırım, "Herkes bir şiir okuyor, bir de ben okuyayım" diyerek, Mevlana'nın bir şiirini şoyle okudu: "Dune ait ne varsa soylenmiş, Bıraktım hepsini orada Cunku şimdi yeni şeyler soylemek lazım Her gun yeni bir yere Konmak ne guzel Bulanmadan donmadan Akmak ne hoş Dunle beraber gitti cancağızım. Ne kadar soz varsa Dune ait Şimdi yeni şeyler Soylemek lazım." Aziz Yıldırım ayrıca, Can Bartu ve Lefter gibi kulubun buyuklerinin isimlerini Fenerbahce'nin her yerine vermek icin Divan Başkanlığı'na başvuracaklarını soyledi. __________________