Ozbekistan Cumhuriyeti vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova'nın AK Parti Milletvekili Şirin Unal'ın evinde şupheli olumunun ardından Ozbekce yazdığı gunluğune el konulmuştu. Savcılık, gunluğun Turkceye cevrilmesi talimatı verdi. Psikayatri uzmanlarının genc kadının ruh halinin belirlemek icin bir rapor hazırlayacağı bildirildi.
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine gore AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Unal'ın olaydan 11 gun sonra adliyede ifade verdiği ortaya cıktı. Şirin Unal'ın ifadesinde "Kızım, Duygu 'Baba Nadira kapıyı kapattı, silah sesi geldi' diye seslendi. O arada ben de hemen odaya koştum. Kapı kilitliydi. Omuzumla kapıyı acmaya calıştım. Ancak başarılı olamadım" dediği oğrenildi. Oysa Kadirova'nın ağabeyi Muhammet Ali ise "Olay 23 Eylul'de 20.48'de gercekleşti. Şirin Unal beni aradı olaydan 5 dakika once. Evde silahın kayıp olduğunu soyledi" demişti.
Emniyet Genel Mudurluğu Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, Kadirova'nın hayatını kaybetmesine neden olan silah uzerinde ve kendisini kilitlediği odanın ic kapı kolu uzerinden parmak izi tespit edildiği belirtildi. Soruşturma kapsamında Şirin Unal'ın hem evinde, hem de Ankara Adliyesi'nde ifadesinin alındığı oğrenildi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Unal'ın evinde calışan Nadira Kadirova isimli kadın, yakın arkadaşına "Cok kotu şeyler oluyor. Ben ağabeyimin yuzune nasıl bakacağım?" dedikten sonra, Unal'a ait ruhsatlı tabancayla canına kıymıştı. AK Parti Milletvekili Şirin Unal'ın evde bulunduğu sırada intiharın gercekleştiği oğrenildi.

AK Partili vekilin evinde calışan kadın, "Ağabeyimin yuzune nasıl bakacağım" deyip intihar etti AK Partili vekilinin evinde intihar eden Ozbek calışanın ağabeyi konuştu: Kendini vurmasının imkanı yok