Turkiye'de ilk kez Diyarbakır'da Sur Belediyespor Antrenoru Mahmut Deri, Cermik Kaymakamı Murat Erkan'ın şikayeti uzerine 207 TL para cezasına carptırıldı. Deplasmanlı birinci amator kumede lider durumda bulunan Sur Belediyespor'un deplasmanda Cermikspor ile 25 Ocak'ta oynadığı karşılaşmada sigara ictiği gerekcesiyle Sur Belediyespor Antrenoru Deri'ye, Kaymakam Erkan'ın şikayeti uzerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca ictiği her sigara icin 69 TL para cezası kesildi. Sur Belediyespor Antrenoru Mahmut Deri, yaptığı acıklamada, musabakanın iki takımın da iddialı olması nedeniyle biraz gergin gectiğini ve sigara icerek stres atmaya calıştığını soyledi. Macı tribunden izleyen Cermik Kaymakamı Erkan'ın talimatı ile ikinci yarının ortalarına doğru bir gorevlinin gelerek kimliğini istediğini belirten Deri, ''Kaymakam beyin talimatı olduğunu soyledi. Ben de musabakadan sonra vereceğimi soyledim. Musabakadan sonra gorevli arkadaşlar kulup başkanımızın aracılığı ile kimliğimi istedi. Kimliğimi verdim. Tutanak tutulduğunu soylediler. Musabaka esnasında uc sigara ictiğimi belirtmişler. Bu durum Kabahatler Kanunu'na giriyormuş'' dedi. Deri, Turkiye'de bir cok antrenorun canlı yayınlanan maclarda bile sigara ictiğini soyledi. -SİGARA İCMEME SEYİRCİ KALINMIŞ- Bir antrenor olarak cocuklara, genclere sporculara ornek olması gerektiğine de dikkati cekerek, şoyle dedi. ''207 TL para cezası kesilmiş. Yaptığım yanlıştı. Umarım bana verilen ceza Turkiye'de herkes icin uygulanır. Yedek kulubesinde sigara icmem doğru bir hareket değildi. Ancak sahada uyarıcı bir levha yoktu. Soyunma odalarında 'burada sigara icilmez' tabelası yoktu. Kulubelerde, sportif tesislerin icerisinde uyarıcı levha yoktu. Cezaya cok şaşırdım. Tabi ki cezayı odeyeceğim. Ben de Kaymakam Erkan'a, Kabahatler Kanunu'na gore ilk sigarayı ictiğimde beni uyarmadığı ve icmeme goz yumduğu icin dava acacağım. Benim sigara icmeme seyirci kaldığı icin Kaymakam Erkan da benim odediğim cezanın on katını odeyecek. Boyle bir yasal hakkım var. Cunku musabakada seyirciler de gorevli arkadaşlar da iciyordu. Yaptığım yanlıştı, ancak cezanın da art niyetli kesildiğini duşunuyorum.'' Deri, Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca ictiği her sigara icin 69 TL para cezasına carptırıldığını hatırlatarak, Turkiye'de futbol sahalarında sigara ictiği icin ceza alan ilk hoca olduğunu da soyledi. -SPORLA İLGİLENENLER ORNEK OLMALI- Cermik Kaymakamı Murat Erkan, spor tesislerinde sigara icilmesinin yasak olduğunu belirterek, spor ile ilgilenen herkesin bu konuya hassasiyet gostermesi gerektiğini soyledi. Sporcuların herkese ornek olması gerektiğini belirten Erkan, ''Sporcular herkese ornek olmalıdır. Spor yapılan alanlarda sigara icilmemesi icin uyarıya gerek yok. Cunku spor alanlarında sigara icilmemesi gerektiğini herkes biliyor. Kendisi sıradan bir vatandaş değil, antrenordur, hocadır. Dolayısıyla kurallara uyması gerekir'' dedi. Erkan, Antrenor Deri'nin sigara icmesine goz yumduğu gerekcesi ile kendisine dava acacak olması ile ilgili hukuk yolunun acık olduğunu da soyledi. AJANSSPOR
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Sahada sigara icene ceza!