Carlo Ancelotti, Milan’daki teknik direktorluk kariyerinin altıncı yılını bugun kutlarken 48 yaşındaki teknik adam altı yıl daha takımın başında kalmak istiyor. Eski Parmalı teknik direktor, 5 Kasım 2001 tarihinden beri Milan’ın başında gorev aldığından beri kulube ikişer kez Şampiyonlar Ligi kupasını ve Serie A’da şampiyonluğu tattırdı. İtalya’da genelde aynı takımda en fazla beş yıl suren teknik direktorluk kariyerini geride bırakan Ancelotti, altı yıldan beri Milan’ın başında ve ayrılmaya da niyetli gozukmuyor. “Milan’ın başında bu kadar fazla kalacağımı duşunmemiştim. Bugun altıncı yılımı kutluyorum ve umuyorum ki bir altı yıl daha gorevime devam ederim.” Sezon başından beri beklenen patlamayı yapamayan Milan şu an Serie A’da dokuzuncu sırada yer alıyor ve henuz San Siro’da galibiyetle tanışamadı. Ancelotti bu seneki hayÂl kırıklığı hakkında şunları soyledi: “Kendi evimizde cok puan kaybettik. Dordunculuk bile şu an icin bize cok uzak; fakat hatalarımızı kapatmak icin hicbir zaman gec değildir.” Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Shaktar Donetsk macı icin yarın Ukrayna’ya gidecek olan Milan kafilesi icin bu mac cok kritik gececek. Ancelotti sozlerini şoyle tamamladı: “Kazanmak hicbir zaman icin imkÂnsız değildir ancak bunun kolay olmayacağını soyleyebilirim. Ronaldo’nun bu mac oncesi takıma donmesi bizim icin avantaj.” __________________