kaynak: http://www.ittihad.com.tr
FEDAKÂRLIK ORNEĞİ
İman ve Kur’an davasının buyuk hizmetkÂrlarından ve butun hayatını Ustad’a ve Risale-i Nurlara hizmet icin feda eden ve Ustad Bediuzzaman Hazretlerinin ifadesiyle:
“Zubeyr bana merhum biraderzadem Abdurrahman yerine ve Ceylan merhum biraderzadem Fuad bedeline verilmiş diye manevî ihtar aldım.” (Ş: 535)
“Hakikî fedakÂr Zubeyr, en luzumlu ve hizmete şiddet-i ihtiyacım zamanında buraya imdadıma geldi.” (Em:15)
İltifatlarına mazhar olan Nur Mesleğinin sembol isimlerinden merhum Zubeyir Ağabeyin bugune kadar pek fazla bilinmeyen fedakÂrlık orneği bir mektubunu ibret icin yayınlıyorum:
“Aziz, Muhterem Kardeşim...
Mademki İslam'ın her derdine razı olduğunu bildiriyorsun, bu mujdenle bize aşk ve şevk ve*riyorsun, O halde iyi dinle:
VAZİFEN, dikenler arasında guller toplayacaksın. Ayağın cıplaktır, batacak. Elin acıktır, ısı*racak. BUNA SEVİNECEKSİN.
Firavunlar kucağında buyuyen cocuk Musa'ları safına alacaksın. Aldığın icin dovecekler. Ko*nuştuğun icin zindana koyacaklar, SEVİNECEKSİN.
Collere surulursen kanınla ağac yetiştireceksin. Kutuplara surulursen ısınla sebze yetiştireceksin. Yeşilliği sevmeyenler olacak. Yakacaklar, yıkacaklar. Sen bunu SABIRLA SEYREDECEKSİN.
Karanlık zindanlara salarlarsa, ışık; paslı vicdanları gorursen, umit; imansız kalplere rast*lar*san NUR vereceksin. Sen verdiğin icin suc, sen getirdiğin icin ceza, sen konuştuğun icin mah*kûm olacaksın. Ve buna ŞUKREDECEKSİN.
Anadan, yardan, serden ayrılacaksın. Candan, gonulden Kur'Ân'a sarılacaksın. Damla iken deniz, nefes iken tayfun olacaksın. Derdini yazmak icin derini kÂğıt, kanını murekkep edecek*sin. Kimse ile goruşturmezlerse, mecnun olup collere duşeceksin. Leyl arar gibi NUR arayan*ları bulacaksın. Bulamazsan uzulmeyeceksin.
MAKAMLAR, SERVETLER verirlerse, NEFSİNİ UNUTACAKSIN.
Yalan, iftira, camur fırtınasına tutulursan, HİSSİYATINI TERK EDECEKSİN... onunde demirden set yaparlarsa, dişinle deleceksin. Dağları toptan oymak gerekirse, iğne ile oyacaksın Unutma! nerede olursan ol; kufrun ve cehlin ta temelini curuteceksin.Bir gun Kur'an etrafın*daki surların yıkıldığım gorursen; hemen kemiklerini taş, etlerini harc, kanını da su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten, ahlÂktan kaleler dikeceksin. Kaleler, fedailer ister. Nasıl, nasıl sende icinde fedai olacak mısın?
Bu mektubu okuyunca, Mesnevi'yi okuyan Yunus Emre gibi "Uzun olmuş" diyeceksin. O'*nun gibi ben olsa idim: "Ete, kemiğe burunurdum.Yunus diye gorunurdum" derdim dediği gibi, sen de ne luzum vardı uzun uzun saymaya, kısaca "KUR'AN TALEBESİ OLACAKSIN" deseydin yeterdi, diyeceksin. Haklısın. Zira, İslÂm yoluna giren; bilir ki, bu yol kıldan ince, kı*lıctan keskindir. Her kişinin değil, er kişinin yoludur.
Seni butun ruhu canımla kucaklar, gozlerinden oper, dualarına mukabele eder, Allah'ın rı*zası dairesinde buluşmak uzere mektubuma son verirken, dalalete duşen din kardeşlerimin, kı*sa bir zamanda sizin gibi hidayete ermelerini Cenab-ı Vacib-ul Vucud olan Hazret-i Allah'tan niyaz eylerim. Amin.
(Merhum) ZUBEYİR GUNDUZALP
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Fedakarlık Dersi... Herkes okumalı, herkes anlamalı, herkes uygulamalı!!!