Romanya Milli Takımı'nın ve Galatasaray Futbol Kulubu'nun efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin, Romanya'da bulunan futbol okulu Academia De Fotbal, Kemer'de kampa girdi. Hagi verdiği demecle yeniden Turkiye'ye donuş sinyali verdi. Futbol okulu nedeniyle teknik direktorluğe yaza kadar ara verdiğini belirten Hagi, teklifleri daha sonra değerlendireceğini soyledi. Turkiye'de takip ettiği futbolcular olduğunu kaydeden Hagi, "Bazı isimleri kendime saklıyorum. Onları kendim icin isim olarak saklı tutuyorum" dedi. Unlu futbolcu Gheorghe Hagi'nin Romanya'da bulunan futbol okulu Academia De Fotbal, Kemer'deki Rose Hotels'de kampa girdi. Hagi'nin genc futbolcularla birlikte antrenmanlara cıktığı takım, gun boyu futbol sahasında antrenman yapıyor. Cumartesi gunu Antalya'da oynanacak Antalyaspor - Galatasaray karşılaşmasını da tribunden izledikten sonra ulkesine donecek olan Hagi, Rose Hotels'de DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Akademi'de yetiştirdiği futbolcuları herhangi bir takıma onermeyi duşunmediğini soyleyen Hagi, "Oğrencilerim bu eğitimi tamamlamalarından sonra tum ulkelerdeki futbol kuluplerine acıktır. Yalnızca bir yada birkac kulube futbolcu vermeyeceğiz. İsteyen her takımdan yetkililer gelip futbolcularımızı takip edebilir" dedi. Teknik direktorluğe donme konusunda sık sık sorular aldığını kaydeden Hagi, şunları kaydetti: "Her şeyimle futbol okuluyla ilgilendiğim icin yaza kadar gelen hicbir teklifi değerlendirmeye alamıyorum. Bu proje tam manasıyla hayata gectikten sonra, tum teklifleri değerlendirmeye hazırım. Gelen teklif de benim icin uygun olunca sorun yok. Şu ana kadar gelen teklifler oldu ama beklemelerini istedim. Herkes, benim her zaman kazanmak isteyen bir insan olduğumu iyi bilir. Mutlak suretle kazanmak isteyen takımlardan teklif gelirse değerlendiririm." Turkiye'de takip ettiği futbolcular olduğunu soyleyen Hagi, "Turk futbolcuları, şu anda Turkiye'de teknik direktorluk yapan spor adamları takip ediyor. Bazı isimleri ben kendime saklıyorum. Onları kendim icin isim olarak saklı tutuyorum" dedi. "Galatasaray'ı unutamam"Galatasaray'ı unutamadığını kaydeden Gheorghe Hagi, "Galatasaray'da onemli bir takımdık. O donem hicbir zaman unutulmaz. O zamanki insanlarla her zaman dost kalacağız. Beraber buyuduk ve cok guzel gunler yaşadık. Şu anda da ilişkimiz devam ediyor" dedi. Galatasaray'la ilgili değerlendirme de bulunamayacağını soyleyen Hagi, "Şu anda başında 1 teknik direktor bulunuyor. Ben de teknik direktorum. Başka bir arkadaşımın futbol takımını idare etmesi ile ilgili bir soruyu yanıtlamam yanlış olur" diye konuştu. Turk futbolunda 'uc buyukler' olarak nitelendirilen takımların şu an iyi bir donem gecirmediklerini kaydeden Hagi, "Anadolu takımları daha istekli. Bu kotu bir şey değil. Rekabet Turk ligini daha kaliteli bir lig haline getirir. Ancak, net olan şey buyuk takımların durumu cok iyi değil" dedi. Kendisini her zaman takdir eden Turk halkına teşekkur eden Hagi, "Futbolu bırakalı 8 yıl oldu. Ama hala Turk halkının kalbinde olmam, bana saygı duymaları cok guzel. İz bırakan gunler gecirdik. Ben de bıraktığı izler bunlar. Ama onun dışında yalnızca menfaatler konuştu" diye konuştu. Fenerbahce yada Beşiktaş'tan gelebilecek tekliflerle ilgili ise Hagi, "Benim icin 'eğer' diye bir sozcuk yoktur. Bana kimse eğerli soru sormasın. Gercekten bir teklif gelirse bunu o zaman konuşuruz" dedi. Galatasaray Futbol Kulubu'nun doğum gununde yaptığı jestin kendisi icin guzel bir surpriz olduğunu kaydeden Hagi, "Benim icin gercekten guzel bir surprizdi. Galatasaray Futbol Kulubu'ne cok teşekkur ediyorum. Ozellikle son 1 yıldır futbol akademisi ile yakından ilgilendiğim icin bu sure icerisinde Turkiye ligini cok dikkatli bir şekilde takip edemedim. Bu nedenle şu anda Turkiye futbol ligi ile ilgili cok sağlıklı yorumlar yapabilmem mumkun değil" diye konuştu. __________________