Galatasaray formasıyla 13 yıl mucadele eden, ardından Glasgow Rangers'a transfer olan ve son olarak Blackburn Rovers'ta futbola veda eden Tugay Kerimoğlu, NTV'de yayınlanan Futbol Aktuel programına konuk oldu. İngiltere'deki futbol kariyerinden, geleceğine kadar bircok konuda acıklamalarda bulunan Tugay Kerimoğlu, yaşantısına bundan sonra da İngiltere'de devam edeceğini ve Manchester City Kulubu'nun altyapısında antrenorluk yapacağını soyledi. Hedeflediği şeylere her zaman ulaştığını ifade eden Tugay, "Bundan sonraki hedefim, profosyonel insanlarla İngiltere'de altyapıda calışmak. Manchester City ile anlaşma yaptım ve burada antrenor olarak calışacağım. Manchester City benim tecrubeme guvenerek benimle anlaşma yaptı. Ara vermeden başlamam gerekiyor, cunku unutulabilirsiniz. Orada calışacak olmak, benim icin cok buyuk bir adım oldu. Kendimi ne zaman guclu hissedersem teknik direktorluğe o zaman başlayacağım" dedi. "İNGİLTERE'DE SAYGI DUYUYORLAR" İngiltere ve Turkiye'de futbola bakışın farklı olduğuna dikkat ceken Tugay Kerimoğlu, "Turkiye'den ayrıldığımda 29 yaşındaydım. İngiltere'de sistem oturmuş bir sistem. Yaş hicbir zaman on planda değil. Ben İngiltere'ye giderken, Turkiye'de futbolu bırakmam gerektiği konuşuluyordu. Orada insanların size saygıyla bakıyor. Sahadaki performansınıza bakıyorlar, yaşınıza değil. Souness zamanında 10 mac ust uste kaybettik. Taraftarın tepkisi, ‘Bir dahaki macı kazanırsınız, onemli değil' oldu. Her futbolcu sahaya cıkıp, 3 puan almak ister. Futbolculara anlayışlı ve sevgi ile bakmak gerekiyor" diye konuştu. Profesyonelliğiyle futbolseverlerin takdirini toplayan Tugay, futbolcunun kendisine dikkat etmesi gerektiğini, sadece saha icinde değil saha dışında da hareketlerine dikkat etmesi gerektiğini soyledi. "JUBİLE MACI YAPACAĞIM" Blackburn Rovers formasıyla futbola veda ettiği macta taraftarların kendisine gosterdiği buyuk sevgiye de değinen Tugay, "İnsanlar sevgilerini bir şekilde ifade ederler. İngiliz taraftarları da sevgilerini Turk bayraklarıyla, benim maskelerimle gosterdi. Acıkcası bu kadar sevgi gosterilerini beklemiyordum. Yaptığım işlerden etkilendiler ki boyle bir saygı ve sevgi oluştu taraftarda. Sonu cok guzel bir şekilde bitti. Ama daha jubilem olmadı. İngiltere'de bir jubile macı yapacağım. Taraftarlar son macımı jubile olarak sandı ama İngiltere'de benim sececeğim 2 kulup mac yapacak. Jubilemi Galatasaray ile oynamak isterim. Eğer tarihler uymazsa ikinci tercihim Glasgow Rangers olacak" dedi. "TUNCAY BEKLEMEDE" Tuncay Şanlı'nın Ada'daki durumunu da değerlendiren Tugay, “Tuncay'ın Middlesbrough'ya hizmet ettiği sure icinde taraftarın ona bakış acısı cok farklı. En son konustuğumda ne yapacağını tam bilmediğini soyledi. Boro kume duştuğu icin Tuncay da beklemede” ifadelerini kullandı. Haber: Ntvspor.net __________________