İspanya'da Real Madrid teknik direktoru Bernd Schuster, bu sezon takımına oynattığı futbolla ‘efektif futbol’ kavramına yeni bir anlam kazandırırken; Bacelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi de konuya kendi yorumunu getirdi. Uefa'nın resmi sitesine konuşan Lionel Messi, sonuca giden futbol oynamanın guzel futbol oynamak kadar onemli olduğunu belirterek, "Goze hoş gelen futbol oynamak tabii ki onemlidir. Ronaldinho, Eto'o, Xavi, Deco, Henry gibi oyuncularla bilikte oynadığınızda elbette ki guzel hareketler yapmak istersiniz.. Ancak onemli olan bunu efektif hale getirmek. Eğer guzel bir hareket sonrası guzel bir gol atmışsam bunu daha cok kutlayabilirim. Ancak bir derbi macının son saniyesinde kaleciden donen topu tamamlayıp gol atarsam sanki dunyanın en guzel golunu atmış gibi sevinirim," dedi. 'Kafa toplarında daha iyi olmalıyım' Kendi stiliyle ilgili de konuşan 20 yaşındaki yıldız, "Hangi alanlarda kendimi geliştirebilirim? Bence kesinlikle kafa toplarında daha iyi olmalıyım. Cok uzun boylu değilim. Neyse ki hızım bu acığımı kapatıyor. Top bende olmadığı zamanlarda tekme yemekten nefret ediyorum. Topla oynadığım zaman bana faul yapılmasını anlıyorum. Bir kac kez ben de karşılık vermek istedim ama kendimi tuttum. İntikamımı rakibim karşısında guzel hareketler yaparak alıyorum," diye konuştu. Kimleri beğeniyor? Şut stili uzerine sorulan soruları da yanıtlayan Arjantinli yıldız, "Eğer topa doğru ve hızlı vurursanız kesin gol atarsınız. Bu sezon Venezuella’ya boyle bir gol attım. Genelde Roberto Carlos gibi cok sert vurmuyorum, daha cok boş yerleri doğru buluyorum," dedi. Messi, favori forvetlerini de şoyle acıkladı. "Tevez, Saviola, Aguero, Rooney, Cristiano Ronaldo gibi futbolcuları cok beğeniyorum... Tabii bir tek onlar değil, daha cok isim var. Fovette partner olmak kolay değildir. Oteki forveti cok iyi tanımalısınız. Bu kilit nokta. Boylece pası ne zaman atacağınızı ve nereye koşacağınızı daha iyi bilirsiniz." __________________