Futbola kadınların da ilgisi git gide artıyor
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Futbola kadınların da ilgisi git gide artıyor
-
15-10-2019, 12:43:53Kayıtlı ÜyeBeylikduzu'nde yeni hayata gecen Kadın Futbol Takımı, ilcede ve cevrede yaşayan kadın ve cocukların ilgi odağı oldu. Aileler, kız cocukları icin futbol oynayabilecekleri bir takımda yer bulabildikleri icin memnun olduklarını dile getirdi. Futbola kadınların da ilgisi git gide artıyor. Beylikduzu'nde yeni hayata gecen Kadın Futbol Takımı, ilcede ve cevrede yaşayan kadın ve cocukların ilgi odağı oldu. Aileler, kız cocukları icin futbol oynayabilecekleri bir takımda yer bulabildikleri icin memnun olduklarını dile getirdi. Ozellikle alt yapı eğitimi icin ilkokul cağındaki genc kızların futbola başlaması adına Beylikduzu Belediyesi, kış spor okulları adı altında Kadın Futbol Takımı kurdu. Spor okullarında futbol eğitimi alan ilkokul cağındaki cocuklar, hem mental olarak hem de spor disiplini olarak kendilerini geliştirdiklerini ifade ediyor. Ozellikle aileler, futbola olan ilgisi sebebiyle cocuklarını futbol takımına verdikleri icin memnun. Genc sporcular ise, futbolu en iyi şekilde oğrenerek milli takımlara kadar yukselmeyi hedefliyorlar. "İYİ BİR KADIN FUTBOL TAKIMIMIZIN OLMASI FUTBOL İCİN İYİ OLABİLİR" 12 yaşındaki Elif Tuana Bektaş, futbola 5'inci sınıfta başladığını ifade ederek, "Futbol cok zevkli bir oyun. Futbol oynamayı cok seviyorum. Futbol sayesinde dikkatim de gelişti" dedi. Futbolla anasınıfında tanıştığını soyleyen Ecrin Başpınar ise, "Arkadaşlarım oynuyordu ve ben de kıskanmıştım onları. Ondan dolayı ben de futbola başlama isteği duydum. Kalede oynayarak başladım ve ardından defans, orta saha ve forvet olarak devam etti. Ulke olarak iyi bir kız milli futbol takımımız olması hem bizim icin hem de futbol icin iyi olabilir" ifadelerini kullandı. 5'inci sınıf oğrencisi Mina Demir de yazlıkta arkadaşları futbol oynarken bu sporun ilgisini cektiğini soyleyerek, sonrasında futbol oynayarak kendisini geliştirdiğini dile getirdi. "FUTBOL SADECE ERKEK OYUNU DEĞİLDİR" Beylikduzu Belediyesi Genclik ve Spor Hizmetleri Mudurluğu Spor Sorumlusu Cem Ulken ise yaptığı acıklamada, "Bir işletmeci arkadaşımız 'kızlara da futbol eğitimi verelim' dedi. Biz de belediye olarak bunu değerlendirdik. 350 bin nufuslu ilcemizde yetenekli cocuklarımızın cıkacağını duşunduk. Baya katılım oldu. Her saatlerde değişik yaş gruplarına gore cocuklarımız gelip burada sporlarını yapıyorlar. Futbol sadece erkek oyunu değildir, kızlarımızı da futbola yonlendirelim" dedi. Beylikduzu Bayan Futbol Takımı Antrenoru Dilara Zengin de, cocukların sosyalleşmesi adına futbolun onemli bir spor olduğunu ifade ederek, "Erkek sporu olarak duşunulse de kadınlarda futbolu iyi oynayabiliyor. Kucuk yaşta başlamak daha iyi olur. İlerleyen seviyelerde kategori olarak kendilerine avantaj sağlar" diye konuştu. "ECRİN MİLLİ TAKIMA KADAR YUKSELMEK İSTİYOR" 12 yaşındaki Ecrin Başpınar'ın annesi Gulcin Başpınar da, kızının cok kucuk yaştan beridir futbola merakının olduğunu vurgulayarak, "Ecrin, futbola cok hevesli ve meraklıydı. Ancak biz Beylikduzu'nde kızların futbol oynayabileceği bir futbol takımı bulamıyorduk. Cok araştırdık bu konuyu. Sonrasında belediyenin boyle bir futbol takımı kurduğunu gorduk ve burada futbola başladı Ecrin. Gercekten cok mutluyuz. Ecrin futbolu cok severek oynuyor ve cok istekli. Ama nedense erkek sporu olduğu icin kız cocuklarına bu imkan tanınmıyor. Aslında cok daha yaygın olması lazım. Ecrin'in hedefi buyuk ve burada aldığı eğitimlerle milli takımlara kadar yukselmek istiyor" acıklamalarında bulundu. AA __________________