Schuster’in Katalan hakem isyanına inceleme
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Schuster’in Katalan hakem isyanına inceleme
-
15-10-2019, 11:37:15Kayıtlı Üyeİspanya Ulusal Anti-şiddet Komisyonu, şikayet gelmesi halinde, Real Madrid teknik direktoru Bernd Schuster’in, Sevilla macının hakemine ilişkin yaptığı acıklamalar hakkında inceleme başlatacak. Herhangi bir inceleme talebi gelmesi durumunda komisyon Perşembe gungku toplantısında Alman teknik adamın mac sonrası basın toplantısındaki sozlerini msaya yatıracak. Bilindiği gibi Schuster, macın hakemi Alfonso Alvarez Izquierdo’nun Katalan olduğu icin macı taraflı yonettiğini ima etmişti. Katalan Futbol Federasyonu'na bağlı Hakem Teknik Komisyonu Alman teknik adamın bu acıklamaları hakkında şikayetci olacağını onceden acıklamıştı. Teknik komitenin başındaki isim Cesar Ochoa Diez, Schuster’in mac sonrası yorumlarının “İspanya’nın farklı bolgelerine yonelik nefret ve onyargıları arttırabileceğini" ifade etti. Diez aynı zamanda “Schuster’in sozlerini uzuntuyle not ettik ve bu acıklamaları esefle kınıyoruz. Bu sozlerin Anti-şiddet komisyonu tarafından incelenmesi gerekiyor. Ayrıca duşuncelerimizin İspanya Futbol Federasyonu Hakemler Komisyonu tarafından da benimsendiğine inanıyoruz” diye konuştu. Anti-şiddet Komitesinin şikayet mektubunu alır almaz konuyu Futbol Federasyonu Rekabet Komisyonuna goturmesi bekleniyor. Schuster ise, yalnızca “O Katalan mı? Daha fazla soze gerek yok” dediğini belirterek; "Daha sonrası beni ilgilendirmez," diye konuştu. Alman teknik adam, “Sozlerimde hakeme karşı tek bir cumle bile bulamazsınız. Mağlubiyetin onun hatası olduğunu soylemedim. Bir tarafta insanların uydurduğu şeyler var, diğer tarafta ise benim soylediklerim," dedi. Ote yandan ‘Sport’ gazetesi ise macın hakemi Alvarez Izquierdo’nun Espanyol taraftarı olduğunu ve Barcelona'yla hicbir bağlantısı olmadığını ortaya cıkardı. __________________