UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon verilecek kupa sergilendi. Organizasyonun resmi sponsorlarından arac kiralama şirketi Enterprise, UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı İstanbul’a getirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon verilecek kupa sergilendi. Organizasyonun resmi sponsorlarından arac kiralama şirketi Enterprise, UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı İstanbul’a getirdi. Bir otelde gercekleştirilen tanıtım toplantısına Enterprise şirketi yetkililerinin yanı sıra Galatasaray’ın 2000 yılında kupayı kazandığı kadrosunda gorev yapan eski futbolcular Hakan Unsal ve Ergun Penbe de katıldı. Azerbaycan’ın başkenti Baku’de duzenlenecek finalde boy gosterecek kupaya 20 yıl sonra yeniden dokunan Ergun Penbe, "Kazandığımız an dokunma fırsatı bulamamıştım. Kimileri icin hayal bizim icin gercek olan kupayı muzemize getirdik. Kupayı kazandığımız gun aynı zamanda benim doğum gunumdu. Rekorlar kırılmak icindir. Bir daha bu kupa gelir mi, elbette başka bir takım bu rekoru kıracaktır. Umarım Baku’deki finalde bir Turk takımı kupayı kazanır." diye konuştu. Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcularından Hakan Unsal ise kupayı gorunce hatıraların canlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Kupayı gorunce hatıralar, gurur ve mutluluk gozumuzde canlandı. Bu kupa ağır abidir. Kupayı kazanan bir oyuncu olmak tarif edilemez bir duygu. Kupa ulkede bircok şeyi değiştirdi. Milyarlarca lira harcanarak yapılamayacak bir reklamla ulkenin imajını değiştirdi, teknik adamlara, futbolculara yol gosterdi, akıllarında devrim yaptı." Azerbaycan’ın başkenti Baku’de 29 Mayıs 2019 oynanacak UEFA Avrupa Ligi Final karşılaşmasıyla kupa sahibini bulacak. Gunluk Gazeteler. __________________