Gunluk Gazeteler.
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Buyukelci Christian Berger, Uluslararası U12 İzmir Cup'ın acılışına katıldı
-
15-10-2019, 11:31:04Kayıtlı Üyeİzmir'de, Altınordu Futbol Kulubu'nce bu yıl 6'ncı kez duzenlenen Uluslararası U12 İzmir Cup'ın acılışı, Avrupa Birliği (AB) Turkiye Delegasyonu Başkanı Buyukelci Christian Berger'in de katıldığı torenle yapıldı. İzmir'de, Altınordu Futbol Kulubu'nce bu yıl 6'ncı kez duzenlenen Uluslararası U12 İzmir Cup'ın acılışı, Avrupa Birliği (AB) Turkiye Delegasyonu Başkanı Buyukelci Christian Berger'in de katıldığı torenle yapıldı. Berger, Turkiye'deki Suriyeli multecilerin eğitimine cok onem verdiklerini soyledi. AB projesi olarak Turk ve Suriyeli cocuklardan oluşan AB Dayanışma Takımı da Selcuk ilcesindeki U12 İzmir Cup'a katıldı. Selcuk'taki İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde duzenlenen U12 İzmir Cup'ın acılışı, yoğun katılımla gercekleştirildi. Turnuvaya 24 ulkeden 72 takım katıldı. Binlerce futbolsever ve 1300 cocuk, turnuva alanını karnaval yerine donuşturdu. 3 gun devam edecek organizasyonda Milan, Parma, Lazio, Manchester City, Chelsea, Monaco, Valencia, Ajax, Lyon, Valencia, Porto, Benfica, PSV, Celtic, Rangers, Marsilya ve Zenit gibi Avrupa futbolunun en onemli kulupleri yer alıyor. İzmir Cup'ta toplam 354 mac yapılacak. AB Turkiye Delegasyonu Başkanı Buyukelci Christian Berger'in de katıldığı acılışta konuşan Altınordu Futbol Kulubu Başkanı Seyit Mehmet Ozkan, "Her şey hayal etmekle başlar. Biz yıllar once sekiz takımla yola cıktık ve bugun 72 takım İzmir'de. Cocuklar icin her şeye değer" dedi. BAŞLAMA VURUŞU BERGER'DEN AB Turkiye Delegasyonu Başkanı Berger, başlama vuruşunu protokolle birlikte yaptı. Daha sonra U12 İzmir Cup Karma Takımı ile basın mensupları gosteri macı yaptı. Musabakada Beşiktaş'ın unutulmaz oyuncusu Metin Tekin de yer aldı. Acılış sonrası gazetecilere acıklamalarda bulunan Buyukelci Berger, "Bizim zaten Turkiye'deki Suriyeli multecilere verdiğimiz desteğin odaklandığı en temel alanlardan bir tanesi eğitim; cunku eğitimin ne kadar kilit bir onem taşıdığını cok erken bir aşamada anladık. Cocukların sokaklara duşmesini ya da aşırı orgutlerin pencesine duşmesini istemeyiz. Bununla mucadele etmenin yollarından bir tanesi eğitim. Cocukların ileride gecimlerini sağlamaları, ailelerini kurabilmeleri icin en onemli faktorlerden biri eğitim. Ulkelerine geri donduklerinde ulkelerini yeniden inşa edebilmeleri icin eğitim cok onemli" diye konuştu. Turkiye ile 'Pictes 1 Projesi'ni bitirmek uzere olduklarını kaydeden Berger, "Şimdi 'Pictes 2 Projesi' başlıyor. Buna hayata hazırlık eğitimi, diyebiliriz. Mesleki eğitim boyutu var, dil eğitimi boyutu var. Cocukların Turkce oğrenmeleri ve Arapca unutmamalarını istiyoruz. Cocukları travmadan cıkarma eğitimi de oğretmenler tarafından veriliyor. Bu projede yaklaşık 200 okulun inşasına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca dil desteğinin sağlanması, oğrenme gucluğu olan cocuklara destek verilmesi ve cocuklarının yemeklerinin, servis ihtiyaclarının sağlanması yer alıyor. Cok buyuk boyutlu bir proje" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Dunya Bankası ve KFW'nun cok onemli ortakları olduğunu belirten Christian Berger, "En onemlisi ise okullarımız. Oğretmenlerle ailelerle ve mudurlerle bir araya gelip, cocuklar icin elimizden geleni yapmaya calışıyoruz. UNICEF'e ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na da destekleri icin teşekkur ederim" diye konuştu.