ABD Başkanı Trump, Turkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla sonuclanan Suriye'nin kuzeyinden asker cekme kararına gelen tepkilere yanıt verdi. Trump, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, "IŞİD halifeliğinin yuzde yuzunu yendikten sonra askerlerimizin coğunluğunu Suriye'den cıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kurtleri korusun ve kendi toprakları icin Turkiye ile savaşsın" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ESAD KENDİ TOPRAKLARI İCİN TURKLERLE SAVAŞSIN"[/h] Trump'ın paylaşımları şoyle:
"IŞİD halifeliğinin yuzde yuzunu yendikten sonra askerlerimizin coğunluğunu Suriye'den cıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kurtleri korusun ve kendi toprakları icin Turkiye ile savaşsın. Generallerime dedim ki, neden duşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad icin savaşalım? Kurtleri korumak adına Suriye'ye yardım etmek isteyen biri varsa bana uyar; bu, Rusya, Cin ya da Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!"
[h=3]"BEN GUNEY SINIRIMIZA ODAKLANMAYI TERCİH EDİYORUM"[/h] Bazı insanlar ABD'nin, duşmanımız Beşar Esad'ın başkanlık ettiği Suriye sınırını 7.000 mil uzaktan korumasını istiyor. Suriye'ye yardım etmeyi kim sectiyse, doğal olarak Kurtleri de korumak istiyor. Ben ise ABD'nin Guney Sınırımıza odaklanmayı tercih ederim."
ABD Başkanı, kendisinin ulkenin guney sınırına yoneleceğini belirterek, Meksika ile ABD arasında duvar inşa etmeyi surdureceğini ifade etti.
[h=3]TRUMP SAVAŞ İDDİALARINA DA CEVAP VERMİŞTİ[/h] ABD Başkanı Donald Trump, Amerika basınında yer alan Turkiye ile savaş iddialarına Twitter'dan cevap vermişti. Trump, "İnsanlar NATO uyesi Turkiye ile savaşa gireceğimizi gercekten duşunuyor mu? Biz başka bir savaşa girmiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Trump: Turkiye'ye buyuk yaptırımlar geliyor Trump uyardı: Turkiye ve Kurtler, DEAŞ'lı mahkumların kacmalarına izin vermemeli Donald Trump: İnsanlar Turkiye ile savaşacağımızı mı duşunuyor?