İşte Hilmi Ok'un Acıklaması
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- İşte Hilmi Ok'un Acıklaması
-
15-10-2019, 12:51:42Kayıtlı Üye''Geceleri uyuyamıyorum'' MHK Başkanı Hilmi Ok, maclarda yapılan hataları gorduğunu belirterek, ''Kimse merak etmesin, en kısa surede bunlar duzeltilecek'' dedi. Ok, hakemlere guven sağlamak icin goreve geldiğini soylerken yapılan hatalardan sonra geceleri uyuyamadığını belirtti. Lig TV'deki programa telefonla katılan Hilmi Ok, bircok kez MHK Başkanlığı'na geldiğinin hatırlatılması uzerine, ''Evet. Ama yine aynı filmi gormeye başladık. İnşallah bunları duzelteceğiz'' dedi. Futbolun hatalar oyunu olduğunu kaydeden Ok, şoyle devam etti: ''Yeter ki art niyet olmasın. Nitekim İtalyan hakem Collina, 'hata yapma yetkisini kimse hakemden almasın', diyor. Art niyet olursa onunla ben nasıl mucadele ederim, herkes bilir. Avrupa'daki hakemler en az bizimkiler kadar hata yapıyorlar. Hataları goreceğiz ve yoketmek icin calışıyoruz. Biz geleli 3 ay oldu, hakem hatalarıyla karşılaştık. Yardımcı hakemlerin hatalı mudahaleleriyle karşılaştık. Gecen hafta bizim hakemler icin koşularımız vardı, yardımcı hakemleri topladım, tum hatalarını anlattım. Bizim sistemimiz yanlış. Bizde devamlı yardımcı hakemlik var. Yardımcı hakem, hakemlik yapmazsa penaltı, faul gostermesi ne kadar inandırıcı olur. Oyuna mudahale ederek bir anlamda kendilerini tatmin ediyorlar. Devamlı bunları anlatıyorum. Gaziantepspor macında, Beşiktaş macında yetkilerinde olmayan mudahalelerinden hatalar olmuştur.'' -''DEIVID'İN ATILMASI LAZIMDI''- Ok, İsmet Arzuman'ın, Fenerbahce-Beşiktaş macının son dakikasında atılan gol oncesindeki faulu vermesini ''doğru karar'' olarak belirtirken, Deivid'in, Serdar Ozkan'a yaptığı hareket sonrasında ise ikinci sarıyı gorup kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini soyledi. Arzuman'ın, pozisyonu goremediğinden dolayı Dievid'i atamadığını soylediğini kaydeden Ok, ''Goremediğini, o yuzden atamadığını soyledi, Deivid'in atılması lazım. Bunu goremedim olmaz, ben, yatarak kaymalarda sarı kartın gosterilmesi gerektiğini hakemlerimize soylemiştim. İsmet Arzuman deneyimindeki hakemin bu kartı gostermesi lazımdı'' diye konuştu. Son dakikadaki faul pozisyonunu da acıklayan Ok, şunları soyledi: ''Faul duduğunu caldığı zaman top oyundaydı, derhal el hareketiyle iptal işareti yapması lazımdı, duduk sesi duyulmasaydı bile el işaretiyle oyunu durdurabilirdi. Bana gore pozisyonda faul vardı. Bu arkadaşlar topa bakıyorlar, ilk sıcrayan Fenerbahceli oyuncu boşlukta kalıyor. Fenerbahceli futbolcu sıcrıyor, Beşiktaşlı sıcramıyor oyuna iştirak etmiyor, topa baksa bile yaptığı kol hareketi oyuncuyu duşuruyor. İşte faul bu.'' -''HAKEME GUVENİ SAĞLAMAYA GELDİM''- Ok, Arzuman'ın hata yaptığını kabul ettiğini belirterek, ''Hakem hata yaptığını kabul etti, herkes hata yapar. Benim buraya gelmemin sebebi guveni sağlamaktır. 'Şu kulup istedi hakem tayini yapıldı, yapılmadı' diyemezler. Bu hataları elbirliğiyle duzelteceğiz. Şu anda yardımcı hakemlerin yaptığı hatalar yenilir yutulur gibi değil, bunları duzelteceğiz, yeni geldim. Musaade edin, bu hakemlerin guvenli olacağını gostereceğiz. Bu akşam Galatasaray'ın golu, ofsayttan oldu, Beşiktaş'ın yediği golde yardımcı hakem hataları oldu. Ama ne yapayım? Duzeltmek zorundayım. Hataları goruyorum. Kimse merak etmesin, en kısa zamanda bu duzeltilecek. İlk defa ofsayttan gol olmuyor'' dedi. -''GECELERİ UYUYAMIYORUM''- Beşiktaş aleyhine macta yapılan hakem hataları sonrasında cok uzulduğunu ifade eden Ok, bu nedenle geceleri uyuyamadığını soyledi. Ok, hataların Beşiktaş'ın aleyhine olduğunun dile getirilmesi uzerine, ''Beşiktaş'a karşı yapılan hatalara nasıl uzuluyorum, canım sıkılıyor. Hep son saniyelerde hatalar yapılıyor. Bu hataların ustuste gelmesini art niyetli gormuyorum. Boyle birşey olsa hatalar mac başında da yapılabilirdi. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Ofsayt bir yorum hatasıdır, bu hakem hatalarında yorum hatası olmaz'' yorumunu yaptı. -''DEVRE ARASINDA DERTLEŞECEĞİZ''- Ok, devre arasında yonetici ve kulup başkanlarıyla dertleşebileceklerini anlattı. Televizyon programında boyle bir oneri gelmesi uzerine Ok, ''Devre arasında dertleşmeyi duşunuyoruz. Onların bazılarından belki ozur dileyeceğim. Hepsine cıkarım, hataları da soylerim. Galatasaray macında yardımcı hakem bayrak kaldırmadı. Goruyorum olayı. Maalesef şanssızlıklar ustuste geldi'' dedi. Kendisinin 5 yıldır MHK'den uzak kaldığını ifade eden Ok, ''Şu andaki hakemler benim donemlerimde yetişmedi. Benim bakışlarım, hareketlerim konuşmalarım biraz da onlara ters geliyor. Bu genclerin coğunu yeni yeni avucumun icine aldım. Hakemlerimiz de serbest ama konuşmalarımızın samimiyetle karşılanmasını istiyorum, biz para almadan bu gorevi yapıyoruz. Yerime genc bir arkadaş yetiştirmeye calışıyorum. Hataların kasten yapılmadığının bilinmesi, tesaduf ve surpriz olduğunun kabul edilmesi lazım.'' -ARZUMAN'IN ATANMASI- Fenerbahce-Beşiktaş macına İsmet Arzuman'ın atamasının nasıl yapıldığını da acıklayan Hilmi Ok, atamanın, MHK'de yapılan oylamada İsmet Arzuman ile Fırat Aydınus'a eşit oy cıkması nedeniyle kendisinin verdiği oyla gercekleştiğini soyledi Yapılan toplantıda Aydınus ve Arzuman'a 5'er oy cıktığını dile getiren Ok, ''1 oy da Cuneyt Cakır'a cıktı. Benim kararımla belli olacaktı. İş bana kalmıştı. Fırat'a baktım, son 1.5 yılda 4 tane Fenerbahce-Beşiktaş macını yonetmiş. Son şampiyonu belirleyecek macı yonetmiş. İsmet Arzuman ise son haftalarda Yunanistan'da 3 mac yonetmiş. Avrupa'daki performansı da cok iyi. Oradalarda yonettiği maclarda 8.2-8.3 mac notları almış'' diye konuştu. -FIFA LİSTESİNDEN KENDİ İSTEĞİYLE CIKTI- Ok, İsmet Arzuman'ın kendi isteği ile FIFA listesinden cıktığını da acıklayarak, ''45 yaşında hakemliği bırakacak. Bana geldi. 'Avrupa'da maclara vermiyorlar, genc arkadaşlara şans verebilirsiniz' dedi. Hakemimiz macsız kalmamış, her haftası doluydu'' ifadesini kullandı. -''HAKEM ATAMALARINDAKİ HATALAR YUZDE 5-10''- Hilmi Ok, ''Hakem atamalarındaki hatalar yuzde kac?'' şeklindeki bir soruyu da, ''Bugun hakem atamalarındaki hatalar yuzde 5-10 oranında. Benim hakemimi kurul atıyor, 9 kişi hakem atıyor'' dedi. Gaziantepspor-Galatasaray macında Ergun'un, 'Hasan Şaş, hakemin yanında bana kufur etti, hakem onu atamadı' şeklindeki yakınmasını da değerlendiren Hilmi Ok, ''Ben bunları duyar işitirsem, bunların bitiririm hakemliğini. Ama ne derecede doğru, bunu incelerim ve gerekli muamelesini yaparım. O bunu soyledi, bu bunu soyledi diye olmaz'' şeklinde konuştu. Hakemlerin kullanacağı kulaklıklar ile ilgili olarak acıklama da yapan Hilmi Ok, ''Her hakemin kulak dereceleri olculdu, bunlar geldi, gumrukteler. Ligin ikinci yarısına yetiştireceğiz, en kısa zamanda bunu yapacağız'' ifadelerini kullandı. Kaynak __________________