"Turk olmasaydım daha değerli olurdum"
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- "Turk olmasaydım daha değerli olurdum"
-
15-10-2019, 12:16:29Kayıtlı Üyeİspanya'nın en buyuk gazetelerinden El Pais'e roportaj veren Villarreal'in Turk futbolcusu Nihat Kahveci, "Turk olmasaydım belki de daha değerli olurdum" dedi. "Arjantinli oyuncular daha değerli oluyor. Cunku Arjantin her zaman Dunya Kupası'nda" diyen Nihat, eğer Turk olmasaydı İspanya'da bugune kadar yaptıklarının daha fazla değerli olabileceğini ifade etti. Bulgar futbolcu Hristo Stoichkov'a benzetilmesiyle ilgili Nihat, "Hoşuma gider. Bazen televizyonda kendimi seyrediyorum ve (bu ben değilim) diyorum. Cok alcak gonulluyum" derken, karakter olarak Bulgar futbolcuya benzeyebileceği tek yanın antremanlarda bile olan kazanma isteği olabileceğini soyledi. Sahada ozellikle gole gidecek son anlarda kendini cok daha rahat hissettiğini kaydeden Nihat, "En guclu yanım hızım ve şutlarım. İyi şut cekiyorum ve modern futbolda bu cok onemli. Serbest vuruşlarda baraj ustunden vurmayı oğrendim. En zayıf yanım kafa vuruşlarım" dedi. Gecirdiği iki sakatlık hakkında, "İlk olarak dizimdeki capraz bağlarım koptuğunda, bana olu bir tendon taktılar ve 1.5 yıl sonra tekrar aynı yeri kopardım. Şimdi ise benim tendonumu taktılar!" diyerek artık dizini duşunmediğini belirten Turk futbolcu, yine de 2 ameliyattan sonra az da olsa hızından kaybettiğini vurguladı. Macta kotu vuruş yaptığı zaman, "Bana yanlış bağ taktılar!" diye espri yaptığını kaydeden Nihat, cok iy bir şut cektiğinde de tam tersine, "Bana Laudrup'un bağını taktılar!" esprisini yaptığını anlattı. "Bir idolun var mı?" sorusuna Nihat, "Halen Ronaldo cok hoşuma gidiyor. Ozellikle birkac yıl buyuk sakatlıklar gecirse de eski duzeyde olmasa da halen iyi oynuyor" cevabını verdi. Bu arada cocukluğundan bu yana futbol oynadığını anlatan Nihat, "Gunde 3 mac yapıyordum. Okulda farkına vardım ki iyi futbol oynuyorum. Amator bir takımda oynamayı denedim ve daha sonra beni Beşiktaş aldı. Sonunda da Toshack gelip beni aldı. Herşey cok hızlı oldu. Turkiye'den ayrılmak zor oldu. Cunku hic ailemden ayrılmamıştım" şeklinde konuştu. Turkiye ile ilgili sorulara, "Eğer bazı ulkeler girdiyse Turkiye AB'ye 50 yıl once girmeliydi. Turkiye bircoğundan once AB'ye girmeye layık" diyen Nihat, Turkiye'de dinsel hicbir sorun olmadığını, sorunun Turkiye'nin reklamını yapmasını bilmemesi olduğunu savundu. "Muslumanım ve elimden geldiği kadar gereklerini yerine getirmeye calışıyorum. Turkiye'nin de İspanya gibi Akdeniz ulkesi olmasından dolayı cok ortak yanımız var" diyen Nihat, İspanya'da kendisinin en cok şaşırtanın insanların yemek yemek icin 4 saat sure gecirmesi olduğunu soyledi. "Biraz havalı mısın?" sorusuna ise Nihat, "Dışarıdan belki de evet. Bu benim tarzım ama beni tanıyanlar oyle olmadığımı biliyorlar" cevabını verdi. Ote yandan El Mundo gazetesi de Turk futbolcuya ovguler yağdıran bir yazı yayınlarken, "Turk futbolcu, iki cok buyuk sakatlık yaşadı. Eğer Stan Lee Orumcek Adam'dan (Spiderman) once Nihat'ı tanısaydı Nihatman'ı yaratırdı!" yorumunda bulundu. Nihat, sakatlılarıyla ilgili gazetedeki ifadesinde "Asla inancımı kaybetmedim, asla. Eğer kaybedersem zaten bittim demektir" dedi. __________________