Ertuğrul Sağlam: Yusuf takdir edilmeli Bursaspor Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Yusuf Şimşek'in performansını değerlendirdi. Sağlam, Belcika, Fransa ve Hollanda'dan teklif aldığını da acıkladı. Tuncay Turkgulu'nun haberi Bursaspor Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, sezonun son macında İstanbul'da İstanbul Buyukşehir Belediyespor macını kazanacaklarını belirterek, ''Biz kazanacağız yapacak bir şey yok. Biz kazanıp, rakiplerimizin mağlup ayrılmalarını bekleyerek, İstanbul'da UEFA kupasına katılmayı bekliyoruz'' dedi. Ertuğrul Sağlam, Duzce'nin Akcakoca ilcesi Beyhanlı Koyu'nde baba ocağını ziyaret etti. Sağlam, burada ailesiyle beraber sabah kahvaltısında AA muhabirinin sorularını yanıtladı. UEFA şanslarının yuksek olduğunu vurgulayan Sağlam, ''Cumartesi gunu bizim acımızdan tarihi bir gun olacak. Her şeyden once, uzerimize duşen vazifeyi yerine getirmemiz lazım. İstanbul Buyukşehir Belediyespor'u yenip Trabzonspor'un Fenerbahce'yi, Sivasspor'un da Galatasaray'ı yenmesini bekleyeceğiz. Alacağımız galibiyetle UEFA şansımız yuksek ve bu sonuclar muhtemel sonuclar. 3'lu averajın devreye girmesi ile o uclu arasında gecmemiz gereken takım Galatasaray. Oyuncularımız ve taraftarımız bu işin bilincinde, onlar da bu coşkuyu yaşayacak ve bize yaşatacaklar. Sonucta biz kazanıp, rakiplerimizin mağlup ayrılmalarını bekleyerek, İstanbul'da UEFA kupasına katılmayı bekliyoruz'' şeklinde konuştu. ''Bursaspor'un ikinci yarıda cıkışını neye bağlıyorsunuz'' şeklindeki soruya ilişkin Sağlam, şunları soyledi: ''Bizim gelişimizin bunda bir katkısı var, ama başarıdan pay alması gereken bence oyuncular. Onlar kalite ve yeteneklerinin sınırlarını zorlayıp, adeta kişilik ve karakter dersi verdiler. Sıkıntılı bir ortamda, ekonomik sıkıntıların buyuk oranda yaşandığı ortamda, onlar bu sıkıntıları sadece kendi işlerine konsantre olarak kişilikli ve karakterli insanların yapması gerekeni sergileyerek, kume duşmekten nasıl kurtuluruz denilen ortamdan, Fenerbahce ve Galatasaray'ı nasıl geceriz noktasına getirdiler. Cok mutlu olduğumu ifade ediyor ve onlara teşekkur ediyorum. Bir haftaya sıkışan bir mac yaşayacağız butun yılın emeklerinin karşılığını alacağımız. Biz kazanacağız, yapacak cok şey yok.'' Sağlam, Gaziantep beraberliği ile ilgili, ''Berabere kalmasaydık Galatasaray beraberliği de bizim işimize yarayacaktı. Ama Galatasaray'ın mağlup olması gerekiyor ve tabii Fenerbahce'nin de'' şeklinde konuştu. -''BURSASPOR'DA DEVAM EDECEĞİM''- Lig sonunda Bursaspor'da kalıp kalmayacağına ilişkin de bir değerlendirme yapan Sağlam, ''Bursaspor ile 3 yıllık daha mukavelem var, cok mutluyum. Bize cok saygı gosteriyorlar ve destek veriyorlar. Onumuzdeki hafta oluşacak yeni yonetim ile beraber Bursaspor daha guclu bir takım olarak yeni sezona başlayacaktır. Onumuzdeki sezon Bursaspor'da devam edeceğim'' dedi. -''TRABZONSPOR'DAN TEKLİF GELMEDİ''- Trabzonspor ile adının anılmasıyla ilgili soruya Sağlam, ''Bir goruşmemiz olmadı, bir teklif de gelmedi. Bu soylentiler daha once de cıktı. Oyle bir niyetim yok acıkcası. Tek hedefim var şu anda Bursaspor'u UEFA'ya taşımak ve onumuzdeki sezonda hem UEFA'da hem de ligde daha iyi bir Bursaspor ile calışmak'' diye cevap verdi. -''FRANSA, BELCİKA VE HOLLANDA'DAN TEKLİF ALMIŞTIM''- Sağlam, 'Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra, yurt dışı tercihim oncelikli' olacak acıklamasının hatırlatılması uzerine de ''Evet, yurt dışında 3 takım ile goruştum. Şoyle bir yaklaşımda bulundu bu takımlar, 'Bir kaos ortamı icerisinde bir antrenor değişikliği olursa bizimle calışır mısınız' diye. Antrenorlerinizin gorevine son verirseniz bunu goruşebiliriz diye cevapladım. Daha sonra da hicbiri antrenorunu değiştirmedi. Bizim ulkemizdeki gibi değil orada sistem. Kuluplerin ismini veremem, ama Belcika, Fransa ve Hollanda takımları idi'' ifadelerini kullandı. -''YUSUF'U TAKDİR ETMEK GEREKİYOR''- Devre arasında Bursaspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Yusuf Şimşek'in sergilediği performansa ilişkin bir soruyu da Sağlam, ''Takdir etmek gerekiyor. 34 yaşında bir oyuncu, yetenekleri doğrultusunda kaliteli işler yapıyor. Artık Turkiye'de de, Avrupada'ki gibi 30 yaşın uzerinde oyuncuların halen iyi bir futbol oynayabileceğini gostermiş oldu, O yuzden kendisini tebrik ediyorum'' şeklinde cevapladı. AA __________________