Milli futbolcu Tumer Metin'i renklerine bağlayan Yunanistan'ın Larissa Kulubu'nun Başkanı Kostas Piladakis, tarihlerinin en buyuk transferini gercekleştirdiklerini soyledi. Tumer Metin'in tanıtımının yapıldığı basın toplantısında konuşan Piladakis, 14 numaralı formayı verdiği Turk oyuncu icin, ''Kariyeri boyunca gosterdiği hırsı, artık diğer takım arkadaşları ile birlikte sahada sergileyecek'' şeklinde konuştu. Ote yandan, Tumer Metin yaptığı konuşmada, ''Kim olduğumu, hedeflerimin neler olduğunu ve neler başarmak istediğimi biliyorum, başaracağım da'' ifadesini kullandı. Her karşılaşmada gerek kendisi gerekse takımı icin elinden gelenin en iyisini yapacağını soyleyen Tumer, şoyle devam etti: ''3 gundur Yunanistan'dayım ve kendimi cok iyi hissediyorum. Kulup yonetiminin beni karşılama tarzı kusursuz ve kendimi rahat hissetmeme neden oluyor. Burada neden bulunduğumun bilincindeyim. Hedefim Larissa'nın tum karşılaşmalarında Tumer'in kim olduğunu gostermek. Takım icin Yunanistan Kupası'nın ne kadar onemli olduğunu biliyorum.Finallere ve buyuk maclara alışkınım. Bunları bu sezon Larissa ile yaşamayı umut ediyorum. Kazanmak istiyorum, kaybetme alışkanlığım yok.'' Son 3 hafta haric, surekli calışmalara katıldığını belirten Tumer, bir hafta icinde performansının yuzde 100'e ulaşmış olacağını tahmin ettiğini soyledi. Turk oyuncu, Larissa'yı tercih etme nedeninin sorulması uzerine, ''Belcika, Almanya ve Avusturya'dan teklifler vardı. Yunan ligi hakkında ise bilgim olmasına rağmen birtakım cekincelerim vardı. Yunanistan'a ayak basar basmaz ve kulup yonetimi ile goruşur goruşmez tercihim konusunda şuphem kalmadı. Yunanistan'ın Turkiye'nin cok yakınında bir ulke olması, bir saat icinde evimde olabilme imkanı, yakınlarımın beni ziyarete gelebilecekleri duşuncesi de tercihimde rol oynadı'' şeklinde konuştu. Tumer, kendisine durmaksızın sorular yonelten gazetecileri, ''Ben de size sorayım. Siz benim burada bulunmamdan ne hissediyorsunuz'' sorusuyla şaşırttı. Yunan gazeteciler ise Tumer Metin'e, ''Boylesine değerli bir oyuncunun Larissa'da forma giyecek olmasından memnuniyet duyuyoruz'' diye yanıt verdi. Bu arada kulup yetkilileri, A.A muhabirine yaptıkları acıklamada, Tumer'in bugun takımıyla ilk idmanına cıktığını, onumuzdeki carşamba gunu ise deplasmanda Livadiakos takımına karşı verilecek mucadelede cok buyuk bir ihtimalle kadroda yer alacağını kaydettiler. Ote yandan, Fenerbahce kulubunun resmi internet sayfasından ise şu acıklama yapıldı: Futbolcumuz Tumer Metin, profesyonel futbol yaşantısını surdurebilmek amacıyla, kulubumuzle sozleşmesi surmesine rağmen yurtdışında bir kulup ile anlaşma yoluna gitmiştir. Yunanistan'ın Larisa takımı ile anlaşan oyuncumuz Tumer Metin'e, Fenerbahce Spor Kulubu'ne verdiği hizmetleri ve ozellikle 100. yılımızda tum camiamızda buyuk sevinc yaratan şampiyonluğumuzdaki katkıları nedeniyle teşekkur ediyoruz. Tumer Metin'in hem yeni kulubunde, hem de milli forma altında onumuzdeki gunlerde de tum sporseverlerin goğsunu kabartacak başarılara imza atacağından hicbir şuphemiz yoktur. Tumer Metin'e başarılı bir sezon diliyoruz. __________________