Genclerbirliği, gecen yıl takımı calıştıran teknik direktor Mesut Bakkal ile sezon sonuna kadar sozleşme imzaladı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde duzenlenen torene, basın sozcusu Muammer Akyuz, teknik direktor Mesut Bakkal ve bazı yoneticiler katıldı. Kulup ve teknik direktor Bakkal arasındaki arzu edilmeyen anlaşmazlıklar nedeniyle gecen yıl her iki tarafın yollarını ayırdığını belirten Muammer Akyuz, "Uzun yıllar beraber calışma arzusuyla yola cıkmıştık. Daha sonra Genclerbirliği gibi istikrarlı bir kulupte hic olmaması gereken değişiklikler oldu. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaptık bunları. Ben inanıyorum ki Mesut Bakkal ile bu son imza torenimiz olacak. Takım cok zor durumda ve zor bir gorev hocamızı bekliyor. Hocamız takımı bıraktığı yere en kısa zamanda taşıyacaktır" diye konuştu. Akyuz, cok sık teknik direktor değiştirilmesiyle ilgili bir soru uzerine, "Bunlar Turkiye'nin gerceği. Başarısız olunca hocalar kurban edilirler. Yonetim kendi kendini feshedemeyeceği ve tum futbolcular gonderilemeyeceği icin kabak hocaların başına patlar. Bizim de tabii ki sucumuz var. Ama hatadan donmek de erdemdir" ifadelerini kullandı. Teknik direktor Mesut Bakkal ise yuvasına geri donduğunu ifade ederek, "Kaliteli ve yurekli kadroma, kucuk ama yurekli taraftarlarıma geri dondum. Yaşanması gerekenler yaşandı. Oyuncu kadroma ve yonetime guveniyorum. Hic tereddut etmeden geldim, iyi şeyler olacak. Şu anda 18 puanımız var. 21 puan daha toplamamız gerekiyor. Bunu da alacak gucteyiz" dedi. Deneyimli teknik adam, sozleşmenin kısa sureli olmasıyla ilgili bir soruya, "Onemli olan takımın duzluğe cıkması. Bu takım, bulunduğu yeri hak etmiyor. Sozleşmenin suresi onemli değil. Genclerbirliği, Super Lig icin bir denge, vizyonu ve misyonu var. Onun icin ligde kalması gerekiyor" yanıtını verdi. Bu arada kırmızı-siyahlı takımın taraftarlarından Doğan Akpınar'ın gonderdiği ve uzerinde "Adam gibi adam Mesut Bakkal hoş geldin" yazılı cicek, teknik direktor Bakkal ve yoneticilerin yanına konuldu. __________________