Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mustafa Ozturk’un Suriyeli sığınmacıların Muğla’ya getirileceği iddiası, turizm beldesinde turizmi sekteye uğratacağı yonunde kaygı yarattı.
Kamuoyuna bir acıklama yapan CHP İl Başkanı Ozturk, “Duyumlarımıza gore ilimize Suriyeli sığınmacıların getirilmesi soz konusu imiş. Boyle bir yerleşim ilimiz ekonomisi, turizmi ve sosyal yaşamı yok eder. Sayın AKP'nin Muğla milletvekilleri, yarın milletvekilliğiniz bittiğinde bu ilde yaşayacaksınız. Bizleri Suriyeli'ler, Taliban militanları ile birlikte yaşatmayın” dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ozturk’un acıklaması şoyle:
" Ulkemin hali yurekler acısı. Dun, ‘Cumhuriyetine sahip cık’ deyip, bayrakları ile demokratik haklarını kullananlar ya Hasdal da, ya da Silivri de tutuklular. Omrunu terorle mucadele ile geciren eski genelkurmay başkanı teror orgut uyesi ve kurucusu olarak yargılanmakta olup, Taliban, PJAK, KADEK uyelerini elini kolunu sallaya sallaya ulkemde dolaşmakta. Bugun ise PKK'lılar, PJAK'lılar, KADEK'liler kendilerinin temsil ettiğini saydığı simgeleri ile ulke topraklarımda miting, gosteri yuruyuşleri yaparak, ‘bebek katiline af’ diye bağırmakta. Yuruyuş ve mitinglerinde BAYRAĞIMIZI taşımamaktadırlar. Taşıdıkları pankartlarda ‘TC İŞGAL ETTİĞİN TOPRAKLARIMIZDAN CEKİL’ sloganları ile hic mudahele gormemişlerdir. Ayrıca Teror orgutu uyeleri gizli tanık olarak dinlenmektedir. Dun, parasız eğitim istiyorum diyen genclerimizi tutuklayanlar, Suriye'de rejimden kacıp, ulkemize sığınanlara Anadolu liselerine, Universitelere kontenjan acmak icin uğraş veriyorlar. Dun urunum para etmiyor, acım diye bağıran ciftciye ‘Ananı da al git’ diyenler, bugun ulkesinden kacanlara kucak acıp; iş aş ve yerleşim yeri bulmak icin yasa teklifleri hazırlıyorlar. En kotusu Guneydoğu illerimizden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'da iskan ettirmek ve işe koymak icin fırsat kolluyorlar. Ben, Kurtuluş savaşı Komutanlarından Rahmetli ALİM AĞA'nın torunu Sayın Ali Boğa'ya sesleniyorum. Dun ulkem işgal altında idi ve dedeniz bu işgalcilerin karşısında canını ortaya koyarak savaştı. Bugun ulkem uluslararası sermaye, Taliban militanları, PJAK, KADEK ve PKK'lıların işgali altında. Amacları, Buyuk Orta Doğu Projesinin bir ayağı olan Kurt Devletini kurmak. Ulkemin Uniter Devlet yapısını, ABD'nin isteği doğrultusunda kullanmalarına izin verme ki, dedenin kemikleri sızlamasın. Duyumlarımıza gore ilimize Suriyeli sığınmacıların getirilmesi soz konusu imiş. Boyle bir yerleşim ilimiz ekonomisi, turizmi ve sosyal yaşamı yok eder. Sayın AKP'nin Muğla milletvekilleri, yarın milletvekilliğiniz bittiğinde bu ilde yaşayacaksınız. Bizleri Suriyeli'ler, Taliban militanları ile birlikte yaşatmayın.”
Turizmhaber.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Suriyeli sığınmacılar Muğla'ya gelirse Turizm biter. [TT]