Sezon sonunda Bayern Munih'teki gorevinden ayrılacak olan Ottmar Hitzfeld’in, İsvicre milli takım teknik direktoru Kobi Kuhn’un koltuğunu devralma ihtimali gunden gune artıyor. Alman gazetesi ‘Suddeutsche Zeitung’a konuşan Hitzfeld, “Bir ulkeyi temsil etmek, bir milli takımı calıştırıp, 2010 Dunya Kupası’na katılmak kariyerim acısından oldukca iyi olurdu,” dedi. Hitzfeld bir diğer seceneğin de, bir televizyon kanalında yorumculuk yapmak olduğunu belirtti. Sezon sonunda Bayern'deki koltuğunu Jurgen Klinsmann’a devredecek olan deneyimli teknik adam, “Bu gorevde baskı ve beklentiler daha da fazla olacak. Bunu kaldırmaya ve İsvicre’nin başına gecmeye hazır olduğumu hissediyorum,” dedi. Hitzfeld, İsvicre’nin başına gecmesi halinde, Bayern’de ona uzun yıllar yardımcılık yapan Michael Henke’yi yanında goturmeyeceğini de belirterek, “Fransızca konuşan bir asistana ihtiyacım olacak. Bunun en buyuk nedeni takımdaki oyuncuların yarısının, İsvicre’nin batısından geliyor olması,” dedi. Hitzfeld sozlerini sezon sonunda yaşayacağı duygularını daha şimdiden hissettiğini acıklayarak bitirdi: “Takımdan ayrılma kararı verdikten sonra altı hafta boyunca kendimle munakaşa ettim.Takımda kalmak oldukca cekici gelse de kararımı vermiş bulunuyorum. Kalbim Bayern’de kalacak. ” __________________