Shinji Kagawa, Dortmund'a geri doneceğini ancak Japonya'daki afetzedeleri unutmadığını soyledi.
Sakatlığı nedeniyle bir suredir ulkesi Japonya'da tedavisi suren Shinji Kagawa, tekrar Almanya'ya donuyor. Sezon başında Borussia Dortmund'a transfer edilmeden once kimsenin ismini bilmediği Kagawa, 300 bin avro karşılığında Almanya'ya getirilmişti. Asya Kupası finallerine gitmeden once Dortmund formasıyla ligde 16 maca cıkan 22 yaşındaki oyuncu, attığı 8 gol ve ortaya koyduğu başarılı performansla takımın en onemli isimlerinden biri haline geldi. Fakat Kagawa, Asya Kupası'nda talihsiz bir sakatlık yaşadı. Ocak ayından beri Japonya'da bulunan oyuncu, onumuzdeki gunlerde tekrar takıma katılacak. Ayağının surekli olarak kontrol edildiğini belirten Kagawa, "Henuz tam olarak hazır değilim. Başlarda duz koşu ve takımdan ayrı calışmalar yapacağım. Vucudumun bana yolladığı mesajları dinlemem gerekir. Bu yuzden elimden geldiğince kendimi sıkmamaya calışacağım. Boylece sakatlığın tekrarlamasını onlemek istiyorum." ifadelerini kullandı. Onumuzdeki ay sahalara donmek istediğini de vurgulayan Japon oyuncu, "Maclarımızın hepsini televizyondan izledim. Bayern Munih macı hem benim icin hem de ailem icin oldukca keyifliydi. Ote yandan Schalke beraberliği, takıma yardım edemediğim icin beni cok uzdu." dedi. Japonya'da yaşanan felakete de değinen Kagawa, "Tabii ki ulkemde olanlar beni cok endişelendirdi. Ama tek yapabildiğim sahalara donmek icin konsantre olmaktı ve bu sayede Japon halkına futbol yoluyla cesaret vermekti. Japonya'da zarar goren bolgelerde şu an futbolun cok da onemli olmadığını biliyorum, ama bir sure gectikten sonra belki bir yardımı olur." şeklinde konuştu. Goal