İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Togolu yıldız futbolcu Emmanuel Adebayor, Yılın Afrikalı futbolcusu secildi. Adebayor, bu odulu kazanan ilk Togolu olarak tarihe gecti. Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından organize edilen Yılın Afrikalı Futbolcusu odulune Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Emmanuel Adebayor layık goruldu. Lagos'ta duzenlenen ve Afrika ulkelerinin milli takım teknik direktorleri tarafından yapılan oylama sonucunda Adebayor 1. olurken, Al Ahly forması giyen Mısırlı Muhammed Aboutrika 2., Chelsea'nin Ganalı yıldızı Michael Essien ise 3. oldu. Odul toreninde cok duygusal bir konuşma yapan Adebayor, "Bu odulu anneme armağan ediyorum. Cunku bu benim icin cok oze bir gece. Annem olmasaydı ben bu başarıları kazanamazdım. Babam hayatta değil ama eminim o da benimle gurur duyardı" dedi. Adebayor, bu odule layık gorulen ilk Togolu futbolcu olarak da tarihe gecerken, 20 bin dolarlık para odulune de sahip oldu. CAF'ın gectiğimiz yılki odulunu La Liga'da Sevilla forması giyen Frederic Kanoute kazanmıştı. CAF tarafından verilen tum oduller ise şoyle: CAF Yılın Futbolcusu: Emmanuel Adebayor - Togo/Arsenal CAF Yılın Genc Futbolcusu: Salomon Kalou - Fildişi Sahili/Chelsea CAF Yılın Bayan Futbolcusu: Alice Matlou - Guney Afrika Yılın Milli Takımı: Mısır Yılın Teknik Direktoru: Hassan Shehata - Mısır Yılın En İyi Kulubu: Al Ahly -Mısır Afrika Efsanesi Odulu: Christian Chukwu - Nijerya Fair-Play Odulu: Fildişi Sahili En İyi Taraftar Kulubu (Kulup): Al-Ahly En İyi Taraftar Kulubu (Milli Takım): Nijerya Taraftarlar Kulubu Yılın Afrikalı 11'i: Kaleciler - Carlos Idriss Kameni (Espanyol/Kamerun) Defans - Wael Gomaa (Al-Ahly/Mısır), İsmail Taye Taiwo (Marsilya/Nijerya), Joseph Yobo (Everton/Nijerya), John Mensah (Olimpik Lyon/Gana) Orta Saha - Mohamed Aboutreika (Al-Ahly/Mısır), Michael Essien (Chelsea/Gana), Yaya Toure (Barcelona/Fildişi Sahili), Sulley Muntari (Inter/Gana) Forvet- Samuel Eto'o (Barcelona/İspanya), Emmanuel Adebayor (Arsenal/Togo) AJANSSPOR
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Afrika'nın en iyisi Adebayor!