Roma'nın yeni sahibi Thomas DiBenedetto, kulubu yeniden bir Avrupa devi yapmak istediklerini ve oncelikli hedefinin Roma'yı yeni bir stadyuma kavuşturmak olduğunu belirtti. Amerikalı bir işadamı olan ve gectiğimiz yıl Liverpool'u satın alan New England Sports Ventures'in de ortaklığını yapan DiBenedetto, planlarını La Gazzetta dello Sport'a anlattı. Sonunda bir ruyasının gercek olduğunu soyleyen DiBenedetto, "Artık değişim zamanı. Roma'yı her sene lig şampiyonluğu kazanacak ve Şampiyonlar Ligi kupası icin mucadele edebilecek bir seviyeye getireceğiz. 'Tum yollar Roma'ya cıkıyor' derler değil mi? İşte bu soz tam anlamıyla gercekliğe kavuşacak." şeklinde konuştu. Universite hayatını gecirdiği Roma'yı her zaman cok sevdiğini belirten Dibenedetto, "Roma her zaman buyuk bir geleneğe sahip olmuştur. Kazandıkları son şampiyonluğu hatırlıyorum da, cılgıncaydı. Bir de 60'lardaki Roma takımı var. Conti ve Falcao gibi efsane isimler vardı. Bu kulube hizmet ederken, geleneklere karşı her zaman saygılı olacağız." dedi. Roma'nın kendine ait bir stadı olmalı Başkanlığa geldikten sonra ilk icraatlerinden birinin, 2012 yılında devreye girecek olan UEFA kriterlerine uyum sağlayacak bir butce oluşturmak olduğunu soyleyen Thomas DiBenedetto, "Ekibim futbolu bilen insanlardan oluşuyor. Zamanı geldiğinde teknik direktorumuz ile oturup konuşacağız. Adım adım ilerleyeceğiz. Bazı oyuncular değişecek. En az 5 ya da 6 oyuncu transfer edeceğiz ve tabii ki bazı oyuncularla da yollarımızı ayıracağız." ifadesinde bulundu. İtalyan futbolundaki en buyuk sorun, kuluplerin kendilerine ait modern stadlarının olmaması olduğunu soyleyen Dibenedetto, hukumetin bu konuda Serie A kuluplerine yardımcı olması gerektiğini soylerken, "Aynı şekilde Roma da kendine ait, kullanışlı ve rahat bir stada sahip olmalı. Bu takım bunu hakediyor. Olimpiyat Stadı'nın atmosferi kotu, tribunler sahaya uzak. İngiliz tarzı bir stadyum projesini mantıklı buluyorum." şeklinde konuştu. Goal
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Roma icin değişim zamanı"