Furkan Turkiye’yi secmiş Kayserispor'un son donemde yıldızı parlayan genc yıldızı Furkan Ozcal, Almanya'da milli takıma cağrıldığını, ancak Turkiye'de oynamak istediği icin Almanya kariyerini bitirdiğini belirtti. Almanya'da doğup buyuyen ve 11 yıl 1860 Munih takımında forma giyen 19 yaşındaki oyuncunun federasyonun Tam Saha dergisinde yayımlanan roportajında, 6 yaşında katıldığı bir turnuvada beğenilerek 1860 Munih takımının altyapısına secildiğini ve takımla profesyonel sozleşme imzaladığını anlattı. Almanya'da Turk oyuncu olmanın zor olduğunu, Turk milli takımlarına cağrılmaya başlandıktan sonra bu zorluğun daha da arttığını belirten Ozcal, şunları kaydetti: ''Turk milli takımından davet aldığımda kulubum beni gondermek istemiyordu. Yine de ben elimden gelenin en iyisini hem milli takımda hem de kulubumde vermeye calıştım. Bana Alman pasaportu cıkarıp Almanya genc milli takımlarında oynamam icin teklif yapmışlardı. Ama o sırada Turkiye'den de teklif alınca tabii ki kalbim Turkiye icin attı. Onlara, (Ben Turkum) dedim ve Turkiye'yi tercih ettim. Turkiye icin Almanya kariyerimi bitirdim. Başlangıcta olumsuz bir etki yoktu. Ama Turk milli takımına gelip gidişlerim sıklaştıkca onlar da kızmaya başladı. Bir de Kayserispor'un teklifi iyi olunca buraya gelmeyi sectim. Tolunay Hocam beni genc milli takımlardan da tanıdığı icin transferimde onemli rol oynadı.'' goal __________________