Sivasspor Teknik Direktoru Bulent Uygun bomba acıklamalar yaptı! Arsenal teknik direktoru Arsene Wenger'e meydan okuyan Yiğido'nun hocası, şampiyonluk iddiasını yorumladı, F.Bahce dahil buyuk hedeflerini acıkladı! Bu arada İsrailli Balili, Turk vatandaşı olmak istediğini soyledi!
EYUP TURAN - ERSİN ESEN Sivasspor Teknik Direktoru Bulent Uygun, Turkiye'deki yabancı hayranlığının
yeni nesille birlikte değişeceğini belirterek, yerli teknik adamlarla daha buyuk başarıların kazanılabileceğini soyledi. Turkcell Super Lig'de hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kayserispor macının hazırlıklarını Riva'daki Milli Takımlar Tesisleri'nde surduren lider Sivasspor'da teknik direktor Bulent Uygun İHA muhabirine kendi ve takımının hedefleri ile ilgili acıklamalarda bulundu. Sivasspor'un gecen sezon yakaladığı başarıyı bu sezon da devam ettirdiğini belirten Uygun, "Gecen sezon son macımızı kaybederek 73 puanla şampiyonluğu kacırdık. Butceleri kısıtlı olan bir takımın tekrar aynı başarıyı gosteremediği bir ortamda Sivasspor, başarısının hem tesaduf olmadığını, hem de bunu istikrara donuşturebileceğini gosteren oyun anlayışıyla ilk yarıyı lider bitirdi. Dunyada boyle bir başarıyı hicbir takım başaramadı. Şu anda hem şampiyonluk kovalayan hem de kupayı arzulayan bir Sivasspor var. Cok fazla imkan olmamakla beraber, verilen imkanları kendisine avantaj olarak donuşturup yoluna devam eden bir Sivasspor var" dedi. Daha once yaptığı, "Sivasspor, Trabzonspor ve Ankaraspor'un şampiyonluk şansı yuzde 60, uc buyuklerin şansı ise yuzde 40" şeklindeki acıklamalarının bazı insanlar tarafından yanlış anlaşıldığını kaydeden Bulent Uygun, "3 buyuklerin yaşadığı kaos; gerek sistem, gerek takım kurgusu anlamında yaşadığı sıkıntılar, gerekse sakatlıklar konusunda yaşadığı sıkıntıları goze olarak, boyle bir ortamda Anadolu takımları hicbir sezonda yakalayamadığı şansı bu sezon yakaladı. Fakat, bu acıklamalarımı bazı beyinleri kıt olanlar anlayamıyor. Anlamayınca da sacma yorumlar yapılıyor. Bunları duyunca da uzuluyorum. At gozluğuyle bakan, aynı mantaliteyle yuruyen bir futbol zihniyetine karşıyım. Bu anlamda Anadolu'dan şampiyon cıkma ihtimali en yuksek sezonlardan birini yaşıyoruz. Gerekli birlik ve beraberliği sağladığımız andan itibaren de bunu yuzde 60 başarırız" diye konuştu. Turkiye'de eleştirinin cok cabuk yapıldığına dikkat ceken Bulent Uygun, "Başarılı olmamıza rağmen biz de eleştiriliyoruz. Başarılarımıza 'Tesaduf' deyip 5. ve 6. haftada hala devam eden Sivasspor'u gorunce bunu hazmedemeyenler var. Aradan 1 sene gecti hala hazmedemeyenler var. Cunku, 'duşse de biz de onu eleştirsek' diye bekleyenler var. Sevenimiz kadar sevmeyenlerimiz de var. Sistemi eleştiren var. Eleştirmek istedikten sonra bahane bulunur. Hayatım boyunca eleştirilerden hep kendime ders cıkarmaya calıştım. O dersi de en guzel şekilde calışan, yeri geldiği zaman ders alan, ders vermem gerektiği zaman da herkese haddini bildirebilecek kadar yurekli bir insanım. Hedeflerim arasında Anadolu takımını şampiyon yapmak var. Bir hedefim daha var; fakat bu butceler 4 buyuklerde bulunuyor o hedefim de UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmaktır. Milli Takım ile Avrupa ve Dunya şampiyonlukları yaşamak var. Bunları sadece hedef olarak gormuyorum. Calışarak, ureterek, projeler hazırlayarak, bir Âlim kadar okuyarak ve hayatım boyunca yaşadığım arifliği de en guzel şekilde kullanıp bu hedeflerimi başarmak istiyorum. İnşallah başarırım" dedi. Bulent Uygun, Asker Bulent'in Fenerbahce'ye komutan olarak ne zaman doneceğinin sorulması uzerine ise şunları soyledi: "Futbol oynarken askerdim. Teknik direktorluğe soyunduktan sonra hur general olduk. Hur general bir Yaşar Paşa var, bir de ben varım. Artık generalliğe yukseldik. Bu generalliği hangi ortamda nasıl yapacağım cok onemli. Başarıları benimle aynı frekansta olan, aynı sevgi ve kalpten istekle yaşayan yonetimlerle hangi takım olursa olsun, en buyuk başarıları gercekleştirmek isterim. Turkiye'de bir sistemsizlik var. Ekol problemi var. Boyle bir ortamda her kulubumuz bircok başarısızlık yaşayacaktır. Ozellikle buyuk kulupler daha cok yaşayacaktır. Beklentiler uzerine herhangi bir hocayı getiriyorsunuz. O hoca, 5-6 transfer yapıyor. Eğer, o sezon tutmadıysa arkasından başka bir hoca getiriyorsunuz. O da 5-6 futbolcudan 3-4 tanesini beğenmiyor ve kendi istediği adamları aldırıyor. Neticede 50'şer milyon dolar borcu olan kulupler ve durumu kotuye giden bir sistem oluşuyor. Değişmesi gereken kulubun kendi ekolu ve sistemidir. Bunu, sporun icinden gelmeyen yoneticilerin cok olduğu bir ortamda yaşanan bir kaos olarak değerlendiriyorum. Turk hocalarımız, mevcut şartlara gore, yapmak istediklerini en guzel şekilde uyarlayan, yaptığı transferlerle, davranışlarıyla takımını daha iyi yerlere goturmek duşuncesine sahipler. Fakat bu hocalarımıza 4 buyukler fazla şans vermiyor. Galatasaray, Sayın Fatih Terim'e bu şansı verdi, 4 senede 4 şampiyonluk ve 1 UEFA Kupası geldi" Yurt dışında calışan teknik direktorlerle, yerli teknik direktorleri de karşılaştıran Uygun, şoyle devam etti: "Arsenal Teknik Direktoru Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dunyanın en buyuk hocası olacak. Gelsin, Sivasspor ile beraber Arsenal'i 3-0, 5-0 yensin o zaman ben ona (dunyanın en buyuk hocası) diyeyim. Buraya gelsinler, calışsınlar da onları o zaman goreyim. Turkiye'de o kadar yetenekli hocalarımız var ki. Zaten Turk insanının geninde başarı ve yetenek var. Ama kendi kendimizin farkında değiliz. Yabancı hayranlığına bir tutulmuşuz gidiyoruz. Tutulup gidenler yolunuz acık olsun. Yeni nesil, bunu değiştirecek. Biz Turkler, dunyanın en iyileriyiz. Kalbimizde sevgi var, yeter ki en iyi olduğumuzu bilelim" Gecen hafta Galatasaray ile oynadıkları lig macının ardından yaşanan tartışmalara değinen Bulent Uygun, "Futbolda her turlu ortam olur. Kırm unku, 'duşse de biz de onızı kart gosterilir, hakem iki takıma da hata yapabilir. Bizim onem verdiğimiz konu, sevgi ve kardeşlik. Galatasaray'ı karanfillerle karşılayacağız. Kupaya devam da etsek, veda da etsek alkışlarla uğurlayacağız" ifadelerini kullandı. Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili de, Turk Vatandaşı olmak istediğini beklediğini belirterek, "6 yıldır Turkiye'de oynuyorum ve Turkiye'yi seviyorum. Cok yakın zamanda Turk Vatandaşlığı'na geciyorum. Sivasspor'la gecen hafta sozleşmemi yeniledim. Benim icin Turk vatandaşı olmanın onemi buyuk. Artık Turk olmak istiyorum. Daha once İsrail Milli Takımı'nda oynadığım icin Turk Milli Takımı'nda oynayamam" dedi. Galatasaray galibiyetiyle şampiyonluk yolunda onemli bir avantaj sağladıklarını ifade eden Balili, "Bizim icin sadece Galatasaray macı değil her macın ayrı bir onemi vardır. Daha onumuzde 17 mac var ve 17 mac da bizim icin onemlidir. Şampiyonluk ve kupa yolunda devam etmek istiyoruz. Bu hafta oynayacağımız Kayserispor macı zorlu bir mac olacak bizim icin. Şu an icin Galatasaray'la oynayacağımız kupa macından cok onumuzdeki Kayserispor macına odaklandık ve her hafta oynayacağımız maca konsantre oluyoruz. İleriki bir macı duşunmuyoruz. Sivasspor'da bu sezon hedefimiz daha buyuk. Bu sene şampiyonluğa daha cok inandık. Bu sene Bulent hoca futbolcularla bir toplantı yaptı. Bize bu sene hedefin daha zor olduğunu ve daha buyuk başarılara imza atmamızı istedi. Nitekim bu sene gecen seneye gore daha iyi durumdayız. Bu sene herkes şampiyon olacağımıza daha cok inanıyor. Şampiyonluk havasına girmek icin daha erken. Bu hafta en onemli maca cıkacağız. Belki takımımızda Arda Turan gibi yıldız ve buyuk bir isim yapmış futbolcu yok ama Sivasspor, kadrosundaki 23 oyuncudan her birinin takım icin ayrı onemi var. Takımda herkes koşuyor, herkes calışıyor. Yıldız simler yok ama takım halinde daha iyi oynayan futbolcularımız var. İsim yok ama herkes mucadele ediyor. Bu sene şampiyon olacağımıza daha cok inanıyoruz ve kupayı da kaldıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Gazze'deki savaşı televizyondan buyuk bir uzuntu icinde izlediğini anlatan İsrailli futbolcu, "Yaşanan olaylar gercekten kotu ve Filistin halkı icin tabi ki zor. Bu olay beni cok uzdu. Hicbir yerde savaş olmasını istemiyorum. Şavaş, politikadır ama ben bunu anlamıyorum" derken Filistin halkı icin duzenlenecek bir macta cağrılması halinde seve seve yer alabileceğini sozlerine ekledi. Kırmızı-beyazlı takımın başarılı futbolcularından Abdurrahman Dereli de ligin ikinci yarısına Galatasaray galibiyetiyle cok iyi bir başlangıc yaptıklarını belirterek, "Sonrasında kupa macı oynadık. İstediğimiz bir sonucu elde ettiğimize inanıyoruz. Cumartesi oynayacağımız bir Kayserispor macı var. Hedefimiz Galatsaray ve Kayserispor maclarından puan alarak donmekti. Birini gercekleştirdik. Kayserispor macından da galibiyetle donmek istiyoruz. Şu an takımda şampiyonluk havasına girdiğimizi soylemek yanlış olur. Cunku uzun bir maraton var onumuzde. Bundan sonra oynayacağımız her macı hafta bazında değerlendirmemiz lazım. Her hafta galip gelmek icin calışacağız" şeklinde konuştu.
Ajansspor