Jean - Marc Bosman! 1995'te actığı dava ile bugun futbolcuların milyon dolarlar almasını, 6 ay onceden pazarlıklara başlanmasını ve başka kuluplerle anlaşma sağlamasını sağlayan adam. Şu an alkol ve depresyon ile savaşıyor. Jean - Marc Bosman, 1995'te bir dava actı. Ona gore belki hayatının hatasını yaptı ama bugun milyonlarca euro kazanan futbolcular ona duacı. "Davayı kazandım, ama para odeyen hep ben oldum. İnsanlar benim sayemde haftada on binlerce euro kazanıyor, ancak benim halim icler acısı." diyor Bosman kuralının yaratıcısı. The Sun gazetesine verdiği roportajda, "Wayne Rooney sezon başında benim yaratıcısı olduğum kural sayesinde kulubuyle tekrar anlaşma sağladı ve şu an haftada 200,000 pound alıyor. O pazarlığı yapabildiyse bu benim sayemde oldu" diyen 46 yaşındaki eski orta saha oyuncusu, şu anda depresyon ilacları alıyor ve yıllarca kendisini esir alan alkolizmden kurtulmaya calışıyor. Şu anda Belcika'nın Liege kentinin dışında yaşayan Bosman'ı hayata bağlayan tek şey cocukları Samuel ve ve Martin. Ancak aldığı yardım paraları da arada bir kesildiği icin cocuklar anneleriyle kalıyor ve Bosman onları bile tam olarak goremiyor. Bosman'ın bu kuralı ortaya cıkarması da cok ilginc bir hikayeye dayanıyor. Bosman'ın kucukluk hayali evinin catısından gozuken Standard Liege takımının stadında futbol oynamaktı. Bu hayali 1980'de gercek oluyor, ancak RFC Liege takımına transfer olması onun hayatını adeta mahvediyor. 1990'da sozleşmesi bitince Fransız kulubu Dunkirk ile anlaşıyor. Ancak kulup, Liege'e transfer odemesi yapmayı reddedince Liege, Bosman'a resmen ceza kesiyor ve maaşında inanılmaz bir kesintiye gidiyor. Bu olayı 1995 yılında dava eden Bosman, 5 yıl sonunda davayı kazanıyor ve oyuncular onun sayesinde sozleşmeleri bitmeden 6 ay once transfer anlaşması yapma hakkına sahip oluyor. Ancak bu olay, ona fayda sağlayacağına tamamen ters bir etkiyle hayatını mahvediyor. Kaynak : Fanatik .