Almanyada'ki turkler'den itiraflar
Futbol0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Almanyada'ki turkler'den itiraflar
-
15-10-2019, 12:40:02Kayıtlı ÜyeAlmanya'da top koşturan gurbetci yıldızlar, oldukca samimi acıklamalar yaptılar. Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop ve Alman umit milli takımında oynayan Mesut Ozil, Alman spor dergisi ''Kicker'' sorularını yanıtladılar. Halil, ''Neden Almanya icin oynamıyorsunuz'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Duygular bir rol oynamasaydı Almanya icin karar verirdim'' dedi. Alman spor dergisi ''Kicker'', Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Altıntop ve Alman umit milli takımında forma giyen Mesut Ozil'e neden Turk ve Alman milli takımlarını sectiklerini sordu. Halil, ''Neden Almanya icin oynamıyorsunuz'' şeklindeki bir soruya karşılık, kardeşi Hamit'in Turk Milli takımında oynamak istediğini belirterek, ''Benim icin iki tarafın da iyi argumanları vardı. Sonunda ailemizin ulkesi icin karar verdik. Duygular bir rol oynamasaydı Almanya icin karar verirdim'' dedi. Hamit ile birlikle 17 yaşında ilk kez Turk Milli takımın aday kadrosuna katıldıklarında başka bir kulturde yetiştiklerini anladıklarını ifade eden Halil, Turk Milli takımına uyum sağlama yonunde bir sorun cekmediklerini belirtti. ''Kendinizi daha fazla Turk mu yoksa Alman mı hissediyorsunuz'' ve ''Ramazan'da oruc tuttunuz mu'' şeklindeki soruları cevaplandıran Halil, ''Burada bir Turk gibi yaşıyoruz. Turk Milli takımında olduğumuz zaman oruc tutmak kesinlikle yasak'' şeklinde konuştu. Halil, ''Bir Turk kulubunde oynamak icin planınız var mı'' sorusuna karşılık da ''Turkiye'de her takımda en fazla 6 yabancı futbolcu oynayabileceği icin bize ilgi cok buyuk. Bir Turk futbolcusu olarak İstanbul derbisinde oynamak lazım'' şeklinde cevap verdi. Mesut da ''Siz neden Almanya icin oynuyorsunuz'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Almanlar benim icin cok caba sarf ettiler. Turk Futbol Federasyonu milli takıma davet etmek icin uzun sure duşundu'' dedi. Alman U21 Milli Takımında kendisini iyi hissettiğini ifade eden Mesut, ''Ben burada doğdum. U21 takımında arkadaşlarımla birlikte kendimi evimde gibi hissediyorum'' şeklinde konuştu. Milli takım seciminde ozgur bir secim yaptığını ve ailesinin de arkasında durduğunu soyleyen Mesut, verdiği karardan şimdiye kadar pişmanlık duymadığını belirtti. Mesut, ''Daha sonra pişmanlık duyabileceği'' yonundeki bir soruya karşılık da ''Bunu şu an soylemek cok zor. Hangi ulke beni ister onu bilemem'' dedi. Mesut, Alman milli marşını neden soylemediği şeklindeki bir soruya karşılık da kendisini bununla ozleştirmemekle bir ilgisinin olmadığını, Alman Milli takımında oynayan Lucas Podolski'nin de milli marşı soylemediğini ifade etti. Mesut, Turkiye'de hangi takımı tuttuğu yonundeki bir soruya karşılık da ''Kendimi kucuk bir Fenerbahce taraftarı olarak nitelendirebilirim. Ozellikle derbi macları olduğu zaman cok heyecanlanırım'' ifadesini kullandı. ''Kendini daha fazla Alman mı yoksa Turk olarak mı hissediyorsun'' şeklindeki bir soruya Mesut, ''Daha fazla Turk. Burada ailem buyuk bir rol oynuyor. Evde Turkce konuşuyoruz. Yiyecekler, inanc, muzik, arkadaşlar buna dahil'' şeklinde cevap verdi. Turkiye'ye gittiklerinde kendisini yabancı olarak gormediğini belirten Mesut, ''Ailem Karadeniz'in Hısıroğlu koyunden geliyorlar. Yılda bir iki kez gitmeme rağmen cok iyi kabul goruyorum'' dedi. Mesut ve Halil, gelecekte de Almanya'da kalmak istediklerini ifade ettiler. Kicker'in haberinde, Bundesliga'da 10 Turk kokenli futbolcunun oynadığını, bu futbolculardan 4'unun hangi milli takım icin oynayacakları yonunde karar verebilecekleri ifade edildi. Haberde, Zafer Yelen (Hansa Rostock), Emre Ozturk (VfL Wolfsburg), Halil Altıntop (Schalke 04) Hamit Altıntop (Bayern Munchen), Necat Aygun (MSV Duisburg), Yıldıray Başturk (VfB Stuttgart), Mesut Ozil (Schalke 04), Umut Kocin (Arminia Bielefeld), Bilal Cubukcu (Hertah BSC Berlin ) ve Serdar Taşcı'nın (VfB Stuttgart) Bundesliga'da oynadıklarını, FIFA kurallarına gore 21 yaşını doldurmamış ve A Milli Takımda oynamamış olan Mesut Ozil, Umut Kocin, Bilal Cubukcu ve Serdar Taşcı'nın hangi milli takım icin oynamak istediklerine karar verebilecekleri belirtildi. __________________