Unal AYSAL Acıkladı !
Futbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Unal AYSAL Acıkladı !
-
15-10-2019, 12:37:20Kayıtlı ÜyeGalatasaray'da Unal Aysal başkan adaylığını acıkladı Tarihinin en kotu sezonunu geciren Galatasaray'da Unal Aysal başkanlığa aday olduğunu acıkladı. Galatasaray'da beklenen acıklama yapıldı ve Unal Aysal başkanlığa aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Daha once "Adnan Polat istifa etmezse aday olmayacağım" yonunde acıklama yapan Aysal, basın acıklamasıyla resmen aday olduğunu duyurdu. Ote yandan Galatasaray'da yonetimden istifa eden Cemal Ozgorkey de başkanlığa aday olduğunu acıklamıştı. İŞTE UNAL AYSAL'IN YAPTIĞI YAZILI ACIKLAMA Galatasaray Kulubu'nun etkili kongre uyelerinden Unal Aysal, ''niyetinin, olası bir secimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli goreve talip olacak genc, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyacları olabilecek ve talep edebilecekleri konularda gereken ve de elinden gelebilecek butun desteği sağlamak olduğunu'' belirtti. Yazılı bir acıklama yapan Aysal, ''Ben bugune kadar adaylık sinyali vermedim'' derken, İnan Kırac'ı kastederek, ''Sadece camiamızın saygın bazı uyelerinin bu konuda beni işaret etmiş olmaları tabiatıyla beni gururlandırdı ve ciddi olarak da bu gorev uzerinde duşundurdu, yureklendirdi. Bu tevcihi bana yonelten bu değerli dostlarıma ve aynı oneriyi bana tekrarlayan butun diğer uyelere bu vesile ile teşekkur etmek isterim'' dedi. ''Ancak, niyetim, olası bir secimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli goreve talip olacak genc, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyacları olabilecek ve benden talep edebilecekleri konularda gereken ve de elimden gelebilecek butun desteği sağlamaktır'' diyen Aysal, ''Ben bundan sonra da bağlı olduğum kurumun sportif yapısı kadar kulturel yapısının da korunması ve onarılması icin calışacağım. Bununla beraber şartlar gerektiriyorsa başkan adaylığına da talip olurum. Boylece daha fazla yıpratılmadan gonulden bağlı olduğum Galatasaray camiasına daha fazla faydalı olabileceğimi umuyorum. Zira, Galatasarayımızın kurumsal ve ekonomik yapısının ve buna bağlı olarak sportif başarısının yeniden tesisinin, tek şahıs veya şahıslar yerine toplumsal bilinclenme ve elbirliği ile sağlanabileceğine inanıyorum'' diye devam etti. Savaş kaybetmenin kısa sureli bir kayıp olduğunu vurgulayan Aysal, ''Tekrar guclerinizi toparlayıp aynı meydana donebilir, bu defa hatalarınızdan ders alıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Cesaret kaybetmek ise her şeyi kaybetmek anlamına gelir. Bir an once ihtiyacımız olan guveni tazeleyip ileriye bakmalıyız. Galatasaray'ın bugun kişilerin egoları ve kişisel kavgaları ile zaman kaybetmek gibi bir luksu kalmamıştır'' dedi. ''HELVACI'NIN İFADELERİ'' Unal Aysal, ''halen yonetim icinde başkan Adnan Polat'a muhalefet yapan yonetici Mehmet Helvacı'nın bugun bir gazetede, kendisiyle ilgili kasıtlı olarak eksik ve yanlış bilgiler iceren beyanatını uzulerek ve hayretle izlediğini'' dile getirdi. ''2002 yılında Galatasaray kulup başkanı ve yonetim kurulunun acil nitelikteki talebi uzerine, AIG şirketine taahhut edilmiş olan ve Galatasaray Sportif A.Ş hisselerinin geri alınması icin, 5 gun icinde odenmediği takdirde 70 milyon dolarlık bir tazminatı iceren 23.5 milyon USD'lık bir meblağı odeyerek bu hisseleri satın aldım'' diyen Aysal, şunları kaydetti: ''Kulup ile yapılan anlaşmaya gore bu hisseler benden bedeli odenerek bir yıl sonra geri alınacak idi. Bu işlemi o zaman Galatasaraylı olduğu icin ve de Galatasaray'ın menfaatlerini gozetmesi icin bana başkanın onerdiği Av. Mehmet Helvacı başkanlığında gene onun gibi kulup uyesi olan Galatasaraylı avukat arkadaşlarının hazırladığı kontrat bazında gercekleştirdik ve kendisine de bir iki gunluk bu cok kısa mesaisi icin o gunun şartlarında cok yuksek sayılabilecek bir avukatlık masrafı odedik. Bu anlaşmaya gore ne bir faiz ne de bir kar alımı talebimiz olmadı. Kulup bu hisseler karşılığı diğer butun hissedarlara şirketin dağıtması gereken temettunun elimdeki hisselere tekabul edecek kısmının dışında başkaca bir ek avantaj onermedi. Ancak bu işlemden sonra kulubun muhtelif diğer acil guncel ihtiyacları icin ve tamamen bu AIG kontratı dışında ve buna ek olarak toplam yaklaşık 8 milyon USD civarı yonetimin talebi uzerine ve makbuz karşılığı tarafımdan muhtelif odemeler yapıldı. Kulup bu hisseleri birinci yılın sonunda geri alamayacağını, bir yıl daha bu anlaşmanın uzatılmasını talep etti. Ben de ne zaman isterseniz o zaman alabilirsiniz dedim ve ilave hicbir şart koşmadım, faiz vs gibi ek, ağırlaştırıcı hic bir talebim olmadı.'' Aradan 2,5 yıl gectikten sonra ve Galatasaray camiasının tam bilgilendirilememiş olması dolayısıyla verdiği yanlış tepkileri onlemek uzere, acık, şeffaf ihale formuluyle ve kulubun de onayladığı, bağımsız finans kuruluşları aracılığı ile bu hisselerin on farklı alıcıya satışını gercekleştirme kararı aldığını ve neticede Galatasaray'ın 23.5 milyon USD'ye satıp parasını almış olduğu hisseleri bu defa 34 milyon USD'ye borsada sattırıp tahsil edilen bedelin tamamını Galatasaray Kulubu'ne direkt odettirdiğini anlatan Aysal, şoyle devam etti: ''Galatasaray Kulubu, kasasından hicbir şey cıkarmadan ve tamamı bu tahsil edilen paranın icinden karşılanmak uzere benim odemiş olduğum rakamları ve bana olan diğer borclarını odedi. Bu paralar icinde kontrattan kaynaklanan temettu gelirleri de dahildi. Bu işlemden dolayı bana odenen bu temettu gelirlerini teberru olarak kısmen Galatasaray kurek şubesine, kısmen Galatasaray Adası'nın (Kulube iade ettiğim ve kullanmadığım) peşin kira bedelleri olarak iade ettim. Netice olarak butun camianın cok yakından izlediği bu işlem kulubumuzun cebinden bir tek kuruş cıkmadan ve tersine para kazandırılarak ve de 70 milyon dolarlık bir tazminat yukunden temizlenmiş olarak tamamlandı.'' KAYNAK - HT SPOR __________________