Premier Lig ekibi Wigan, Fulham'ın ay başından beri renklerine bağlamak icin uğraş verip sağlık kontrolunden bile gecirdiği Jamaika'lı golcu futbolcu Marlon King'le 3.5 yıllık sozleşme imzaladı. Gectiğimiz hafta Fulham kulubunun prensipte anlaştığı iddia edilen ve bonservis bedeli icin de 5 Milyon Pound karşılığında anlaşılan 27 yaşındaki futbolcunun, sağlık kontrolunden gectikten sonra cıkan puruzle birlikte Fulham'a transferi gercekleşmemişti. Wigan teknik direktoru Steve Bruce, kulubun resmi internet sayfasına yaptığı acıklamada, "Gol vuruşunda kendini ispatlamış ve bize forvet yollarında ceşitli korkular yaratmamızı sağlayacak bir futbolcu. Şahane bir gun. Marlon, yeniden Premier Lig'de başarı elde etmeye ac bir futbolcu. Agresif yapıda, topla ilşkisi iyi ve gol vuruşunda doğuştan yeteneği olan bir futbolcu" dedi. 2005 yılında Nottingham Forest'dan transfer olduğu Championship lig ekibi Watford'da 82 macta 37 gol atan başarılı futbolcu ise yaptığı acıklamada, "Sağlık kontrolunden gectim. Ancak herhalde daha sonra iki kulup arasında yeniden yapılan goruşmede rakam konusunda farklılık cıktı ve onume sağlık kontrolunden gecemediğime dair bir kağıt verildi. Vucudum %110 oranla calışıyor. Sorun kesnlikle sağlıkla ilgili değil. Son 1.5 yıldır aralıksız oynayıp golleri atmaya devam ediyorum. Değişen birşey yok. Fulham kulubu transferden vazgecti sorun sadece bu. Wigan kulubu icin de sağlık kontrolunden gectim ve herşey sorunsuzca halloldu. Teknik direktor Steve Bruce beni istediğini acıkca soyledi ve ben de artık Wigan'ın oyuncusuyum" dedi. Gectiğimiz sezon Watford formasıyla Premier Lig'de mucadele eden ve dizindeki sakatlık nedeniyle yaklaşık 6 ay uzak kalıp 13 macta 4 gol atan King, bu sezon ise takımı adına 11 gol kaydetmişti. Marlon King, sarı kırmızılı ekipteki ilk sezonunda ise 45 macta gorev alıp 22 kez fileleri havalandırarak takımının Premier Lig'e cıkmasına yardımcı olmuş ve kulupte yılın en iyi futbolcusu secilmişti. Daha once Barnet, Gillingham ve Leeds United takımlarında da mucadele eden golcu futbolcu, Jamaika Milli takım formasını ise 12 defa giyip 6 kez fileleri havalandırmıştı. __________________